Keystone logo
University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt Sarjana Muda Logistik
University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt

Sarjana Muda Logistik

Schweinfurt, Jerman

7 Semesters

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

* tiada yuran pengajian

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

 • Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (B.Eng.)
 • Syarat Masuk: Syarat kemasukan umum; latihan pra-pengajian; Bahasa Jerman A2 & Bahasa Inggeris B2 untuk pemohon antarabangsa
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Tempoh: 7 semester (bermula: semester musim sejuk)
 • Lokasi FHWS: Schweinfurt
 • Tambahan Diploma: ya
 • Yuran pengajian: tidak ada

Program sarjana ini adalah salah satu daripada Program Berkembar kami, iaitu program Logistik yang diajar dalam Bahasa Inggeris (IBL) pada dasarnya sama dengan program Logistik yang diajar dalam Bahasa Jerman (BL). Sepanjang pengajian, pelajar boleh beralih antara program / bahasa dan dengan itu memperoleh Sijil Berkembar pada akhirnya.

Dengan menyatukan kandungan logistik dengan bidang subjek teknikal, program Sarjana Muda Logistik - bebas dari bahasa pengantar - mempunyai perspektif kerjaya dan keselamatan pekerjaan di atas rata-rata. Pensyarah kami - yang sebelum ini sering berada di kedudukan pengurusan atasan syarikat yang mempunyai banyak peluang untuk mengumpulkan banyak pengalaman - mengajar bukan sahaja kemahiran dan pengetahuan yang berorientasikan masa depan tetapi juga berorientasikan masa depan. Kandungan pengajaran disediakan dalam kelas yang berorientasikan antarabangsa, kebanyakannya kelas yang diajar Bahasa Inggeris (BL) atau sepenuhnya kelas yang diajar Bahasa Inggeris (IBL) oleh ceramah dan projek seperti seminar. Di antara pelbagai kajian kes dan untuk mempersiapkan pelajar serta berorientasikan latihan untuk kerjaya masa depan mereka, terdapat dua projek komprehensif yang dilaksanakan sepanjang satu semester. Projek-projek ini dilaksanakan dengan kerjasama syarikat sehingga kumpulan pelajar menyelesaikan cabaran logistik sebenar dan semasa dalam syarikat masing-masing.

Struktur Program

Di antara asas ekonomi, sains semula jadi, dan kejuruteraan, program tujuh semester mengajarkan pengetahuan pakar mengenai logistik dan pengangkutan dalam rangkaian korporat antarabangsa. Ini bertujuan untuk melayakkan pelajar untuk profesion mereka dalam mata pelajaran asas, seperti matematik, fizik, mekanik teknikal, pengurusan operasi, dan juga logistik pengangkutan (semester 1 hingga 3). Selain itu, terdapat kelas modular seperti sistem aliran bahan, logistik teknikal, pengurusan rantaian bekalan, logistik antarabangsa, pembelian strategik, perkhidmatan logistik (semester 4 hingga 6). Selain itu, program ini merangkumi dua projek dalam industri dan 20 minggu latihan dan seminar pada semester keenam. Semasa semester ketujuh, pelajar menamatkan pengajian mereka dengan kelas mengenai kecekapan teras dan tesis Sarjana masing-masing.

Objektif program

Kami ingin melayakkan anda mendapat pekerjaan secara akademik. Ini bermaksud:

 • Anda akan dapat mengenal pasti, mengukur, dan menilai masalah logistik organisasi dan teknikal.
 • Anda akan mengembangkan penyelesaian berkaitan kes yang berkaitan dengan bantuan kaedah saintifik secara bebas atau dalam satu pasukan.
 • Anda akan memvisualisasikan dan menyampaikan penyelesaian yang dijumpai kepada rakan sekerja, pekerja, dan atasan.

Bidang pekerjaan

Sebagai Sarjana Muda Kejuruteraan, anda akan mendapat pelbagai peluang untuk memulakan karier anda.

Istilah teknikal yang menentukan hari ini adalah "Pengurusan Rantai Bekalan": perancangan, pelaksanaan, dan pengendalian rantaian bekalan antara industri, perdagangan, penyedia perkhidmatan, dan pengguna. Jabatan logistik dalaman dan penyedia perkhidmatan logistik luaran (seperti ejen penghantaran) melaksanakan fungsi pengangkutan, pergudangan, dan pengendalian dalam aliran bahan. Di samping itu, mereka merancang dan mengawal aliran maklumat yang sesuai.

Dalam rantai nilai tersebut, adalah tugas anda untuk merancang sistem logistik teknikal dan organisasi di dalam dan di antara syarikat sedemikian rupa sehingga inventori disimpan minimum, ketersediaan barang tinggi, dan kos logistik yang diperlukan untuk ini tetap rendah . Cabaran logistik khas untuk rantaian bekalan moden adalah untuk bertindak balas secara fleksibel dan tidak lama terhadap perubahan keperluan pelanggan dan menyeimbangkan turun naik permintaan dengan cara penjimatan sumber.

Oleh kerana ini biasanya merupakan fungsi keratan rentas dalam syarikat, anda harus membawa bukan hanya pengetahuan teknikal tetapi juga semangat, kesediaan untuk membuat keputusan dan menegaskan diri anda, serta kemahiran sosial.

Perspektif Kerjaya

Dengan ijazah ini, anda boleh memilih dari pelbagai bidang pekerjaan. Di sini, "Supply Chain Management" adalah konsep formatif: merancang, melaksanakan, dan mengawal rantaian bekalan antara industri, perdagangan, penyedia perkhidmatan, perkhidmatan logistik, dan pengguna akhir. Dalam aliran bahan, jabatan logistik dalaman dan penyedia perkhidmatan logistik luaran mengambil alih fungsi pengangkutan, penyimpanan, dan perolehan bahan. Dalam rantaian nilai ini, pakar logistik bertanggungjawab untuk merancang dan terus meningkatkan sistem logistik teknikal dan organisasi sedemikian rupa sehingga stok serendah mungkin, ketersediaannya, bagaimanapun, tinggi dan pada masa yang sama kosnya serendah mungkin .

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa (BIB)
  • Ottawa, Kanada
 • Public Administration and Leadership
  • Limerick, Ireland
 • BSocSci (Industrial Sociology and Labour Studies)
  • Pretoria, Afrika Selatan