Keystone logo
University of Southampton Malaysia

University of Southampton Malaysia

University of Southampton Malaysia

pengenalan

University of Southampton Malaysia dibuka di EduCity (Johor) pada Oktober 2012. Universiti ini mempunyai reputasi global untuk kecemerlangan akademik dan merupakan ahli pengasas Russell Group universiti-universiti intensif penyelidikan di UK.

University of Southampton adalah antara 100 institusi pengajian tinggi teratas di dunia. Kedudukan Universiti QS World 2021 telah meletakkan University of Southampton ke-90 di antara universiti global, menjadikan University of Southampton Malaysia sebagai universiti UK terbaik di Malaysia.

Program yang ditawarkan di Southampton Malaysia mendapat kedudukan tinggi di peringkat global dan di UK. Kami berada di kedudukan nombor 1 di UK untuk program Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (Guardian University Guide, 2021), nombor 4 untuk Kejuruteraan Mekanikal (The Times and Sunday Times Good University Guide, 2020), nombor 7 untuk Aeronautics dan Astronautics (The Complete University Panduan, 2021) dan nombor 11 untuk Sains Komputer (The Complete University Guide, 2021). Program Perniagaan, Pengurusan dan Pemasaran kami juga berada di kedudukan 10 teratas di UK, menurut Guardian University Guide 2020.

Pelajar kami dapat memanfaatkan yang terbaik dari kedua-dua dunia dengan belajar di Malaysia dan di UK. Program Kejuruteraan Universiti adalah program split -campus: Pelajar kejuruteraan belajar 2 tahun di Malaysia dan 2 tahun di UK. Pelajar dari program lain juga boleh memohon untuk menyelesaikan ijazah mereka di UK pada bila-bila masa yang mereka mahukan (model penghantaran 1 + 2 dan 2 + 1 tersedia).

Belajar di University of Southampton Malaysia membantu menjimatkan kos sehingga 75%, berbanding dengan menyelesaikan program sepenuhnya di UK. Program kejuruteraan berpecah belah 40% lebih berpatutan. Pelajar Kejuruteraan kami membayar pengajian tahun 1 dan 2 mereka dalam Ringgit Malaysia (MYR) dan mereka menikmati diskaun 20% apabila mereka beralih ke UK untuk menyelesaikan tahun ke-3 dan ke-4 mereka. Pelajar yang belajar Program Perniagaan di kampus Malaysia akan menjimatkan sehingga 60 % dari kos ijazah kami di UK, jika mereka memilih untuk menyelesaikan program sepenuhnya di kampus Malaysia.

Pelajar kami bekerja bersama dengan akademik terkemuka di dunia, dengan akses ke kemudahan canggih dan kolaborasi global. Pelajar yang belajar di kampus Malaysia ditawarkan kandungan kursus dan kualiti pengajaran yang sama dengan pelajar di UK. Banyak sumber dan kemudahan yang terdapat di kampus UK juga dapat dinilai oleh pelajar kampus Malaysia kita seperti perpustakaan digital dan webinar kerjaya. Kampus Malaysia baru * mempunyai makmal dan kemudahan canggih seperti Makmal Penyelidikan Kering, Studio Reka Bentuk, Makmal Sains Komputer, Makmal Thermofluid, Makmal Aero dan Makmal Tenaga Hijau. Di kampus UK, kami telah melaburkan £ 8 juta di makmal pengajaran dan projek sarjana kami. 98% graduan Southampton bekerja atau melanjutkan pelajaran dalam tempoh enam bulan setelah menamatkan pengajian mereka (Hasil Siswazah, 2017/18). Lulusan kami baru-baru ini telah bekerja dengan syarikat terkemuka di dunia seperti Dyson, Huawei Malaysia dan JP Morgan.

Pada bulan September 2021, University of Southampton Malaysia akan menyambut pelajar ke kampus baru kami *, sebahagian daripada EcoBotanic City di Johor. Kampus bertingkat baru dibina untuk menampung sehingga 2,000 pelajar dan mempunyai makmal canggih, ruang belajar dan rekreasi untuk pengalaman pendidikan yang luar biasa. Pelajar kami dapat menikmati filem, membeli-belah dan banyak lagi di pelbagai kemudahan hiburan di sejumlah pusat membeli-belah yang berdekatan dengan EcoBotanic City. Kampus kami hanya berjarak 40 minit pemanduan dari Singapura. Pelajar Universiti juga menikmati perjalanan ke Kuala Lumpur atau bahagian lain di Malaysia untuk perjalanan hujung minggu yang pendek dengan sistem pengangkutan yang mudah.

* tertakluk kepada kelulusan Kementerian Pengajian Tinggi

Lokasi

  • Johor Bahru

    No. 3, Persiaran Canselor 1, Kota Ilmu EduCity, 79200 Iskandar Puteri, Johor,, , Johor Bahru

  • Southampton

    Southampton, United Kingdom

    Soalan