Keystone logo
University of Applied Sciences in Wałcz

University of Applied Sciences in Wałcz

University of Applied Sciences in Wałcz

pengenalan

Universiti Sains Gunaan di Wałcz adalah institusi pendidikan yang lebih tinggi, yang ditubuhkan pada 1 Julai 2004. Sejak itu, profesional telah mendapat pendidikan di sini.

PWSZ dalam Wałcz menawarkan program kejuruteraan selama 6 atau 7 semester sepenuh masa dan di luar sekolah ini Sarjana Muda dan. Terdapat program-program berikut dijalankan kami boleh menawarkan kerjasama dalam: Program tujuh semester Sarjana Muda dalam bidang Pengurusan dan Kejuruteraan Pengeluaran, dengan empat istimewa untuk dipilih:

 1. logistik industri
 2. Pengaturcaraan untuk peralatan mesin dan alat-alat teknologi
 3. Pengurusan sistem pengeluaran automatik

A enam semester program Pedagogi Sarjana Muda menawarkan empat istimewa:

 1. pedagogi dengan awal - pendidikan sekolah memberi tumpuan kepada mendidik guru-guru prasekolah yang bersepadu atau pendidikan rendah,
 2. pendidikan awal dan pedagogi khas - menyediakan pendidik dapat bekerja dengan kanak-kanak dengan gangguan perkembangan atau berisiko upaya.
 3. pedagogi kanak-kanak dan penjagaan belia dan semula sosialisasi memberi tumpuan kepada mendidik pekerja sosial mampu untuk berurusan dengan remaja sukar dan juvana,
 4. pedagogi penjagaan warga tua dan geragogy (eldergogy) tertumpu kepada mendidik pekerja sosial mampu untuk berurusan dengan semua kesukaran hidup dan kerumitan mengenai warga tua

A enam semester program Sarjana Muda Pendidikan Jasmani menawarkan dua hidangan istimewa:

 1. keselamatan peribadi dan perlindungan harta
 2. pengajaran pendidikan jasmani dengan pengkhususan tambahan dalam latihan pemulihan.

A enam semester program Sarjana Muda Kewangan dan Perakaunan menawarkan hidangan istimewa:

 1. Perbankan
 2. e-Finance
 3. pengurusan pentadbiran awam
 4. Perakaunan untuk pengurus

A enam semester program Sarjana Muda Teknologi Maklumat untuk Perniagaan dan Pentadbiran menawarkan hidangan istimewa:

 1. Internet Technologies
 2. sistem IT untuk pengurusan

A enam semester Pentadbiran program Sarjana Muda menawarkan hidangan istimewa:

 1. pentadbiran kerajaan tempatan
 2. Pentadbiran untuk keselamatan awam dan negara

MAKLUMAT TAMBAHAN

PWSZ dalam Wałcz telah membangun secara dinamik dari awal lagi dan, walaupun "zaman muda", telah menjadi sebuah institusi pendidikan tinggi di rantau ini. kakitangan kami datang dari universiti ternama dan kolej dari seluruh Poland. Kolej ini terletak di dua kompleks bangunan; sebuah bangunan neo-gothic dari awal abad ke-20, dan bekas berek tentera tersebar di kawasan seluas 4,6586 hektar. pejabat rektor, pejabat pihak berkuasa lain dan pejabat pentadbiran, serta makmal komputer, beberapa bilik kuliah dan aula yang terletak di, bangunan neo-gothic yang bersejarah. Kebanyakan kelas dan kuliah kerap diadakan di bekas berek tentera, yang telah dimodenkan dan disesuaikan untuk tujuan pengajaran. Bilik-bilik kelas dan kuliah adalah standard yang tinggi dan dilengkapi dengan kemudahan berkualiti tinggi multimedia. Sebagai kualiti pengajaran adalah keutamaan di PWSZ dalam Wałcz, makmal dan kelas diajar dalam kumpulan kecil dan dengan menggunakan teknik moden.

Sumber-sumber Perpustakaan Utama adalah terbuka kepada pelajar dan kakitangan. Semua bahan Perpustakaan terkandung dalam katalog dalam talian. Terdapat Kerjaya Office serta Kesatuan Pelajar dan saintifik Kumpulan Pelajar yang beroperasi di sekolah. Pelajar-pelajar boleh membangunkan nafsu dan kepentingan mereka. Dalam kajian mereka juga memperoleh kemahiran praktikal melalui penyertaan dalam program latihan dan perantisan. Sepanjang kajian perhatian dibayar kepada kedua-dua pengetahuan dan praktikal kemahiran teori, terima kasih kepada yang, graduan kami dicari oleh majikan.

PWSZ mengambil bahagian dalam Eropah Pembelajaran Sepanjang Hayat Program Erasmus; dan pada tahun 2007 ia telah diberikan Kad Erasmus.

Semua gred dan kredit yang diterima sepanjang pengajian di PWSZ dalam Wałcz ditukar kepada ECTS (European Sistem Pemindahan Kredit) mata, terima kasih kepada yang ada kemungkinan pertukaran pelajar dengan universiti rakan kongsi dan sekolah.

pendidikan berkualiti adalah keutamaan di PWSZ, yang menjadikan ia sekolah untuk orang bercita-cita tinggi, tekun dan berbakat. Kami memastikan standard pendidikan yang tinggi dan membolehkan mencapai matlamat tertentu. Majors dan kepakaran di PWSZ dalam Wałcz memudah mengejar kerjaya yang berjaya di tempat kerja yang menarik di Poland dan di luar negara. Terdapat asrama disediakan untuk pelajar; dan, terima kasih kepada Kerjaya Office, kita juga boleh menawarkan dewan swasta.

Penempatan

Bandar Wałcz terletak berhampiran dengan sempadan Poland-Jerman (150 km.) Dan dilintasi oleh jalan perhubungan utama; dari lintasan sempadan di Szczecin dan Świnoujście ke Bydgoszcz, Warsaw dan furtherto sempadan timur (route10) dari lintasan sempadan dalam Swiecko dan Slubice (Frankfurt) untuk Gdańsk, Elbląg dan seterusnya ke Kaliningrad (Laluan 22) dari Silesia, Poznań untuk Kołobrzeg dan Koszalin ( laluan 178) Wałcz yang terletak di tengah-tengah Wałeckie Lake Kabupaten (Pojezierze Wałeckie), kawasan yang indah 150 tasik ini. Bandar itu sendiri terletak di antara dua tasik, dengan tasik kecil tambahan berselerak di sekitar. Wałcz dikelilingi oleh subur, hutan purba dengan beberapa monumen alam semula jadi. Seluruh Lake District adalah di bawah perlindungan ekologi.

pelancongan, kemudahan rekreasi dan alam sekitar bandar menjadikannya tempat yang sempurna untuk pencinta alam semula jadi dan orang yang aktif. Wałcz berseronok menyediakan keadaan yang ideal untuk sebarang bentuk aktiviti pelancongan; berjalan kaki, berbasikal, menunggang kuda, belayar atau berkanu.

The Sports Central Centre - Sukan Olimpik Preparation Centre terletak di bandar ini. Atlet dari seluruh negara datang ke sini untuk perhimpunan sukan. pelajar PWSZ juga mengamalkan di Pusat Sukan Pusat.

Wałcz

Lokasi

 • Walcz

  Rektorat (Rector's Office) Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Wałczu ul. Bydgoska 50, 78-600, Walcz

  Soalan