Keystone logo
University of Miskolc

University of Miskolc

University of Miskolc

pengenalan

Kampus Tradisi, Ilmu dan Semangat Kemasyarakatan

Terletak dalam suasana santai

Kampus yang unik dalam persekitaran semula jadi yang indah, makmal terkini, dewan kuliah, bengkel, asrama, dan kemudahan untuk sukan, budaya dan hiburan - ini ialah University of Miskolc .

Ditubuhkan pada 1735, sebagai sebuah institut latihan pakar untuk perlombongan dan metalurgi yang menjadi model kepada banyak institut politeknik di dunia, University of Miskolc sentiasa menduduki kedudukan penting dalam penanaman sains, dalam pendidikan dan latihan profesional. Dalam beberapa dekad terakhir abad ke-20, Institusi ini berkembang menjadi sebuah universiti berwarna-warni yang lengkap dengan tiga fakulti teknikal tradisional (Sains Bumi, Sains Bahan, Kejuruteraan Mekanikal dan Informatik) dan fakulti baharu Ekonomi, Undang-undang, Seni dan Kemanusiaan, Penjagaan Kesihatan dan Muzik, juga kursus pendidikan berterusan, atau latihan vokasional peringkat lebih tinggi. Universiti ini mempunyai kira-kira 10,000 pelajar dan hampir 600 kakitangan akademik dibantu oleh bilangan pekerja teknikal dan pentadbiran yang hampir sama.

Kebanyakan bangunan Universiti boleh ditemui di Egyetemváros ('University Town'), sebuah kampus yang unik dan luas, yang dibina mengikut fesyen model kampus Amerika dan dikelilingi oleh taman yang besar. Bandar Universiti - dengan wilayah seluas 850.000 meter persegi - adalah sebahagian daripada bandar Miskolc. Institut Muzik Bartók Béla, yang telah disepadukan ke dalam universiti pada tahun 1997, boleh ditemui di Istana Muzik di pusat bandar.

Universiti mempunyai perjanjian kerjasama dengan lebih 150 universiti asing, bersama-sama dengan 160 perjanjian dua hala dalam program mobiliti ERASMUS. University of Miskolc ialah institusi Hungary pertama yang memenangi 'Anugerah Kualiti Pendidikan Tinggi' pada tahun 2008.

Tradisi sejarah yang panjang digabungkan dengan arahan baru dalam penyelidikan dan pendidikan. Kualiti pendidikan yang tinggi di University of Miskolc ditunjukkan bukan sahaja dengan bilangan anugerah profesional yang diterima tetapi juga dengan peningkatan minat pelajar asing dan Hungary untuk memilih University of Miskolc bagi melanjutkan pelajaran di peringkat akademik tertinggi. Graduan kami dituntut oleh pelbagai majikan berpotensi.

Miskolc ialah sebuah bandar yang terletak di Timur Laut Hungary dan kebanyakannya terkenal dengan industrinya. Ia juga merupakan tempat kedudukan Borsod-Abaúj-Zemplén County dan pusat saintifik dan kebudayaan Wilayah Hungary Utara.

Dari Miskolc, kawasan wain Tokaj yang terkenal mudah dikunjungi dan lawatan menarik boleh dibawa ke pergunungan dan tasik berdekatan, atau ke bandar bersejarah termasuk Eger, Sárospatak dan Szilvásvárad yang indah.

University of Miskolc mengalu-alukan pelajar yang bertujuan dan bermotivasi yang bertujuan untuk memenuhi syarat dalam persekitaran akademik yang tradisional lagi moden dan segar.

Kemasukan

Ciri-ciri Kampus

 • Saiz kampus:

  30

 • Seni bina yang menonjol:

  4

 • Bilangan bangunan:

  13

 • Penginapan:

  7 dormitories

Lokasi

 • Miskolc

  H-3515 Miskolc-Egyetemváros, , Miskolc

Soalan