Keystone logo
© Domus Academy
University of Milan - Department of Social and Political Sciences

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

pengenalan

University of Milan adalah universiti pengajaran dan penyelidikan awam, yang - dengan 8 fakulti dan 2 sekolah dan staf pengajar lebih daripada 2000 profesor - dibezakan oleh pelbagai bidang disiplin.

Institut utama di Itali dan Eropah untuk produktiviti saintifik, Universiti Milan adalah universiti terbesar di rantau ini, dengan kira-kira 64,000 pelajar; ia juga merupakan sumber penting bagi konteks sosioekonomi yang mana ia adalah sebahagian.

Milan, sebenarnya, ibukota Lombardy, salah satu kawasan yang paling dinamik dan antarabangsa di Kesatuan Eropah, seorang pemimpin dalam ekonomi negara yang berdiri di hadapan dalam bidang pelaburan penyelidikan dan pembangunan Itali dan komitmen terhadap inovasi teknologi.

Universiti Milan juga memiliki warisan seni dan budaya yang luar biasa yang termasuk bangunan bersejarah penting, mewarisi dan memperoleh koleksi, arkib, taman botani dan Observatori Brera lama yang diarahkan oleh Maria Teresa dari Austria.

Jabatan-jabatan Universiti ditempatkan di bangunan bersejarah penting di pusat Milan dan di bangunan moden di kawasan yang dikenali sebagai Città Studi (Kota Pengajian).

Di antara palazzos yang menempatkan kemudahan Universiti adalah Ca 'Granda lama - kompleks yang besar dari abad ke-15 di tengah-tengah pusat bandar bersejarah - Palazzo Greppi abad ke-18 yang direka oleh Giuseppe Piermarini - yang membina Teater Scala di Milan - dan Kolej Sant'Alessandro abad ke-17 yang ditugaskan oleh keluarga Arcimboldi.

Koleksi buku, yang merupakan salah satu terkaya di rantau ini, dipelihara di 47 perpustakaan, sementara Pusat APICE mengumpul stok dan arsip buku yang jarang dan berharga.

Universiti juga mempunyai Choir dan Orchestra sendiri, yang secara aktif menyumbang kepada kehidupan budaya bandar dan menerima pengiktirafan antarabangsa secara kerap.

Fakta utama mengenai Universiti dan SPES Fakulti

Universiti Milan adalah satu-satunya universiti Itali di antara 21 ahli LERU (Liga Universiti Penyelidikan Eropah)

Ia kerap berada di kedudukan tertinggi di kalangan universiti Itali dalam ranking antarabangsa

Ia menawarkan lebih daripada 130 program pengajian Sarjana dan Sarjana, bersama-sama dengan 33 program Doktor Falsafah dan beberapa kursus yang berorientasikan majikan, dengan jumlah lebih daripada 60,000 pelajar.

Program IPLE Bachelor dijalankan bersama oleh tiga Jabatan Fakulti Sains Politik, Ekonomi dan Sosial: DILHPS (Jabatan Pengajian Antarabangsa, Perundangan, Sejarah dan Politik), SPS (Jabatan Sains Sosial dan Politik), dan DEMM (Jabatan Ekonomi, Pengurusan, dan Kaedah Kuantitatif).

Fakulti terletak dengan mudah di bangunan bersejarah di pusat Milan, dekat dengan Duomo (Katedral Milan), kolej muzik "Conservatorio", dan daerah fesyen Milan

Kelebihan dalam belajar di Milano

Kajian di salah satu universiti Itali yang paling berprestij dan dinamik.

Kajian dalam bahasa Inggeris dalam persekitaran kosmopolitan yang bertenaga, di sebuah bandar yang menjadi tuan rumah lapan universiti.

Tinggal di bandar moden dan meriah, modal fesyen dan destinasi pelancongan kegemaran anak-anak muda, di negara yang terkenal dengan warisan budaya, tarikan bersejarah, dan kualiti kehidupan.

Pilih untuk menjadi antara pelajar BA yang pertama untuk menubuhkan jambatan antara budaya, negara dan sistem pendidikan

Lokasi

  • Milan

    Via Festa del Perdono, 7, 20122, Milan

Soalan