Keystone logo
University College Of Technology Sarawak

University College Of Technology Sarawak

University College Of Technology Sarawak

pengenalan

Selamat datang ke University College Of Technology Sarawak , salah satu keturunan universiti berasaskan teknologi baru di negara ini. Ditubuhkan pada tahun 2013, University College Of Technology Sarawak adalah satu-satunya universiti yang dimiliki sepenuhnya oleh Kerajaan Negeri Sarawak.

Terletak di tengah-tengah Borneo, University College Of Technology Sarawak menawarkan pelbagai program akademik profesional dan industri yang berkaitan dengan keperluan unik Sarawak khususnya dan Malaysia amnya. Oleh itu, kami bangga diakui sebagai satu-satunya universiti TVET "tempatan" di Sarawak dengan tujuan untuk menghasilkan modal insan yang berpendidikan dan berkemahiran tinggi untuk industri baru dan baru muncul.

University College Of Technology Sarawak juga membanggakan dirinya sebagai satu-satunya universiti di dunia yang dianugerahkan peringkat Platinum berprestij dalam Green Building Index (GBI) kerana reka bentuk kampusnya dalam mempromosikan kelestarian dalam persekitaran binaan dan penggunaan tenaga. Reka bentuk kampus sangat mengagumkan, sangat indah dan luar biasa. Suasana moden ini di dalam lingkungan hutan hujan dan alam semula jadi akan menyediakan persekitaran pembelajaran yang paling kondusif untuk pelajar kita.

Lokasi

  • Sibu

    Persiaran Brooke, 96000, Sibu

    Soalan