Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
University of Hradec Králové, Faculty of Education

University of Hradec Králové, Faculty of Education

University of Hradec Králové, Faculty of Education

pengenalan

Cari Universiti Hradec Králové

UNIVERSITI HRADEC KRÁLOVÉ

Bertemu persekitaran yang dinamik dan muda dari Universiti Hradec Králové - institusi yang diasaskan pada tahun 1959 yang telah melahirkan nama sekarang sejak 2000. Pada masa ini Alma Mater lebih daripada 7300 pelajar, Universiti Hradec Králové menyediakan pendidikan tinggi yang berkualiti tinggi dalam skop yang besar bidang pengajian yang terdiri daripada Sains Sosial, Kemanusiaan, Pengajian Pendidikan, Sains Semulajadi, Ekonomi dan Teknologi Maklumat. Bilangan yang besar permohonan yang dikemukakan kepada Universiti setiap tahun menunjukkan permintaan yang tinggi untuk pengajian di Universiti, dan ia mengesahkan nama yang sangat baik. Universiti Hradec Králové merupakan institusi yang bertenaga, dan pembangunan yang berterusan digambarkan dalam kedua-dua akademik dan pembinaan aktiviti: fakulti dan institut baru sedang ditubuhkan, program pengajian baru sedang diiktiraf, dan pembinaan kampus Universiti sedang berjalan tak henti-henti. Kampus Universiti terletak dengan baiknya di pusat bandar dalam jarak berjalan kaki dari bangunan universiti lain, Pendidikan dan Perpustakaan saintifik, dan bandar lama.

Graduan. Universiti Hradec Králové menyediakan pakar berkelayakan yang berjaya di pasaran buruh tempatan dan juga luar negara. Pada tahun 2010, Universiti menerima Diploma Tambahan Label, suatu perakuan yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Eropah mengesahkan bahawa Universiti memenuhi semua piawaian institusi pengajian tinggi Eropah. Dokumen itu diberikan secara automatik kepada semua graduan, dan ia menjamin pengiktirafan di seluruh dunia diploma dari Universiti Hradec Králové.

Universiti itu terdiri daripada lima bahagian: Fakulti Pendidikan, Fakulti Informatik dan Pengurusan, Fakulti Falsafah, Fakulti Sains dan Institut Kerja Sosial.

FAKULTI PENDIDIKAN

Fakulti Pendidikan Universiti Hradec Králové menawarkan 64 kursus pendidikan sepanjang hayat, bilangan peserta yang menghadiri kursus-kursus ini adalah lebih tinggi daripada 1,300. Kursus yang ditawarkan oleh Universiti Zaman Ketiga adalah sangat popular; lebih 600 pelajar telah mendaftar dalam mereka pada 2014.

Kursus-kursus di Fakulti Pendidikan Universiti Hradec Králové diberikan oleh 172 pekerja akademik, di antara mereka ada yang 12 profesor dan profesor madya 33.

The Faculty's aktiviti-aktiviti saintifik dan penyelidikan yang dibangunkan dalam beberapa peringkat. Salah seorang daripada mereka adalah penglibatan daripada pakar-pakar Faculty's ke dalam pelbagai jenis projek - projek yang disokong oleh Agensi Grant Republik dan projek Czech disokong oleh Fakulti sendiri (fokus tertumpu kepada pembangunan potensi penyelidikan pekerja muda akademik dan kepada penyelidikan dan aktiviti-aktiviti saintifik pelajar).

Pekerja Faculty's terlibat secara aktif dalam beberapa projek ESF. aktiviti penerbitan pekerja akademik direalisasikan dalam rangka jurnal kebangsaan dan antarabangsa; Universiti Publishing House "Gaudeamus" berjaya menerbitkan monograf semula dan bahan-bahan kajian. Kakitangan akademik menyertai pelbagai persidangan kebangsaan dan antarabangsa. Acara yang paling penting yang bertujuan untuk mesyuarat profesional pakar-pakar dan pakar adalah Hari Pedagogi diadakan setiap tahun pada minggu terakhir pada bulan Mac. Acara ini telah ditubuhkan tradisi.

INFORMASI BERGUNA

Tahun akademik dianjurkan dalam 2 semester. The semester musim sejuk biasanya bermula minggu ketiga bulan September dan berakhir pada Disember; semester musim panas bermula pada bulan Februari dan berakhir pada bulan Julai. Semester sentiasa diikuti dengan tempoh 6 minggu peperiksaan.

universiti kami telah sangat mantap Sistem Buddy. Misi ESN Buddy System HK adalah untuk membantu dengan integrasi Erasmus dan pelajar asing lain ke dalam persekitaran tempatan.

Pelajar Universiti Hradec Králové disediakan dengan penginapan di Palachova universiti asrama.

(Bukan warganegara EU) VISA: Warga asing yang tertakluk kepada keperluan visa diwajibkan untuk memohon visa sebelum kemasukan mereka ke dalam Czech Republic di kedutaan Republik yang diberi kuasa. Visa tidak diperlukan untuk warganegara EU. Ia boleh mengambil masa 2 bulan untuk mendapatkan visa, jadi jangan lupa untuk memohon pada masa!

A permit kediaman untuk tujuan belajar adalah wajib untuk semua pelajar asing tinggal di sini selama lebih daripada 90 hari. negara-negara bukan EU: Ia adalah wajib untuk pelajar daripada bukan negara-negara EU mempunyai permit kediaman / visa sebelum datang ke Republik Czech - ia tidak kira berapa lama mereka akan belajar di sini. Pelajar perlu memohon permit kediaman sementara di kedutaan Czech, misi konsular atau diplomatik di rumah atau di negara yang terdekat. Pejabat-pejabat antarabangsa di fakulti masing-masing memberi bantuan untuk pelajar asing yang masuk.

MENGAPA KAJIAN DALAM REPUBLIK CZECH?

 1. Kerana ia menawarkan pendidikan percuma di universiti-universiti awam! Pendidikan di Republik Czech mempunyai kelebihan yang ketara - ia boleh menjadi percuma, bagi mereka yang ingin untuk mendapatkan diploma dari University di Czech, iaitu bagi mereka yang belajar dalam bahasa Czech.
 2. Kerana kualiti pendidikan yang tinggi. Hari ini, diploma dari universiti-universiti Czech yang dinilai tinggi di seluruh dunia, bersama-sama dengan Bahasa Inggeris dan Amerika, dan diiktiraf di setiap negara di Kesatuan Eropah.
 3. Kerana keupayaan untuk perjalanan di seluruh Kesatuan Eropah. Republik Czech adalah ahli Kesatuan Eropah, dan pada tahun 2007 menyertai kawasan Schengen, yang membolehkan pelajar untuk bergerak tanpa visa untuk semua negara perjanjian Schengen.
 4. Kerana prospek kerjaya yang berjaya! Pelajar luar negara selepas tamat pengajian boleh mendapatkan pekerjaan dalam Czech atau awam Eropah dan juga di institusi swasta dan syarikat sama-sama sebagai rakyat Czech.
 5. Kerana kualiti hidup yang tinggi Eropah dan harga yang rendah. Oleh kerana keterbukaan politik dan ekonomi, Republik Czech hari ini adalah salah satu negara yang paling maju di Eropah Tengah. Taraf hidup setanding dengan Eropah Barat tetapi harga makanan, penginapan dan barang itu adalah jauh lebih rendah.
 6. penyesuaian segera pelajar kita dalam persekitaran Czech. Pada masa kini Republik Czech adalah sebuah negara pelbagai budaya dan terbuka di mana majoriti rakyat boleh bercakap sekurang-kurangnya bahasa Inggeris.

Lokasi

 • Hradec Kralove

  Rokitanského 62

  Soalan