Keystone logo
Universidade Santa Cecília (UNISANTA)

Universidade Santa Cecília (UNISANTA)

Universidade Santa Cecília (UNISANTA)

pengenalan

UNISANTA: PANTAI TERBESAR UNIVERSITI Paulista

Termasuk dalam kumpulan pilihan Kecemerlangan Institusi Pengajian Tinggi, Kementerian Pelajaran Malaysia (MPM), Universiti Santa Cecilia (Unisanta) mengesahkan kualiti projek pedagogi mereka ijazah dan ijazah lanjutan, infrastruktur dan prestasi cemerlang mereka guru-guru yang aktif, pelajar, alumni dan kakitangan. Hanya 9% daripada universiti Brazil adalah sebahagian daripada kumpulan ini.

Semenjak tahun 1961, sekolah ini sederhana bertukar secara beransur-ansur di Kompleks Pendidikan Santa Cecilia, yang tertua Santos dan salah satu yang paling penting di negara ini, dengan kira-kira 15,000 pelajar, dari tadika pasca siswazah, dan kira-kira 100 ribu meter persegi kawasan dibina.

Pada masa ini, Universiti menawarkan 37 kursus ijazah, termasuk (bilik darjah dan jarak) tradisional dan pendek dan banyak kursus lanjutan, rasa luas, MBA dan tuan-tuan, yang diluluskan sebulat suara oleh CAPES: Ekologi dan Sistem Coastal dan profesional dalam Kejuruteraan Mekanikal.

Kedua-dua tuan memenuhi keperluan semasa negara. Sarjana Ekologi, dalam bidang alam sekitar dan pembangunan lestari, dan kejuruteraan, bertujuan untuk melatih jurutera untuk permintaan yang semakin kompleks pra-garam dan sektor-sektor ekonomi yang lain menjanjikan ekonomi Brazil.

Tetapi pengalaman Unisanta tuan di padang yang lebih awal, melalui perkongsian dengan institusi ternama seperti perjanjian antara agensi dengan Politeknik Sekolah PPS dan EU institusi.

Lokasi

  • Santos Dumont

    Rua Oswaldo Cruz, 277 Boqueirão - Santos/SP, , Santos Dumont

    Soalan