Keystone logo
University of York BSc (Kepujian) dalam Kewangan, Penyelidikan Operasi, Pengurusan dan Statistik
University of York

BSc (Kepujian) dalam Kewangan, Penyelidikan Operasi, Pengurusan dan Statistik

York, United Kingdom

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 17,120 / per year *

Di kampus

* Bayaran UK / EU £ 9,250 setahun (2019/20) Bayaran antarabangsa £ 17,120 setahun (2019/20)

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Gambaran keseluruhan

Bina kemahiran matematik dan statistik anda dan sediakan untuk kerjaya dalam analisis perniagaan kuantitatif.

Anda akan belajar menggunakan alat-alat canggih dari pelbagai disiplin matematik, seperti kalkulus, aljabar linear, kebarangkalian dan statistik, untuk mempertajam pemikiran matematik dan statistik anda. Di samping itu, anda akan mengembangkan pengetahuan yang mendalam tentang konteks di mana penganalisis perniagaan, pegawai kewangan kuantitatif ('quants') dan pengurus operasi berfungsi.

Anda akan mengembangkan pengetahuan anda tentang konsep-konsep teori, dengan tumpuan khusus ke atas kewangan dan operasi, dan menerapkan teknik yang anda pelajari untuk masalah perniagaan praktikal.

Kursus ini diajar dengan kerjasama Jabatan Matematik dan Sekolah Pengurusan York.

Kandungan kursus

Anda akan mempelajari modul matematik dan pengurusan di seluruh peringkat anda, memberikan anda akses kepada ahli akademik dalam kedua-dua bidang. Semasa anda maju, anda akan membangunkan kemahiran anda, mempelajari teknik baru untuk analisis dan memohon mereka kepada isu-isu praktikal yang dihadapi organisasi.

Pada tahun kedua dan ketiga, modul pilihan membolehkan anda menyesuaikan kursus anda sesuai dengan minat dan matlamat anda, meneroka bidang pengajian baru atau menyemak semula topik terdahulu dengan lebih mendalam.

Tahun 1

Pada Tahun 1, anda akan mengambil modul dalam matematik, statistik, perakaunan, kewangan dan ekonomi yang akan memberi anda asas yang kukuh untuk membina kemahiran maju.

Tahun 2

Modul teras dalam Tahun 2 memperkenalkan teknik dan konsep baru dan memberi anda peluang untuk menggunakan model kompleks untuk analisis data dan penyelidikan operasi. Anda juga akan memilih satu modul pilihan, yang akan memberi anda pemahaman yang lebih mendalam tentang bagaimana perniagaan beroperasi.

Tahun 3

Tahun terakhir anda meliputi kemahiran statistik dan kewangan yang maju, sebagai tambahan kepada topik baru, seperti teori permainan dan teori keputusan. Modul pilihan membolehkan anda memberi tumpuan kepada bidang yang menarik minat anda dan termasuk peluang untuk bekerja pada isu kehidupan sebenar dengan projek perundingan perniagaan.

Belajar dengan reka bentuk

Setiap kursus di York telah direka untuk memberikan hasil pembelajaran yang jelas dan bercita-cita tinggi. Hasil pembelajaran ini memberi anda pemahaman tentang apa yang anda akan dapat lakukan pada akhir kursus. Kami membangunkan setiap kursus dengan merangka modul-modul yang membina kebolehan anda terhadap hasil pembelajaran dan membantu anda menerangkan apa yang boleh anda tawarkan kepada majikan.

Format pengajaran

Modul matematik anda disampaikan melalui kuliah, kelas masalah dan pengajaran kumpulan kecil. Ceramah menerangkan kandungan yang perlu dipelajari; kelas masalah meletakkannya menjadi amalan. Pengajaran kumpulan kecil dalam seminar dan tutorial membolehkan anda mendapatkan sokongan dari tutor anda untuk menjelaskan konsep dan membincangkan idea anda.

Kuliah dalam perakaunan dan kewangan memperkenalkan teknik khusus, yang akan anda praktikkan sebagai sebahagian daripada kajian bebas anda. Anda boleh membincangkan dan menjelaskan penerapan teknik dalam seminar dan untuk merefleksikan pembelajaran anda. Anda boleh mendapatkan sokongan lanjut, sama ada dari satu ke satu atau dalam kumpulan kecil dalam sesi maklum balas dan perundingan terjadual.

Selebihnya masa anda dalam kursus ini akan dibelanjakan untuk kajian bebas. Ini termasuk penyediaan kuliah dan seminar, kerja susulan, bacaan yang lebih luas, amalan penyempurnaan tugas penilaian, atau semakan semula.

Semua orang belajar pada kadar yang berbeza, jadi bilangan jam akan berbeza dari orang ke orang. Di UK pendidikan tinggi jangkaan bahawa pelajar sepenuh masa akan menghabiskan 1,200 jam setahun pembelajaran.

Kerjaya dan kemahiran

Sesi keahlian kami yang terdahulu membantu anda mengenal pasti dan meningkatkan kemahiran anda. Pasukan sokongan kami yang berdedikasi akan membantu anda membina portfolio pekerjaan dan membentangkan diri anda dengan sebaik mungkin untuk langkah seterusnya dalam kerjaya anda.

Lulusan kami pergi ke kerjaya dalam semua aspek perniagaan dan pengurusan. Banyak kemajuan ke peringkat ijazah sarjana muda di York dan universiti terkemuka lain.

Peluang kerjaya

Kursus ini akan menyediakan anda kerjaya seperti:

 • Penganalisis data
 • Penganalisis kewangan
 • Pengurus Operasi
 • Perunding kuantitatif

Kemahiran yang boleh ditukar

 • Penyelesaian masalah
 • Pemodelan matematik
 • Pengaturcaraan komputer
 • Pengurusan masa
 • Komunikasi dan pelaporan

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • BCom Hons dalam Kewangan Kuantitatif
  • Johannesburg, Afrika Selatan