Keystone logo
Universidade Vale do Rio Verde (UNINCOR)

Universidade Vale do Rio Verde (UNINCOR)

Universidade Vale do Rio Verde (UNINCOR)

pengenalan

sejarah

Ditubuhkan pada tahun 1965, UNINCOR bermula sebagai Fakulti Falsafah, Sains dan Surat dan pada tahun 1975 lulus tinggi Institut Sains, Surat dan Kesenian Tiga Hati - Incor.

Kursus-kursus yang pertama telah dicipta pada akhir 1967 oleh Pendapat 263/67 dan mula beroperasi pada awal tahun 1968. Sejak itu, dengan penciptaan kursus baru dan pengiktirafan kualiti mereka yang telah diajar di institusi itu, yang Incor telah mengukuhkan kedudukannya sebagai sebuah institusi penting dalam School South of Mines.

Setia kepada undang-undang penaja beliau, beliau menubuhkan dirinya sebagai latihan dalaman benar, sentiasa meletakkan dirinya dalam perkhidmatan seluruh masyarakat serantau. Sebagai akibat langsung daripada kerjaya komuniti mereka, pada 7 September 1990, bekas Yayasan Tricordiana menukar namanya kepada Community Foundation Tricordiana Pelajaran, untuk menggalakkan pendidikan berterusan melalui pengajaran, penyelidikan dan pengembangan.

Dengan permintaan untuk program baru dan pembesaran institut pada tahun 1998, ia menubuhkan Universiti Vale do Rio Verde - UNINCOR, yang berpangkalan di Tiga Hati. Secara beransur-ansur melaksanakan kampus Caxambu dan São Gonçalo do Sapucaí dan Betim unit, Belo Horizonte, Itaguara, Ibirité dan Para de Minas, semuanya terletak di Negeri Minas Gerais.

Sejak 2013 Universiti telah menjalani fasa penstrukturan semula yang memperluaskan dan mengukuhkan konsep institusi pendidikan tinggi. Pada masa ini, sebagai tambahan kepada ibu pejabat di Tiga Hati, di selatan Minas Gerais, UNINCOR mempunyai kampus di Para de Minas, Belo Horizonte dan Betim memperluaskan kemungkinan bagi mereka yang mencari akses kepada pendidikan tinggi.

Dengan kerjasama dan kepentingan Kumpulan Pendidikan yang mengambil alih institusi itu, Universiti telah menerima pelaburan utama dan penambahbaikan untuk pelajar, fakulti dan kakitangan. Keputusan adalah dalam inskripsi proses pemilihan lalu yang telah menunjukkan peningkatan sebanyak 50% dalam permintaan bagi pelajar yang ingin memasuki kursus kelas, pendidikan jarak jauh dan siswazah.

Pelbagai kursus-kursus universiti adalah pengkamiran utama. Terdapat lebih daripada 20 pilihan dalam bidang kesihatan, tepat, manusia, sosial dan alam sekitar. Bagi memudahkan akses oleh pihak yang berkepentingan, universiti, berbanding tempoh yang pertama, ia menawarkan geran dan pilihan pembiayaan yang paling sesuai dengan keperluan pelajar. Selain daripada Bantuan Kewangan - FIES institusi itu mempunyai perjanjian dengan majlis perbandaran dan perniagaan, beg proses terpilih - UNINCOR Action, menunjukkan Kawan Kawan, Prouni, Educa Lanjut Brazil, saya mahu Exchange dan Kredit Pravaler.

Universiti itu diterima tahun lalu oleh Persatuan Brazil pengawal yang bertanggungjawab Pengajian Tinggi, institusi sosial Seal Bertanggungjawab, yang dibangunkan oleh tindakan sosial. Ia juga mempunyai kursus dengan anugerah yang sangat relevan dalam bidang pendidikan, sebagai penutup 3 Stars of Editora Abril. Dalam penilaian baru-baru ini Kementerian Pelajaran, kursus Para Pedagogy of Mines, Pendidikan, Nursing and Medicine Tiga Hati Haiwan dan Betim Pengarah mendapat gred cemerlang, melebihi yang diperlukan oleh MEC.

Misi

Mempromosi dan menyebarkan maklumat secara bertanggungjawab dalam bidang kepakaran mereka, profesional latihan yang berkualiti tinggi, sesuai untuk pasaran buruh dan komited untuk hidup, etika, masyarakat dan alam sekitar.

Lokasi

  • Belo Horizonte

    Belo Horizonte, Brazil

    Soalan