Keystone logo
Universidade Vale do Rio Doce (UNIVALE)

Universidade Vale do Rio Doce (UNIVALE)

Universidade Vale do Rio Doce (UNIVALE)

pengenalan

Komitmen untuk pembangunan wilayah yang dibuat oleh University Vale do Rio Doce (Univale) terpancar di dalam aktiviti-aktivitinya. Harian, Univale berfungsi untuk memenuhi keperluan masyarakat, mengesahkan identitinya Kolej Komuniti. Itulah bagaimana dia layak sebagai rakan kongsi sektor produktif tempatan untuk mempromosikan sosial, ekonomi dan alam sekitar kemampanan.

Sejak penubuhannya pada tahun 1967, apabila ia masih Univale Minas embrio Institute of Technology (MIT), Percival Farquhar Foundation (FPF) hadir dalam sejarah bangunan Institusi Pengajian Tinggi (IPT). The Univale mencerminkan pencapaian impian yang dikehendaki untuk perintis panjang yang, dengan mata pada masa depan, mampu memberi sebuah universiti disatukan dalam senario serantau.

Pengajaran, Penyelidikan dan Extension adalah asas Univale yang sentiasa memberi tumpuan kepada latihan pekerja mahir untuk pasaran buruh. Menawarkan struktur akademik selaras dengan objektif ini, Univale mengekalkan lebih daripada 27 program sarjana muda, menawarkan kursus lanjutan dan lulus rasa luas.

The Univale masih mempunyai dua program Master. MSc dalam Sains Biologi, yang dilancarkan pada tahun 2005, mempunyai kawasan yang kepekatan Immunopathology Penyakit Berjangkit dan Parasit. Tetapi Sarjana Pengurusan Bersepadu Spatial mencerminkan visi avant-garde Univale melalui pendekatan antara disiplin perintis dan unik di negara ini, yang dilancarkan pada tahun 2008.

Sentiasa prihatin dengan keperluan serantau, adalah menggalakkan Univale Universiti pendidikan sukan dan kebudayaan, sentiasa memberi tumpuan kepada aspek-aspek serantau untuk menggalakkan pertumbuhan. Dengan projek-projek dan program-program tindakan komuniti dan perkhidmatan, Univale menyumbang kepada pembinaan jalan yang membawa kepada transformasi realiti.

Lokasi

  • Governador Valadares

    Rua Juiz de Paz José Lemos, 279 - Bairro Vila Bretas - CEP: 35030-260, , Governador Valadares

    Soalan