Keystone logo
Universidade Metodista de Piracicaba (UNIMEP)

Universidade Metodista de Piracicaba (UNIMEP)

Universidade Metodista de Piracicaba (UNIMEP)

pengenalan

Sejarah Ringkas Institut Pendidikan Piracicaba

The Piracicaba Pendidikan Institut Gereja Methodist (IEP) adalah entiti yang mengekalkan Kolej Piracicabano, Universiti Methodist Piracicaba Piracicaba dan Sekolah Muzik "Maestro Ernst Mahle." Ia adalah waris kepada Kolej Piracicabano, yang diasaskan pada 13 September 1881, mubaligh Miss Martha Watts itu. Sejak penubuhan, EPO mengekalkan pendekatan pendidikan yang berbeza berpandukan carian untuk penambahbaikan, memandangkan cabaran yang dibentangkan dalam semua peringkat pembangunan negara.

Pada tahun-tahun awal, beliau menumpukan dirinya sepenuhnya kepada pendidikan asas dan sekolah tinggi, yang, di samping memenuhi rantau ini, menarik pelajar dari negeri-negeri lain yang hadir di sini gimnasium dan sains lama ke asrama lelaki dan perempuan. Pada tahun 1964, untuk memenuhi keperluan masyarakat tempatan dan rantau ini, Bank dipasang pendidikan tinggi yang pertama, dengan Fakulti Ekonomi, Perakaunan dan Pentadbiran Perniagaan. Sejak itu, program-program baru sedang dilaksanakan sehingga 10 Oktober 1975, Lembaga kemudian Persekutuan Pendidikan diiktiraf Universiti Methodist Piracicaba. Yang membuat Unimep universiti Methodist yang pertama di Amerika Latin.

Sejak itu, institusi yang mengumpul detik-detik bersejarah yang membuat rujukan dalam pendidikan tinggi. Antara yang paling ketara ialah kejadian kampus universiti: Taquaral dibuka pada tahun 1979; Santa Barbara d'Oeste, dibuat pada tahun 1980 dan kampus Lins, yang dibina pada tahun 1996. Di samping itu, pada bulan September 1998, EPO turut mengambil kira Piracicaba School of Music (EMP), ditubuhkan pada tahun 1953. Dalam penghormatan konduktor dan komposer Ernst Mahle, yang dari yayasan itu memegang jawatan sebagai pengarah seni, EMP dinamakan Piracicaba Sekolah Muzik Maestro Ernst Mahle (Empem). Ketua yang terkenal dari EPO, setia kepada cita-cita pengasasnya, dicetak institusi orientasi yang selamat dan Kristian, berdasarkan panduan pendidikan Gereja Methodist, yang mengakibatkan Dasar Akademik. Dokumen ini mengawal tindakan universiti. Dalam konteks ini, Bank, yang mula beroperasi dengan seorang pelajar pada abad ke-\ 19, yang kini mempunyai 12,000 pelajar tersebar di beberapa kursus, dari tadika kepada program-program siswazah, yang menunjukkan syarikat itu dengan pendidikan di semua peringkat.

MISI Menyumbang secara berkesan sebagai institusi Methodist, melalui pendidikan, dengan pengeluaran dan sosialisasi pengetahuan, menghormati kepelbagaian budaya dan agama manusia dan alam sekitar, dengan tujuan untuk pembangunan masyarakat yang adil dan persaudaraan, yang mengambil bahagian dalam pembinaan kewarganegaraan sebagai warisan kolektif, dengan merujuk kepada nilai-nilai Kristian iman dan etika perspektif seperti akauntabiliti awam, institusi dan peribadi.

VISI Oleh membayangkan masyarakat yang adil dan persaudaraan, meningkatkan dalam bidang aktiviti institusi dan proses, biasanya dalam mempromosikan pendidikan, tindakan yang berkualiti, sejajar dengan inovasi saintifik, teknologi dan profesional, dalam dialog yang luas dengan semua masyarakat untuk bertindak balas dengan alternatif, keperluan manusia dan sosial sah, yang menyumbang kepada pembangunan masyarakat, seperti kemasukan, keadilan dan persamaan, dari perspektif Evangelical Kristian.

NILAI-NILAI

Kehidupan Menghargai

Komitmen kepada kemuliaan kehidupan dan hak asasi manusia Tanggungjawab sosial dengan kemasukan Pembangunan mampan dan pemuliharaan alam sekitar Fizikal, mental dan rohani kesejahteraan

Pendidikan berkualiti

Latihan yang komprehensif, menggabungkan kepakaran teknikal dan pentadbiran dengan kapasiti inovatif, kritikal dan penyertaan dan kewarganegaraan Dibagi pengajaran, penyelidikan dan pengembangan Pembangunan budaya, sains dan teknologi

Proses Pengurusan

Memberi tumpuan kepada orang-orang Dengan autonomi Berdasarkan dasar Dengan kemampanan ekonomi dan kewangan Collegiate Dalam penilaian dan penambahbaikan yang berterusan

Lokasi

  • Campinas

    Rod. do Açúcar, s/n - Taquaral, Piracicaba - SP, 13423-170, Brésil, , Campinas

    Soalan