Keystone logo
University of Pitesti

University of Pitesti

University of Pitesti

pengenalan

Sejarah

Sekolah pendidikan tinggi pertama di Piteşti ditubuhkan pada tahun 1962 dan digelar sebagai "Institut Pedagogi 3 tahun" dengan pengkhususan pedagogi dalam Matematik, Fizik, Biologi, Kimia, Filologi dan Pendidikan Jasmani, dan Sukan. Pembukaan pengkhususan teknikal diikuti, yang membawa kepada penubuhan Institut Sub Jurutera (1969), yang disatukan pada tahun 1974 dengan nama Institut Pengajian Tinggi. Seterusnya, terdapat pelbagai bentuk organisasi lain, dalam satu periode di bawah subordinasi Institut Politeknik Bucharest, menjangkau tahun 1991, ketika, setelah tiga dekad pengumpulan dalam segmen intelektual ini, ia menjadi otonom dan mendapat nama " University of Pitesti ".

Sejak awal lagi, University of Pitesti telah mempolarisasi minat banyak orang muda di negara ini untuk program pengajian yang ditawarkannya, untuk kualiti pendidikan yang diberikan oleh staf akademik yang luar biasa, tetapi juga untuk pelajar dari seluruh negara dunia, kerana Pitesti terkenal dengan Pusat Latihan Bahasa Romania untuk Pelajar Asing yang terbesar.

Amigos em campus universitário

Misi

University of Pitesti memikul misi pendidikan dan penyelidikan, dengan merealisasikan trinom universiti moden: pendidikan - penyelidikan - khidmat masyarakat, seperti berikut:

  • Perkembangan profesional di peringkat universiti dan pascasiswazah dan dalam konsep pembelajaran sepanjang hayat, untuk tujuan pengembangan peribadi, kemasukan graduan ke pasar tenaga kerja, kepuasan kompetensi persekitaran sosio-ekonomi, dan kemampuan menyesuaikan diri dengan perubahan tetap.
  • Menjana dan memindahkan pengetahuan melalui penyelidikan saintifik, pengembangan, inovasi dan teknologi saintifik yang asas dan aplikatif, penciptaan individu dan kolektif, relevan dan bermakna di peringkat serantau, nasional dan antarabangsa.
  • Mempromosikan dan mengembangkan perkongsian di tingkat lokal, wilayah, dan nasional untuk melibatkan Universiti dalam menyelesaikan masalah masyarakat dan meningkatkan keterlihatan dan prestij.

Selama lebih dari 50 tahun wujud di ruang universiti Romania, University of Pitesti telah dan diakui sebagai sumber sumber manusia, disiapkan dalam formula yang unggul untuk pasaran buruh tempatan, nasional dan antarabangsa. University of Pitesti menyediakan akses percuma dan terkoordinasi untuk pendidikan moden, yang dilampirkan pada keperluan dan realiti persekitaran sosio-ekonomi Eropah.

Selama bertahun-tahun ini, ada perhatian besar terhadap pengembangan pendidikan di Arges County, tawaran pendidikan sehingga menjadi sangat murah hati, membuka cabang di daerah yang menarik di wilayah ini.

Lokasi

  • Pitești

    Str. Targu din Vale nr. 1, 110040, Pitești

Soalan