Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
University of North Georgia - UNG

University of North Georgia - UNG

University of North Georgia - UNG

pengenalan

Pemimpin dalam Pendidikan Georgia

Universiti Georgia Utara adalah sebahagian daripada Sistem Universiti Georgia dan ditetapkan sebagai Institusi Kepimpinan Negeri dan Kolej Tentera Georgia. Dengan kira-kira 20,000 pelajar, Universiti Georgia Utara ialah salah satu universiti awam terbesar di negeri ini. Berada di wilayah yang paling pesat berkembang di negeri ini, UNG terdiri daripada lima kampus yang disatukan oleh satu misi yang memberi tumpuan kepada kecemerlangan akademik dan program akademik dan kokurikulum yang membangunkan pelajar menjadi pemimpin untuk masyarakat yang pelbagai dan global.

Sejarah UNG

Pada awal tahun 2012, Lembaga Pemangku Raja Sistem Universiti Georgia mengesyorkan penyatuan Kolej Georgia Utara & Universiti Negeri, yang diasaskan pada tahun 1873 di Dahlonega, Georgia, dan Kolej Negeri Gainesville, yang diasaskan pada tahun 1964 di Gainesville, Georgia. Penggabungan itu menjadi rasmi pada 8 Januari 2013, mewujudkan Universiti Georgia Utara (UNG), dengan empat kampus di seluruh timur laut Georgia.

Pada Ogos 2015, UNG membuka kampus tambahan di Blue Ridge, Georgia, untuk berkhidmat kepada pelajar di wilayah paling utara negeri ini.

Sebagai sebuah institusi berbilang kampus serantau dan kolej tentera kanan terulung, UNG adalah unik dalam rangkaian Pathways pendidikan yang ditawarkannya kepada pelajar. Daripada ijazah bersekutu hingga program peringkat siswazah, UNG menyediakan pelbagai peluang untuk membantu membangunkan pelajar menjadi pemimpin bagi masyarakat yang pelbagai dan global. Salah satu daripada hanya enam kolej tentera kanan yang ditetapkan oleh persekutuan di negara ini, universiti itu membawa pengiktirafan The Military College of Georgia dan program ROTC Tentera yang diiktiraf secara nasional menarik pelajar dari seluruh negeri, wilayah dan negara. Selain itu, UNG telah ditetapkan oleh Sistem Universiti Georgia sebagai Institusi Kepimpinan Negeri dan telah memperoleh Klasifikasi Penglibatan Komuniti daripada Yayasan Carnegie untuk Kemajuan Pengajaran.

Budaya Kita

Universiti Georgia Utara ialah komuniti pelajar, fakulti, kakitangan, alumni dan rakan yang komited terhadap kecemerlangan pendidikan, pembangunan kepimpinan dan penglibatan komuniti.

Nilai institusi UNG – kecemerlangan, tumpuan pelajar, integriti, penglibatan dan perkhidmatan – adalah penting untuk identiti dan misi kami untuk menyediakan pelajar untuk menjadi pemimpin dalam masyarakat yang pelbagai dan global. Budaya UNG mengukuhkan komitmen itu dan peranan kita sebagai pengurus yang bertanggungjawab terhadap sumber dan tanggungjawab yang diamanahkan kepada kita.

Visi kami

Universiti Georgia Utara akan menjadi pemimpin serantau dan kebangsaan untuk kecemerlangan akademik, penglibatan, peluang pendidikan, dan pembangunan kepimpinan.

Misi kita

Universiti Georgia Utara, sebuah institusi multi-kampus serantau dan kolej tentera kanan utama, menyediakan budaya kecemerlangan akademik dalam persekitaran tertumpu kepada pelajar yang merangkumi pendidikan berkualiti, perkhidmatan, pertanyaan dan kreativiti. Ini dicapai melalui akses luas kepada program akademik dan kokurikulum yang komprehensif yang membangunkan pelajar menjadi pemimpin untuk masyarakat yang pelbagai dan global. Universiti Georgia Utara ialah institusi kepimpinan Sistem Universiti Georgia dan merupakan Kolej Tentera Georgia.

Nilai kami

 • Kecemerlangan - Menggalakkan standard prestasi dan akauntabiliti yang melebihi jangkaan
 • Fokus pelajar - Memudahkan kejayaan dan pencapaian matlamat pendidikan untuk semua pelajar dan memupuk persekitaran mesra yang menghargai dan mencerminkan kepelbagaian dan keterangkuman.
 • Integriti - Memupuk dalam diri kita dan orang lain kesediaan dan keteguhan untuk bertindak jujur dan beretika
 • Penglibatan - Menggalakkan penglibatan aktif, inkuiri dan kreativiti intelektual, kerjasama dan perkongsian komuniti
 • Perkhidmatan - Memberi diri untuk meningkatkan kehidupan dan kekayaan universiti dan semua ahlinya, serta komuniti yang lebih besar

Ciri-ciri Kampus

Kampus Dahlonega

Terletak di kaki bukit Blue Ridge Mountains, Kampus Dahlonega telah membantu pelajar memenuhi potensi mereka sejak 1873. UNG ialah salah satu daripada enam kolej tentera kanan di negara ini dengan hampir 800 kadet dalam program ROTC Tentera yang memenangi anugerah kami yang berpusat di sini. .

Dengan lebih daripada 100 kelab kampus, serta Greek Life, sukan intramural dan aktiviti pelajar, anda akan mempunyai banyak cara untuk melibatkan diri dan berkawan di kampus. Anda pasti suka menggunakan masa lapang anda untuk mencuba kedai dan restoran yang mengelilingi dataran bandar bersejarah atau mengalami pemandangan indah dari mendaki salah satu denai gunung yang berdekatan. Dan apabila anda berada dalam mood untuk keseronokan bandar besar, kami hanya satu jam memandu dari Atlanta.

Kampus Gainesville

Rumah kepada lebih 7,500 pelajar komuter, Kampus Gainesville terletak kira-kira sejam di utara Metro Atlanta, memberikan anda akses mudah ke tarikan bandar besar bersama-sama dengan banyak pilihan hiburan tempatan atau sekadar bermalas-malasan di Tasik Lanier yang indah.

Dengan lokasinya sebagai hab serantau untuk penjagaan kesihatan, pertanian, peruncitan dan industri utama lain, Kampus Gainesville mempunyai kedudukan yang unik untuk memberi anda akses kepada pekerjaan dan latihan dalam pelbagai industri yang berkembang maju.

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Dahlonega

   82 College Circle Dahlonega, GA 30597, 30533, Dahlonega

  • Gainesville

   3820 Mundy Mill Rd. Oakwood, GA 30566, , Gainesville

   Soalan