Keystone logo
University of Winchester BA (Kepujian) dalam Pengajian Purba, Klasik dan Zaman Pertengahan
University of Winchester

BA (Kepujian) dalam Pengajian Purba, Klasik dan Zaman Pertengahan

Winchester, United Kingdom

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 14,700 / per year *

Di kampus

* pelajar antarabangsa

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

*Tertakluk kepada pengesahan semula

 • Pilih daripada pelbagai tema dan tempoh serta gunakan kedua-dua bukti sejarah dan arkeologi dalam kajian anda
 • Membangunkan pengetahuan teori dan budaya yang mendalam yang dicari oleh majikan dalam banyak industri
 • Temui kepentingan kerja berpasukan, penyelidikan peribadi dan kerja lapangan

Ijazah Pengajian Purba, Klasik dan Abad Pertengahan kami membawa anda pada pengembaraan yang sangat menarik dan menarik sepanjang masa. Dari Zaman Gangsa hingga Perang Salib dan seterusnya, ia merupakan perjalanan tiga tahun yang menarik untuk menerokai arkeologi, sejarah, seni dan agama di Kepulauan British, benua Eropah dan Mediterranean.

Kursus ini mempunyai pendekatan pelbagai disiplin terhadap masa lalu manusia dan diketuai oleh fakulti pakar dari dua jabatan pengajaran dan penyelidikan terkemuka Winchester, Arkeologi, Antropologi dan Geografi dan Sejarah. Anda boleh memilih modul daripada keseluruhan rangkaian modul dalam Arkeologi, Kajian Klasik dan Sejarah yang meliputi Zaman Gangsa hingga zaman pertengahan, contohnya, Dunia Yunani (Arkeologi), Kegemilangan Athens dan Bayangan Sparta (Kajian Klasik) , Roman Britain (Arkeologi), The Pax Romana (Kajian Klasik), Arkeologi Konflik (Arkeologi) dan Masyarakat dalam Perang - England dan Perancis, 1189-1529 (Sejarah).

Walaupun perpustakaan mungkin menjadi pangkalan utama anda sebagai pelajar, anda tidak perlu menjadi ulat buku. Anda boleh, sebagai contoh. mengambil kelas amali dalam Arkeologi untuk mengetahui cara tapak terletak dan ditinjau atau mengkaji sisa rangka manusia untuk menyelidik kesihatan populasi masa lalu

Dalam Tahun 1, anda diperkenalkan dengan kaedah dan pendekatan arkeologi, sambil mengembangkan pengetahuan anda tentang cara sumber dokumentari digunakan untuk mengkaji masa lalu. Sepanjang Tahun 2, anda menumpukan pada pembelajaran bebas, memilih daripada pelbagai kajian tematik seperti Makanan dan Minuman pada Zaman Pertengahan dan Britain Moden Awal dan Arkeologi dan Antropologi Kematian, serta kajian zaman yang meliputi prasejarah kemudian, Yunani Klasik dan Rom Purba , dan Zaman Pertengahan.

Dalam Tahun 3, anda akan menulis kajian 8,000 hingga 10,000 perkataan mengenai topik pilihan anda. Ini adalah peluang untuk meneliti bahan sumber utama dan menggunakan kedua-dua pendekatan sejarah dan arkeologi untuk menangani masalah masa lalu arkeologi dan sejarah. Selain itu, anda memilih daripada pelbagai kursus mendalam termasuk modul popular seperti The Celts, Minoans dan Myceneans, Wars of the Roses and Murder in the Ancient City, dan yang menggunakan kedua-dua sumber purba dan bukti arkeologi.

Graduan telah memasuki memenuhi kerjaya arkeologi di muzium, tapak warisan dan pihak berkuasa tempatan. Walau bagaimanapun, program ini juga menyediakan pelbagai kemahiran yang sangat relevan dengan beberapa kerjaya bukan arkeologi, seperti pemuliharaan, pendidikan dan perkhidmatan awam. Graduan kami sangat dicari oleh majikan dalam semua industri, yang menghargai pengetahuan teori dan budaya mereka yang mendalam.

*Kursus ini tertakluk kepada pengesahan semula. 'Pengesahan semula' ialah proses di mana Universiti menyegarkan peruntukan sedia ada. Pengesahan semula menilai kualiti dan piawaian program untuk memastikan ia terus memberikan pengalaman akademik yang berbeza dan berkualiti tinggi untuk pelajar, membolehkan mereka memperoleh pengetahuan akademik yang diperlukan, pemahaman, dan kemahiran umum dan khusus subjek yang diperlukan untuk meneruskan pengajian siswazah- kerjaya peringkat.

Kemasukan

Kurikulum

Peluang kerjaya

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Ancient, Medieval and Modern History - BA (Hons)
  • Canterbury, United Kingdom
 • Pengajian Moden Abad Pertengahan dan Awal (BA, Kecil)
  • Binghamton, Amerika Syarikat
 • Bachelor of Arts in Medieval-Renaissance Studies
  • Hanover, Amerika Syarikat