Keystone logo
Universidade Camilo Castelo Branco (UNICASTELO)

Universidade Camilo Castelo Branco (UNICASTELO)

Universidade Camilo Castelo Branco (UNICASTELO)

pengenalan

The Unicastelo merupakan institusi pendidikan tinggi yang bermula sejak tahun 1968 penuh dengan peristiwa sejarah apabila pelajar dari seluruh dunia ditunjukkan oleh perubahan dalam pendidikan dan masyarakat. Ia adalah tahun daripada Prague Spring, penghadang di Paris dan Pertempuran Maria Antonia dilahirkan Fakulti Falsafah, Sains dan Surat. Sejak itu, Unicastelo menyimpan sambungan tetap kepada kemajuan berterusan pendidikan global, yang dinyatakan dalam Pelan Pembangunan Institusi bagi tempoh 2006-2015.

Dalam lebih 40 tahun ditumpukan kepada pendidikan tinggi, Unicastelo sudah lulus lebih daripada 30,000 pelajar di tiga kampus dan bertemu beribu-ribu orang dalam pelbagai projek lanjutan ia menyokong. Institusi ini bertujuan untuk mendemokrasikan akses kepada dunia akademik dan latihan vokasional di tahap kualiti yang tinggi, antara peruntukan-peruntukan lain yang membolehkan kami untuk menawarkan pendidikan lanjutan diperlukan untuk menyediakan profesional yang cekap dan beretika untuk pasaran buruh.

Berdasarkan kursus perintis 60-an dan 70-an, Pendidikan, Kesenian dan Pengajian Sosial, Unicastelo menyambut hari ini di ibu pejabat kampus São Paulo, berpuluh-puluh kursus dalam talian untuk pengajaran, penyelidikan dan pengembangan, dinyatakan dalam pengeluaran dan penyebaran pengetahuan dan juga peningkatan dalam ekonomi serantau dan kebangsaan. Kampus Fernandopolis menawarkan program sarjana muda yang menyumbang kepada pembangunan ekonomi dan sosial di rantau ini. Perkara yang sama adalah benar di kampus Descalvado telah dibuka pada tahun 2000, menawarkan kursus memberi tumpuan kepada kualiti latihan dan pembangunan masyarakat setempat vokasional.

Asas-asas pedagogi Unicastelo sedang disimen dalam trend yang dimulakan pada Pendidikan Asas pada tahun 1964 dengan Liceu Camilo Castelo Branco. Hari ini, Unicastelo memancarkan Kod kemodenan dan kontemporari menambah nilai yang cukup untuk menyokong dan memperkayakan kurikulum pelajar dan guru.

Semasa saga pendidikan beliau, universiti disatukan pada tahun 1971, penciptaan Fakulti Ekonomi, Perakaunan dan Pentadbiran Perniagaan dan Pendidikan Jasmani. Kursus Pentadbiran Perniagaan lahir setahun kemudian. Kursus-kursus yang pertama, yang diberi kuasa pada tahun 1971, telah diiktiraf dalam tahun 1974 dan Pentadbiran Perniagaan pada tahun 1975. Peluasan penawaran kursus meningkat begitu banyak bahawa pada akhir tahun 80-an, institusi yang sudah mempunyai 24 kursus ijazah. Tidak secara kebetulan, pada tahun 1989, memenangi akreditasi sebagai universiti melalui Ordinan 374 Kementerian Pelajaran.

Pada bulan Mei 2005, Lembaga Pengarah memperkenalkan Unicastelo baru mencetuskan, selepas itu, proses penyesuaian kepada universiti Bridge Dekri, yang disiarkan dalam Warta Rasmi Persekutuan pada 05/10/06. Pada tahun 2006, diadakan mesyuarat pertama Majlis Superior CONSUN yang (Majlis Universiti) dan CONSEPE (Lembaga Pendidikan dan Penyelidikan), organ-organ ahli kolej pengurusan kanan universiti, yang berfungsi dengan berkesan sesuai dengan undang-undang yang sebenar universiti, PPI yang (Program Pendidikan Institusi) dan PDI yang (Rancangan Pembangunan Institusi), diperlukan, oleh undang-undang, bagi akreditasi mana-mana institusi pendidikan dengan Kementerian Pelajaran dan alat penting bagi perancangan dan perkembangan Universiti.

Akhir sekali, mendaftarkan Unicastelo merupakan universiti pertama di negara ini untuk memfailkan dokumen peraturan itu, sudah disesuaikan dengan tuntutan baru daripada MEC. Malah, dalam proses pelarasan peraturan, menetapkan dari awal lagi Suruhanjaya untuk penilaian dan status terkini yang sebagai tambahan kepada dasar pendidikan, membawa pelan inovatif kerjaya pengajaran. Ia adalah penting bahawa identiti Unicastelo diperkukuhkan dan dikongsi di kalangan semua anggota masyarakat untuk kebanggaan akademik tidak terhad kepada penebusan detik-detik penting sejarah, tetapi mencari galakan dalam mekanisme kekal bangunan universiti memori untuk masa akan datang. Ini bukan untuk menggantikan tradisi, tetapi untuk mencipta masa Bersebab dalam simbiosis antara teori dan amalan.

Lokasi

  • São Paulo

    Campus São Paulo Rua Carolina Fonseca, 584 Itaquera • São Paulo/SP, , São Paulo

    Soalan