Keystone logo
Universidade do Vale do Sapucaí (UNIVÁS)

Universidade do Vale do Sapucaí (UNIVÁS)

Universidade do Vale do Sapucaí (UNIVÁS)

pengenalan

PERKATAAN OLEH DEKAN - BARROS CARLOS Laraia

Keinginan, pada mulanya, terima kasih dan memuji Tuhan, dalam belas kasihan-Nya, telah memberikan rahmat hidup dan kuasa, siap tujuh puluh, dengan anggapan berada di sini dengan rakan-rakan saya, misi kita telah diberikan. Bahawa misi ini, yang kini bermula, Allah itu sentiasa ada dan bahawa Roh Kudus-Nya menyedarkan kita dan memberikan kita kebijaksanaan dan rendah diri untuk berkhidmat dengan baik kepada tanggungjawab, penjimatan, dedikasi dan semangat untuk University kami Sapucai Valley.

Pada kesempatan ini, saya memberi penghormatan kepada semua yang mendahului saya dalam pengurusan institusi ini dan yang telah memberikan sumbangan mereka yang tidak ternilai kepada pembinaan dari awal lagi, apabila sekumpulan pemimpi dibayangkan dan menjadi kenyataan penciptaan kursus pertama yang menimbulkan University kami .

Selama ini, setiap yang menghabiskan memberikan sumbangan beliau tegas, dan, langkah demi langkah, dengan ketabahan, idealisme dan pengorbanan diri, pemuka sejarah kita.

Kehormatan dan menghormati masa lalu adalah lebih daripada kewajipan, tetapi satu keperluan yang mutlak, kerana barulah kita boleh hidup ini berasaskan pengalaman dan pencapaian yang diperolehi, yang mana kami adalah waris. Warisan terbesar mewariskan kepada kita adalah komitmen kepada masyarakat di mana kami beroperasi untuk menawarkan pendidikan berkualiti kepada semua yang datang ke sini mencari ilmu untuk membina masa depan mereka. Komitmen ini kita tidak akan berkompromi, ia membuat bendera kita dan raison d'être kerja kami.

Satu kata-kata terima kasih kepada Profesor Benedito Afonso Pinto Jun untuk menerima jemputan untuk bersama-sama dalam misi ini. Pengalaman beliau diiktiraf sebagai seorang guru dan pentadbir akademik akan menjadi sangat berguna, dan saya benar-benar yakin bahawa dia akan datang kepada saya dalam keputusan yang kita ada untuk mengambil, dengan nasihat yang bijak, berat badan dan kasih sayang yang tidak dapat dinafikan beliau untuk Universiti ini.

Manifesto juga berterima kasih kepada guru Andrea Domingues Antonio Homer Guru Toledo Rock dan William Newton Carrozza, yang segera disambut lebih daripada jemputan, panggilan saya untuk membuat barisan hadapan pentadbiran kami, menduduki fungsi pro rektor. Kami akan berkongsi detik-detik kegembiraan dan kesukaran. Ada kemungkinan bahawa kita mencari dalam dengan rintangan, angin keras dan ombak mengamuk. Kami boleh mendengar lagu-lagu duyung dengan niat untuk menjadikan kita tenggelam. Tetapi jangan biarkan kita menembak halangan, jika ada, yang akan dihadapi dan diatasi. Masyarakat akademik dan masyarakat mengharapkan kita kerja keras, komitmen, integriti, berhemah dan dedikasi dan ini adalah kurangnya kita boleh menawarkan pertukaran untuk kepercayaan dalam diri kita adalah disimpan.

Kami telah dipilih di bawah naungan "integrasi". Kami berhasrat untuk membuat kerja-kerja yang bersepadu dan harmoni dengan Yayasan Pendidikan Tinggi Sapucai Valley, yang, melalui Presiden dan lembaga eksekutif, telah menunjukkan satu usaha yang berat untuk mengubah situasi tidak selesa ekonomi tanpa menyumbang semula matanya dan tindakan mereka untuk keperluan yang paling mendesak Universiti kami. Kami mahu mencadangkan integrasi sebenar antara Unit Pusat dan Unit Fatima, dan juga antara pelbagai kursus yang membentuk institusi kami supaya ia tidak lagi dapat berpecah kepada petak terpencil, tetapi pelbagai sektor perlu dialog dan melengkapkan rasa sebenar universiti. Bahawa asas-asas universiti, pengajaran, penyelidikan dan pengembangan adalah saling berkaitan dan dipenuhi dalam usaha mencapai objektif yang ingin dicapai. Tetapi apa laluan untuk mengikuti supaya integrasi ini sebenarnya berlaku? Saya lebih suka jawapan yang diberikan oleh penyair Sepanyol Antonio Machado: "Caminante, tidak ada cara hay, se hace camino al andar" - Walker, tidak ada jalan, jalan yang dibuat dengan berjalan kaki.

Pekerja dan guru-guru, terima kasih yang paling ikhlas untuk undi tidak percaya dalam diri kita didepositkan. Anda, dedikasi setiap semangat semua untuk terus berlakon dalam sejarah kita, bergantung kepada kejayaan bagi segala usaha kami. Kami bersama-sama dalam keadaan yang sama dan hanya akan membawa anda ke sebuah pelabuhan yang selamat jika kita sedar akan tanggungjawab masing-masing untuk melakukan bahagian mereka, dengan keberanian, cinta kerja, etika dan menghormati masyarakat untuk menyerahkan anak-anak mereka kepada penjagaan kami.

sayang saya, pelajar! Anda adalah sebab untuk semua ini. Objektif Universiti ini adalah untuk menyediakan mereka pendidikan yang memenuhi keinginan mereka untuk memajukan diri dan penyertaan dalam pasaran buruh yang semakin kompetitif. Mengingati Paulo Freire, kami ingin menawarkan mereka pendidikan transformatif, yang menjadikan mereka menghadapi masalah mereka secara kritis dan reflectively. Anda tidak perlu menjadi kandungan untuk menjadi semata-mata menyokong proses ini, tetapi pihak yang aktif dalam universiti kita, bangga memakai dan memijak baju mereka nama UNIVAS. Semangat dan keseronokan anak-anak muda adalah bahan-bahan utama untuk meninggalkan tidak pudar, guru-guru dan pemimpin, dedikasi dan keberanian untuk menghadapi masalah sehari-hari. Membolehkan kita untuk berkongsi impian dan cita-cita mereka, kebangkitan cita-cita dan impian kita mungkin tidur. Marilah kita dijangkiti oleh belia anda.

Kepada isteri kita yang kekasih dan anak-anak saya Marilda Carlos Alexander, Ana Claudia, Ana Carla dan Mauricio, anak-anak perempuan saya Ana Luiza dan Lidiane, saya dalam undang-undang kecil Marcelo dan Everton, terima kasih kerana galakan yang berterusan dan sokongan tanpa syarat. Untuk cucu-cucu saya Anna Giulia, Ana Clara dan Isabela Maria, terima kasih kerana membuat yang paling meriah dan bising tujuh puluh tahun saya. Ia adalah kehangatan rumah, yang hidup dengan keluarga, yang menambah tenaga kepada setiap pagi hari yang baru, kami bersedia untuk bekerja.

Saya mengucapkan maruah saya dan terima kasih saya kepada keluarga laporan langsung saya, pro-rektor, yang sepatutnya, dalam tempoh empat tahun akan datang untuk menjalankan hadiah toleransi untuk ketidakhadiran kami.

Bagaimanapun, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada orang-orang yang memuliakan kita dengan kehadiran mereka dan memberitahu mereka untuk menunggu kita berasaskan kerja-kerja pengurusan, ketelusan, prinsip-prinsip etika dan pematuhan undang dan peraturan-peraturan dan menghormati maruah semua yang membentuk tercinta University kami Sapucai Valley.

Tuhan selalu bersama kita dan yang membolehkan kita untuk menjadi Sowers keamanan dan keharmonian di kalangan semua.

Terima kasih.

SEJARAH Universiti Sapucai Valley (UNIVAS) dikekalkan oleh Pengajian Tinggi Yayasan Vale do Sapucai (FUVS). Ia diasaskan pada 3 September 1965, dan sepanjang kewujudannya telah melatih lebih daripada 10,000 profesional. Ia menyediakan pendidikan di peringkat Sarjana Muda dan Sarjana, sentiasa bertujuan mengharmonikan pengeluaran pengetahuan dan pembangunan kemahiran pelajar mereka dengan tuntutan semasa pasaran buruh. Secara keseluruhannya terdapat 16 kursus sarjana muda, 33 kursus Siswazah Lato sensu (pengkhususan dan MBA), 03 sarjana dan 01 PhD.

UNIVAS terletak di bandar Pouso Alegre, di selatan Minas Gerais, di tebing dua lebuh raya utama di negara ini, Dias Highway Fernão (BR-381) dan Highway Juscelino Kubitschek (BR-459), kawasan strategik akses kepada tiga pusat utama pengeluaran dan penggunaan negara (São Paulo, Belo Horizonte dan Rio de Janeiro). Bandar ini masih salah satu daripada indeks kualiti terbaik dalam hidup di Brazil. Ia adalah sebuah pusat perindustrian, perdagangan dan pendidikan dan berhampiran dengan Hidrominerais Resorts, Circuito das Malhas dan Lembah Electronics.

Kelebihan pendidikan yang ditawarkan oleh UNIVAS dalam penjagaan kesihatan adalah untuk mempunyai sebuah hospital universiti. The das Hospital Clinicas Samuel Libânio (HCSL) adalah merujuk kepada 54 majlis perbandaran di selatan Minas Gerais dan menghidangkan penduduk dianggarkan lebih 2 juta dan 600 ribu orang. www.hcsl.edu.br UNIVAS. Kecemerlangan dalam Pengajaran. Training for Life.

Lokasi

  • Pouso Alegre

    Av. Cel. Alfredo Custódio de Paula, 320 CEP 37550-000 | Pouso Alegre | MG, , Pouso Alegre

    Soalan