Keystone logo
University of Nottingham Ningbo China

University of Nottingham Ningbo China

University of Nottingham Ningbo China

pengenalan

University of Nottingham Ningbo China (UNNC) adalah universiti China-asing pertama yang membuka pintunya di China. Ditubuhkan pada tahun 2004, dengan persetujuan penuh Kementerian Pendidikan China, kami dikendalikan oleh University of Nottingham dengan kerjasama Zhejiang Wanli Education Group, pemain utama dalam sektor pendidikan di China.

138966_1.jpeg

Fakta pantas

University of Nottingham disenaraikan sebagai universiti 100 teratas dunia oleh QS World University Ranking 2020

Kami mempunyai 20 organisasi pelajar yang berorientasikan perkhidmatan dan lebih daripada 70 pertubuhan

Pertukaran dan belajar program di luar negara dengan lebih daripada 100 rakan kongsi di sekitar 40 negara dan wilayah

Kira-kira 51% makalah akademik kami diterbitkan dalam jurnal 10% teratas di dunia

 • University of Nottingham Ningbo China (UNNC) adalah universiti China-asing pertama yang membuka pintunya di China pada tahun 2004.
 • Di UNNC kami mempunyai sekitar 8,000 pelajar dan kira-kira 10% berasal dari Hong Kong, Makau, Taiwan dan negara luar.
 • Kami mempunyai sekitar 880 anggota kakitangan, yang terdiri daripada perkhidmatan akademik dan profesional.
 • Kakitangan dan pelajar kami berasal dari lebih daripada 70 negara dan wilayah di seluruh dunia.
 • Universiti ini terletak di kampus seluas 144 ekar (584,666m²) di Ningbo, wilayah Zhejiang.
 • Kami mempunyai tiga fakulti: Perniagaan, Sains dan Kejuruteraan, Kemanusiaan dan Sains Sosial.
 • Kami menawarkan 29 kursus sarjana dan 16 kursus pascasiswazah.
 • Universiti ini mempunyai 15 pusat penyelidikan dan institut.
 • Kami diberi lesen untuk memberikan PhD pada bulan Disember 2008 dan mempunyai lebih daripada 500 pelajar PhD.
 • Kami mempunyai bangunan karbon-neutral pertama di China, yang menjadi pusat Pusat Teknologi Tenaga Lestari (CSET) kami.

Angka tepat untuk tahun akademik 2019-20.

138967_2.jpg

Graduan dalam permintaan

Kami mempunyai lebih daripada 8,000 pelajar dan, setiap tahun, sekitar 1,500 graduan dengan kelayakan akademik yang sangat baik, kemahiran yang dapat dipindahtangankan, pandangan kreatif dan perspektif baru. Mereka mendapat permintaan dari majikan di seluruh dunia yang menyedari faedah pengambilan bakat dengan perspektif antarabangsa.

Dasar pengantarabangsaan kami bermaksud bahawa pelajar kami boleh belajar di University of Nottingham di UK atau pergi sebagai pertukaran atau belajar di luar negara pelajar ke universiti lain di seluruh dunia.

Pelajar antarabangsa berasal dari lebih daripada 75 negara di seluruh dunia dan pelajar sarjana Cina dipilih dari kebanyakan wilayah berdasarkan peperiksaan masuk kolej mereka.

Persaingan untuk masuk adalah sukar dan pelajar dikehendaki mempunyai tahap minimum Bahasa Inggeris untuk diterima dalam program ijazah kami. Kami biasa dengan pelbagai kelayakan meninggalkan sekolah di luar negara. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kelayakan yang diperlukan untuk belajar di sini, hantarkan e-mel kepada pasukan kemasukan kami.

138965_4.jpg

Penyelidikan berimpak tinggi

UNNC adalah hab yang berkembang pesat untuk kecemerlangan penyelidikan, inovasi dan pertukaran pengetahuan. Didorong oleh kerjasama kami dengan Kerajaan Ningbo dan rakan industri, kami menyediakan penyelesaian untuk cabaran tempatan melalui penyelidikan dan inovasi bertaraf dunia.

Penyelidikan kami merangkumi semua fakulti dan disiplin ilmu dan kami mempunyai beberapa pusat dan institusi yang berkomitmen untuk menyediakan penyelidikan terkemuka di dunia yang relevan dengan minat dan keperluan China.

Kami berminat untuk menyokong bakat penyelidikan masa depan. Kami membiayai dan menyokong lebih daripada 500 pelajar pascasiswazah dan mereka memainkan peranan penting dalam komuniti penyelidikan kami.

Kakitangan berkualiti tinggi

Kami mempunyai sekitar 880 tenaga pengajar, penyelidikan dan perkhidmatan profesional di UNNC, yang direkrut dari universiti terkemuka, institusi penyelidikan dan syarikat dari sekurang-kurangnya 40 negara di seluruh dunia.

Semua pengajaran di kampus dilaksanakan dalam bahasa Inggeris oleh kakitangan sama ada yang dipinjamkan dari Nottingham atau dilantik mengikut standard Universiti Nottingham.

Kami mempunyai 25 profesor bertaraf dunia yang dilantik melalui skema Profesor Kerusi Li Dak Sum. Bidang penyelidikan utama mereka merangkumi Ekonomi Marin, Bahan Baru, inovasi perniagaan dan banyak lagi.

138968_3.jpg

Laporan Tahunan

Strategi UNNC 2020 menyatakan komitmen kami untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran pelajar. Pengajaran dan pembelajaran terus menjadi teras perkembangan UNNC.

Sebagai universiti antarabangsa, UNNC telah mempromosikan pengantarabangsaan melalui program akademik berorientasi global dan peluang pertukaran luar negara yang disokong oleh institusi rakan kongsi di seluruh dunia. Menurut Shanghai Rankings 2019, pengantarabangsaan universiti berada di tangga ketujuh di negara ini, dan pertama di Wilayah Zhejiang.

Dari segi penyelidikan saintifik, UNNC berdasarkan kelebihan uniknya mengintegrasikan sumber penyelidikan saintifik berkualiti tinggi di dalam dan luar negara, secara aktif menjalankan kerjasama penyelidikan saintifik lintas disiplin dan pertukaran akademik berdasarkan keperluan pembangunan tempatan, dan usaha untuk mempromosikan pemindahan pencapaian saintifik dan teknologi. Pada Januari 2019, Shanghai Ranking Consultancy merilis "Peringkat Universiti Cina Terbaik 2019", dan UNNC menduduki tempat tertinggi dalam petunjuk utama "Kualiti Penyelidikan Ilmiah".

Kedudukan

 • Universiti Nottingham disenaraikan sebagai universiti 100 terbaik dunia oleh QS World University Ranking 2020
 • Menurut Kedudukan Shanghai 2019, pengantarabangsaan universiti itu menduduki tempat ketujuh di negara ini, dan pertama di Wilayah Zhejiang.
 • Pada Januari 2019, Shanghai Ranking Consultancy mengeluarkan "2019 Best Chinese Universities Rankings", dan UNNC menduduki tempat tertinggi dalam penunjuk teras "Scientific Research Quality".

Lokasi

 • Ningbo

  199 Taikang East Road Ningbo, , Ningbo

Soalan