Keystone logo
Universidade Metodista de São Paulo (UMESP)

Universidade Metodista de São Paulo (UMESP)

Universidade Metodista de São Paulo (UMESP)

pengenalan

Misi, Visi dan Nilai

The Methodist membimbing aktiviti pendidikan mereka berpandukan falsafah prinsip Kristian dan komitmen untuk pembinaan kewarganegaraan.

Misi

Menyertai secara berkesan dalam pembentukan rakyat, kuasa untuk mempengaruhi dan menyumbang dalam meningkatkan kualiti hidup, berasaskan pengetahuan dan nilai-nilai etika bersenam.

Lihat

Menjadi rujukan pendidikan dalam membina komuniti pembelajaran, kebangsaan dan antarabangsa diiktiraf kerana perkhidmatan yang berkualiti dan relevan sosial, dengan amalan-amalan yang fleksibel, kreatif dan inovatif.

Nilai-nilai Teras

Kesedaran kritikal pembangunan realiti; Membangunkan rasa keadilan dan perpaduan, dan amalan, termasuk dalam hubungan buruh; Amalan reflektif ditumpukan pada skop kerohanian Kristian; Membangunkan kesedaran kepentingan sosial dan individu adalah sama penting dengan baki hubungan sosial; Inovasi dan kreativiti tertakluk kepada etika, pembinaan dan sosialisasi pengetahuan.

Sejarah

Komitmen untuk pendidikan telah menandakan kerja Gereja Methodist sejak institusi pendidikan Methodist pertama, Sekolah Kingswood di England pada tahun 1748. Sejak 255 tahun yang lalu, kerjaya pendidikan ini juga telah dinyatakan di Brazil, di mana pelbagai institusi pendidikan Methodist menggabungkan lebih daripada satu abad aktiviti yang berterusan.

Sejarah Universiti Methodist São Paulo telah dikesan selama lebih 70 tahun sejak penubuhan Fakulti Teologi Gereja Methodist di Sao Bernardo do Campo, pada tahun 1938. Pada masa itu, Gereja Methodist baru sahaja bergabung dua pusat pendidikan teologi, bertempat di Minas Gerais dan Rio Grande do Sul. Ia adalah menarik ke kolej yang baru diwujudkan - yang pertama dibina di perbandaran São Bernardo do Campo - hadir di rantau yang telah dikonfigurasi sebagai salah satu pusat utama sosial, politik dan ekonomi di negara ini.

Bagi mengukuhkan komitmen untuk pendidikan, yang ditandatangani pada tahun 40-an, institusi yang pergi untuk projek yang lebih berani, selaras dengan kerjaya pendidikan mereka. Kehadiran guru yang profesional dan berkelayakan dan infrastruktur yang mencukupi membolehkan pengukuhan kemasukan dalam dunia akademik negara. Oleh itu, pada tahun 1970, ia dibuat IMS - Methodist Institut Pengajian Tinggi.

Dengan penyatuan program pendidikan dan kecemerlangan yang dicapai selama ini, IMS telah bersepadu antara institusi pengajian tinggi yang paling berprestij di negara ini. Ini dibenarkan pada tahun 1997, menakluk Universiti status, menambah bilangan kolej dan kursus yang ditawarkan. Hari ini, Methodist mempunyai tiga kampus di São Bernardo do Campo (Rudge Ramos, Vergueiro, Plateau). Terdapat lebih daripada 117,000 meter persegi daripada jumlah kawasan, termasuk kawasan hijau yang besar. The Methodist mempunyai kira-kira 70 ruang di antara makmal, agensi percubaan dan klinikal moden, supaya pelajar dapat mengamalkan pengetahuan yang diperolehi dalam bilik darjah, serta perpustakaan dan dewan tersebar di tiga kampus Universiti.

Lokasi

  • São Paulo

    São Paulo, Brazil

Program

Soalan