Keystone logo
University Of Colima

University Of Colima

University Of Colima

pengenalan

UNIVERSITI COLIMA

Kenyataan Misi

Misi Universiti Colima, sebagai sosial, awam, dan organisasi autonomi, adalah untuk menyumbang kepada perubahan masyarakat melalui pendidikan yang komprehensif pelajar sekolah tinggi, profesional, ahli-ahli sains dan pencipta kecemerlangan, dan untuk menggalakkan secara aktif penciptaan , permohonan, pemeliharaan, dan penyebaran pengetahuan saintifik, pembangunan teknologi, dan manifestasi seni halus dan budaya, dalam rangka kerja ketelusan institusi dan akauntabiliti tepat pada masanya.

pernyataan wawasan ke arah 2030

Pada 2030, Universiti Colima adalah sebuah institusi yang diiktiraf di seluruh dunia sebagai salah satu universiti terbaik di negara ini akibat daripada kualiti dan relevan, yang memenuhi tanggungjawab sosialnya dengan sistematik dan kreatif yang menyumbang kepada sama, demokratik, dan mampan pembangunan negeri, negara dan dunia.

nilai institusi

Nilai-nilai dan prinsip-prinsip yang memberi makna kepada kehidupan institusi kami adalah kebebasan, kesaksamaan, sikap kritikal dan kerjasama, semangat kemanusiaan dan demokrasi, toleransi, tanggungjawab, menghormati, kejujuran, dan etika.

PENGALAMAN ANTARABANGSA

Universiti Colima ditubuhkan pada 1940. Ia mempunyai penduduk akademik 27, 005 pelajar (13.814 sekolah menengah, 12, 670 bujang dan 521 lepasan ijazah) dan 2,186 profesor (745 sekolah tinggi, 1, 441 sarjana muda dan lepasan ijazah). Ia menawarkan 66 program sarjana muda dan 37 program ijazah. Sekretariat Pendidikan Kerajaan Mexico, yang dikenali sebagai SEP, memperakui kualiti tinggi daripada program Universiti Colima setiap tahun.

dasar pengantarabangsaan

Pada masa ini, Universiti bekerja dengan pelan institusi yang berkualiti. dasar pengantarabangsaan bertujuan sedang dilakukan dengan penyediaan profesor dan pelajar untuk memahami, kerja, sumbangan, dan wujud bersama-sama berjaya dalam masyarakat pengetahuan, serta dalam tetapan pelbagai budaya.

Universiti adalah ahli organisasi yang utama matlamat adalah kerjasama akademik dan yang menggalakkan kecekapan antarabangsa, antara budaya dan global yang memberikan kita peluang untuk membantu pelajar meningkatkan profil profesional mereka.

Itulah sebabnya, Universiti Colima adalah ahli Persatuan Kebangsaan Universiti dan Institusi Pengajian Tinggi-Education (ANUIES), Persatuan Mexico untuk Pendidikan Antarabangsa (AMPEI), Konsortium untuk Amerika Utara Pengajian Tinggi Kerjasama (CONAHEC), Inter -American University Organization (OUI), Persatuan Antarabangsa Universiti (IAU), University Mobility di Asia dan Pasifik (UMAP), Kesatuan Universiti Amerika Latin dan Caribbean (UDUAL), Higher Education Space Bersama (ECOES) , Persatuan Universiti Ibero-Amerika untuk Pengajian Siswazah (AUIP), Conférence des Recteurs et des Principaux des universites du Québec (CREPUQ), Rangkaian Universiti dengan perniagaan oleh sektor Amerika Latin, Caribbean dan Eropah (REDUE-ALCUE).

perjanjian

Kami telah menandatangani perjanjian 434 akademik dan saintifik-kerjasama dengan pelbagai institusi yang lebih tinggi pendidikan, selain daripada mereka yang dikaitkan dengan rakan-rakan institusi kami dalam rangkaian. institusi rakan kongsi kami adalah tempat di 36 negara: Republik Argentina, Austria, Bulgaria, Brazil, Kanada, Chile, Republik Czech, Denmark, Perancis, Jerman, Itali, Jepun, Malaysia, Norway, Panama, Republik Rakyat China, Peru, Plurinational Negeri Bolivia, Puerto Rico, Republic of Colombia, Republik Costa Rica, Republik Cuba, Republik Ecuador, Republik El Salvador, Republik India, Republik Korea, Romania, Rusia, Sepanyol, Sweden, Taiwan, Thailand, Turki, United Kingdom, Amerika Syarikat, dan Uruguay.

Program bahasa asing

program bahasa asing kita adalah terbuka kepada pelajar tempatan dan asing yang mungkin terlibat di dalam kelas pelbagai budaya dengan cara yang sama mereka akan mencari persekitaran semula jadi mereka dalam kerjaya mereka, sebaik sahaja mereka menamatkan pengajian. program bahasa kami membolehkan pelajar untuk mengamalkan, mendengar, bercakap, dan menulis dalam persekitaran pelajar yang menyerupai tempat kejadian sebuah sekolah di luar negara. Kursus-kursus adalah Bahasa Inggeris, Perancis, Jerman, Itali, Cina, Jepun, Portugis, Náhuatl dan Korea.

Produk kerjasama antarabangsa

kaedah pengajaran

Akademik kerjasama telah membolehkan kami untuk membuat pembaharuan pendidikan, sekurang-kurangnya dalam bidang sains kesihatan dan seni bina. Pembelajaran Sejak tahun 1999, Universiti mula memindahkan daripada pendidikan tradisional kepada pendekatan berpusatkan pelajar dengan melaksanakan Berasaskan Projek, Masalah-Based Learning (PBL) dan Small-Group Pembelajaran (SGL), yang juga telah dilaksanakan di beberapa kawasan kajian lain dalam institusi kami. Usaha-usaha ini telah menyokong pembangunan autonomi pembelajaran, penggunaan ICT, kemahiran menyelesaikan masalah, dan kerjasama melalui kerja berpasukan, di samping pembelajaran bahasa kedua.

program dwi-ijazah

Universiti Colima kini menawarkan 17 program dwi-ijazah, sebagai pilihan pendidikan antarabangsa di peringkat sarjana muda dan sarjana. Bidang program ialah: Ekonomi, Pelancongan, Pemasaran, Perniagaan Antarabangsa, Perdagangan Luar Negeri, Perhubungan Awam, Kejuruteraan Ocean, Reka Bentuk Perindustrian, Undang-undang, Psikologi, Sains Komputer dan Sains Kimia dengan institusi rakan kongsi yang terletak di Perancis, Thailand, United Syarikat, Panama, Chile, Colombia, Jerman, Sepanyol, dan Itali.

Networks akademik dan projek-projek bersama antarabangsa dalam kerjasama

ahli fakulti menjalankan aktiviti bersama dengan Rangkaian Akademik dan Projek Kerjasama Antarabangsa dengan rakan-rakan mereka di lebih daripada 126 institusi berasaskan di 46 negara. Kami mempunyai 52 projek penyelidikan kerjasama antarabangsa dan bekerja di 64 rangkaian akademik antarabangsa. Proses dan hasil yang terhasil daripada usaha ini diterbitkan bersama dalam jurnal antarabangsa.

Kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris

Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Perniagaan Antarabangsa dan sebuah sekolah persediaan dwibahasa kini adalah dua pilihan program Bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa. Selain itu, 69 kursus-kursus lain yang diajar dalam bahasa Inggeris yang ditawarkan dalam 10 program akademik biasa dalam bidang Pemasaran, Bahasa Asing, Ekonomi, Pelancongan, Sains dan Kejuruteraan Mekanikal dan Elektrik. Calon boleh bertanya tentang kursus-kursus ini sebelum menghantar borang permohonan.

Universiti Colima adalah di Negeri Colima, di pantai barat Mexico dan menghadap ke Lautan Pasifik. mercu tanda yang paling menonjol Colima adalah gunung berapi yang: Volcano Neraka dan Volcano Nevado (salji), yang menyelaraskan dengan kawasan luar Colima ini.

Colima adalah juga nama ibu kota. modal Colima adalah tempat bagi bahagian terbesar daripada penduduk negeri ini, dan ia terkenal dengan adat resam, dipelihara dan berubah sepanjang masa. Antara adat ini adalah pengeluaran gula-gula dan minuman tempatan yang biasa, seperti tuba, tejuino, ponche dan tepache.

Lokasi

  • Colima

    Av. Universidad No. 333, Las Víboras, 28040, Colima

Soalan