Keystone logo
University of Perugia

University of Perugia

University of Perugia

pengenalan

Yang Universiti Perugia ditubuhkan pada tahun 1308. Pada tahun itu, Paus Clement V mengeluarkan lembu berhak spekula Super, yang diberikan Studium bandar kuasa untuk melibatkan diri dalam pendidikan tinggi. Hari ini, penyelidikan, pendidikan dan perundingan aktiviti dalam pelbagai disiplin yang dianjurkan di 16 Jabatan, dengan kira-kira 23,500 pelajar, 1,100 profesor dan penyelidik dan 1,000 kakitangan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Universiti telah melaksanakan pembaharuan yang luas, program ijazah dan kurikulum, yang mempersiapkan pelajar untuk memenuhi permintaan pasaran buruh dan untuk memenuhi keperluan untuk inovasi dinyatakan oleh majikan di sektor swasta dan awam.

Universiti ini menawarkan dua program benar-benar diadakan dalam Bahasa Inggeris:

Master Kursus Ijazah dalam Geologi Petroleum (2 tahun)

MAKLUMAT AM

Pihak Universiti mempunyai Pusat Bahasa yang menyampaikan kursus Itali kepada pelajar antarabangsa, dan juga bahasa Inggeris, Perancis, kursus Jerman dan dikurniakan dengan kemudahan yang paling up-to-tarikh pembelajaran bahasa dan kakitangan yang berkelayakan guru bahasa ibunda. Tambahan pula, latihan akademik dan saintifik pelajar diperkaya dan ditambah dengan perkhidmatan kerjaya, yang disediakan oleh Orientation dan Perkhidmatan Penempatan Pekerjaan, dan sukan yang cemerlang dan kemudahan sukan.

KOS

The Master Bersama Program Ijazah mempunyai kos tetap sebanyak 6000 € + cukai universiti (jumlah berubah-ubah; cukai ini berbeza bergantung kepada pendapatan keluarga pelajar, yang terdiri daripada 503 € untuk € 1,763.52 setahun). Tuisyen akan dibayar apabila pelajar sbg mahasiswa ke dalam program ini di Itali (tiada bayaran permohonan digunakan).

PERMOHONAN

Untuk maklumat terperinci mengenai proses permohonan (keperluan dan tarikh akhir), biasiswa atau jika anda berminat untuk mengambil kelas dalam Itali, sila tulis kepada [email protected]

Lokasi

  • Perugia

    Università degli Studi di Perugia piazza Università, 1 , 06123 , Perugia

    Soalan