Keystone logo
Universidade de Franca (UNIFRAN)

Universidade de Franca (UNIFRAN)

Universidade de Franca (UNIFRAN)

pengenalan

Bertemu Unifran

Sejarah

Unifran: menyemak sejarah ringkas pertumbuhan, pencapaian dan kejayaan Unifran ditubuhkan pada tahun 1970 oleh pendidikan dua usahawan, Abib Salim Cury dan Clovis Eduardo Pinto Ludwig. Dengan kejayaan perusahaan, telah berkembang kursus yang menggabungkan ke Sekolah Pestalozzi dan Fakulti Falsafah Athenaeum Francano, lima tahun kemudian. Pada tahun 1994, kursus yang ditawarkan dan organisasi pentadbiran dalaman diubah di Universiti Franca, melalui Ordinan No. 1275, memandangkan CFE Pendapat No. 615/94.

Selepas itu, pertumbuhan institusi itu telah diberikan di bawah perspektif ini bahawa Perancis dan rantau ini telah mendapat manfaat daripada pengaruhnya. Mengalu-alukan beribu-ribu pelajar yang datang dari bahagian-bahagian yang berlainan di negara ini, Perancis berkata status pembekal perkhidmatan, dan juga sebagai pusat kasut penting. Di bandar, kini universiti, saw dinaikkan kepada yang lebih tinggi amalan pendidikan, penyelidikan, pengembangan dan perkhidmatan kepada masyarakat, terima kasih kepada aspek akademik kecemerlangan latihan, yang diganggu secara positif indeks ekonomi, politik dan sosial mereka.

Sejak ditubuhkan sehingga hari ini, ia mempunyai ciri-ciri sebagai institusi pendidikan yang lebih tinggi mencari untuk masa akan datang, sentiasa berusaha untuk pemodenan infrastruktur, koleksi perpustakaan dan metodologi pendidikan.

Tahun 2013 ditandai dengan satu langkah yang penting ke masa depan dan kecemerlangan: Unifran menjadi sebahagian daripada South Pendidikan Cruise, kelima terbesar dalam kumpulan pendidikan negara, yang terdiri daripada institusi yang memegang terbaik petunjuk akademik rasmi Kolej Cruzeiro do Sul, São Paulo / SP; Universidade Cruzeiro do Sul, São Paulo / SP; University Center modul, Caraguatatuba / SP; University Center Wilayah Persekutuan, Brasília / DF; University City of São Paulo, São Paulo / SP; Kolej Matlamat Standard Tinggi, Franca / SP; Kerjaya berasaskan Franca, Franca / SP; Universiti Franca, Franca / SP; Kolej San Sebastian, San Sebastian / SP; Kolej gol San Sebastian, San Sebastian / SP; Fakulti Caraguatatuba, Caraguatatuba / SP; Universiti Pusat Our Lady of Naungan, Salto dan Itu / SP; Kolej CEUNSP, Salto / SP, kolej Itu, Itu / SP College dan Salto, Salto / SP.

Pada tahun 1975, Universiti mempunyai 400 pelajar. Hari ini, terdapat lebih 16,000, diagihkan di kalangan kursus ijazah, teknologi, jarak, pengkhususan, sarjana dan doktor falsafah, yang meliputi semua bidang pengetahuan manusia. Dalam sejarah 40 tahun, ia telah melatih lebih daripada 43,000 profesional. Ia menempatkan lebih daripada 500 orang guru yang tajuk melebihi 60% daripada tuan-tuan dan doktor.

Cruzeiro do Sul Educacional

Cruzeiro do Sul Educacional ditubuhkan pada tahun 1965 dan pada masa ini terdiri daripada Kolej Cruzeiro do Sul, São Paulo - SP; Universidade Cruzeiro do Sul, São Paulo - SP; Modul University pusat, Caraguatatuba - SP; University Center Wilayah Persekutuan, Brasília - DF, Bandar Universiti São Paulo, São Paulo - SP; Universiti Franca, Kolej Standard Tinggi dan Kolej CTEC di Franca - SP dan, baru-baru ini, Kolej San Sebastian, Kolej gol San Sebastian - San Sebastian - SP dan Caraguatatuba Fakulti - Caraguatatuba - SP.

Kelebihan strategik kumpulan itu adalah hakikat bekerjasama dengan institusi, jenama dan kedudukan yang berbeza kerana pasaran tertentu dan ciri-ciri bandar di mana ia mengekalkan pertubuhan pendidikan. Semua institusi memelihara identiti mereka tanpa memberi prinsip-prinsip etika dan cita-cita pendidikan yang membimbing tindakan Pendidikan Cruise Selatan, yang diterjemahkan ke dalam beberapa petunjuk akademik terbaik di kalangan institusi pendidikan Brazil.

- Tanda utama pertama Institusi Asing Penilaian di Kementerian Pelajaran - MEC. - Kursus Best Seni Visual di São Paulo dalam Tinjauan Kebangsaan Prestasi Pelajar - Enade. - Kursus utama Sains Sosial Brazil pada Ujian Nasional Prestasi Pelajar - Enade. - Best kursus Kejuruteraan Pengeluaran di São Paulo dalam Tinjauan Kebangsaan Prestasi Pelajar - Enade. - Best Physical Therapy perjalanan Sao Paulo dalam Tinjauan Kebangsaan Prestasi Pelajar - Enade. - Geografi Best sudah tentu Brazil pada Ujian Nasional Prestasi Pelajar - Enade. - Kursus Best sejarah dalam Tinjauan Kebangsaan Prestasi Pelajar - Enade. - Bioperubatan: Kedudukan yang tertinggi di MEC. - Perubatan: hanya perjalanan São Paulo diiktiraf dengan konsep maksimum. Di Brazil, ahli perintis oportunities Kesihatan Global Pembelajaran - GHLO, sebuah konsortium yang diwujudkan oleh Persatuan Amerika Kolej Perubatan. - Program ijazah terbaik, sesuai dengan CNPq. - Nombor Peningkatan penerbitan saintifik dalam ISI Web of Science. - Kedudukan kelulusan terbaik dalam peperiksaan OAB-DF. - Tempat terbaik di pantai Enade, North São Paulo. - Lebih daripada 200 baris penyelidikan diinstitusikan. - 66 kumpulan penyelidikan berdaftar di CNPq. - 04 kedoktoran dan 11 program sarjana. - 51 biasiswa Saintifik Permulaan CNPq.

Ciri-ciri dan pencapaian itu adalah hasil daripada pengurusan yang komited, berstruktur dan dikongsi antara guru pengasas, ahli-ahli komuniti akademik dan profesional pasaran diiktiraf.

Perbezaan dan petunjuk kualiti

• Kepunyaan salah satu kumpulan pendidikan terbesar di Brazil: Cruzeiro do Sul Educacional. • Petunjuk Cemerlang Fisioterapi, Makanan dan Estetik dan Kosmetik adalah gred 5 dalam MEC. Perubatan diberi kuasa konsep akhir 5 komisen. • 20 kursus berbintang di dalam Panduan Pelajar 2015, sambil menambah 62 bintang. • Serlahkan Universiti Lembaran Kedudukan - RUF 2014: Bioperubatan adalah antara 10 kursus utama di Brazil (institusi awam dan swasta) dan di tempat ke-2 di kalangan negara swasta. Fisioterapi adalah tempat ke-5 di São Paulo antara swasta. • Beribu-ribu graduan yang mempunyai kedudukan penting dalam pasaran buruh. • AS dipatenkan molekul inovatif yang digunakan dalam ubat-ubatan, hasil kumpulan penyelidikan Farmasi.

Lokasi

  • São Paulo

    Av. Dr. Armando Salles Oliveira, 201 Pq. Universitário / Franca, SP, , São Paulo

    Soalan