Keystone logo
University of Dunaújváros

University of Dunaújváros

University of Dunaújváros

pengenalan

Tentang kita

Salam Rektor

"Bakat menemui jalannya" – seperti kata pepatah lama. Walaupun setiap kebijaksanaan dan pemerhatian rakyat mempunyai kebenaran asasnya, pada pendapat saya, suplemen dunia kita yang berubah dengan pantas diperlukan. Bakat mencari jalannya, namun membantu mengekalkannya cara yang betul dan mengelakkan kesukaran yang lebih kecil adalah tanggungjawab kami, tugas pengajar, guru dan profesional.

Kami berbangga dengan kejayaan dan hasil kami dalam bidang sains yang diterapkan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa; pengiktirafan saintifik pensyarah dan penyelidik kami, terutamanya dalam bidang teknikal dan maklumat; kemungkinan kerjasama kami dengan sektor persaingan; keputusan kami dalam latihan dwi dan profesional.

Matlamat kami adalah sama: mencari, mengajar dan menyokong orang-orang yang berbakat, memberikan dunia yang bertanggungjawab, orang yang tamat pengajian, yang sanggup belajar dan mengatasi tugas-tugas dalam profesion pilihan. Di dunia yang pantas kami, orang boleh bergantung pada beberapa nilai dan saya berharap University of Dunaújváros adalah salah satu daripada nilai-nilai ini.

Dr. Habil András István

Rektor

University of Dunaújváros

UOD hari ini

University of Dunaújváros terletak di tengah-tengah Hungary memainkan peranan utama dalam pendidikan tinggi di wilayahnya.

Universiti kami mempunyai populasi pelajar sekitar dua ribu pelajar, termasuk komuniti pelajar antarabangsa yang terus berkembang. Universiti ini menawarkan program sarjana muda, sarjana dan sekolah musim panas dalam pelbagai disiplin ilmu, mulai dari media dan perniagaan hingga pengajian kejuruteraan.

University of Dunaújváros bertujuan untuk menyediakan para pelajarnya dengan pendidikan yang kompetitif, berorientasikan latihan dan kemahiran fokus yang diperlukan untuk membina karier mereka ketika memasuki pasaran pekerjaan. Sebagai universiti sains gunaan UOD sangat menghargai kemahiran terkini dan penyelidikan gunaan. Hubungan dan perkongsian antarabangsa dan nasional dengan perniagaan dan institusi pendidikan tinggi lain merupakan bahagian penting dan tidak terpisahkan dari aktiviti pengajaran dan penyelidikan kami.

Mengikuti keperluan proses Bologna, dengan memfokuskan pada harapan Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS) yang disatukan, University of Dunaújváros menawarkan pendidikan peringkat Eropah yang terakreditasi. Pelajar lulus kami dapat mencari pekerjaan di mana sahaja di dunia setelah memperoleh pengetahuan yang kukuh dan kompetitif.

Apa yang dapat menjadikan program kami lebih menarik bagi pelajar asing adalah persekitaran pembelajaran yang benar-benar berpusatkan pelajar, mesra dan pelbagai budaya di Universiti kami.

Lokasi

  • Dunaújváros

    H-2400 Hungary, Dunaújváros Táncsics M. str. 1/A., 2400, Dunaújváros

Soalan