Keystone logo
University of Trento – Faculty of Law

University of Trento – Faculty of Law

University of Trento – Faculty of Law

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1984, Fakulti Undang-Undang Universiti Trento adalah salah satu universiti terkemuka di Itali. Secara konsisten kedudukan di antara lima sekolah undang-undang Itali yang paling tinggi untuk penyelidikan dan pengajaran, Fakulti Undang-Undang Trento mendapati nilai tambah dalam pendekatan perbandingannya terhadap kajian undang-undang.

Di University of Trento, undang-undang diajar sebagai realiti kompleks, termasuk undang-undang domestik, antarabangsa, supranasional dan interaksi timbal balik mereka. Dalam perspektif ini, undang-undang perbandingan dikerahkan sebagai kaedah pilihan untuk meneroka sistem undang-undang domestik dan fenomena undang-undang tertentu. Oleh itu, memilih untuk belajar undang-undang di Trento menawarkan pelajar pengalaman pembelajaran yang mencabar, membawa pelajar ke bidang undang-undang dalam aspek perbandingan dan transnasionalnya.

Berlatarbelakangkan ini, dan mempertimbangkan globalisasi pasaran dan peningkatan hubungan antarabangsa, Fakulti Undang-undang akan dilancarkan pada tahun 2017/2018 program sarjana muda tiga tahun dalam kajian undang-undang berjudul "Ijazah Sarjana Muda dalam Perbandingan Undang-undang Perbandingan, Eropah dan Antarabangsa" (atau CEILS), diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Program CEILS bertujuan untuk menggabungkan kedua-dua dimensi antarabangsa di dalam etos Fakulti Trento dan peningkatan permintaan para profesional Eropah dan transnasional dalam kajian undang-undang.

105882__ALE0718.jpg

Dengan mengumpul pelajar domestik dan asing dan menggunakan kaedah pengajaran terkini yang diperoleh daripada pengalaman fakulti domestik dan antarabangsa, para pelajar CEILS akan didedahkan kepada pelbagai metodologi, tradisi disiplin dan bidang kuasa, manakala kursus program ini akan meliputi pelbagai bidang dan meningkatkan dimensi perbandingan, antarabangsa dan transnasional undang-undang.

Para pelajar CEILS akan berpeluang untuk memohon program magang di institusi kebangsaan dan antarabangsa. Kepelbagaian komuniti pelajar akan meningkatkan komitmen pembelajaran mereka dan meningkatkan hubungan mereka dengan budaya lain dalam tempoh latihan mereka. Akhirnya, apabila berjaya menyelesaikan program ini, graduan CEILS akan dapat menyelesaikan pendidikan mereka dengan Ijazah Sarjana Bahasa Itali atau antarabangsa, atau segera memulakan kerjaya di pasaran antarabangsa profesion undang-undang.

Lokasi

 • Trento

  Faculty of Law of the University of Trento via Verdi, 53, 38122, Trento

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan