Keystone logo
Universidade Cândido Mendes

Universidade Cândido Mendes

Universidade Cândido Mendes

pengenalan

Penaja Candido Mendes Universiti Persatuan Brazil Pendidikan, institusi swasta tertua pengajian tinggi di negara ini, yang diasaskan pada tahun 1902 oleh Count Candido Mendes de Almeida, bersama-sama dengan Akademi Perdagangan Rio de Janeiro. Pada tahun 1919 ia dibuat Pusat Pengajian Sains Politik dan Ekonomi di Rio de Janeiro, sekolah menengah pertama ekonomi di Brazil.

The Academy menjadi, dalam 50-an, Kementerian Perdagangan Dalam Technical School Candido Mendes, eksklusif untuk sekolah tinggi. Dalam dekad yang sama, Candido Mendes de Almeida Junior mewujudkan Fakulti Undang-undang Candido Mendes, yang berpangkalan di Carmo Convent, Praça XV de Novembro, mewujudkan standard kecemerlangan dalam bidang sains undang-undang dan menjadi perintis dalam amalan pengajaran forensik. Pada 60-an, rektor semasa, Candido Mendes, merasmikan Institut Penyelidikan Universiti Rio de Janeiro - IUPERJ khusus untuk pasca siswazah, sarjana dan, kemudian, doktor falsafah dalam bidang Sains Politik dan Sosiologi. Kualiti pengajaran dan program penyelidikan yang dibangunkan dalam IUPERJ mempunyai pengiktirafan kebangsaan dan antarabangsa.

Pada tahun 1970, ketika itu Fakulti Candido Mendes Ipanema mengembang dan membangunkan program latihan dan pentadbiran perniagaan kursus teknikal dan saintifik, yang menimbulkan kampus Campos dos Goytacazes dan Nova Friburgo. Juga di Ipanema, Pusat Kebudayaan telah dicipta Candido Mendes, yang menjadi titik rujukan budaya Carioca dan mempelopori beberapa inisiatif dalam bidang pawagam, teater, seni visual, puisi, video dan pendidikan lanjutan.

Dari tahun 1997, tahun di mana Candido Mendes diiktiraf oleh dekri presiden, sebagai sebuah universiti yang pakar dalam Kemanusiaan dan Sains Sosial Gunaan, kursus-kursus baru dan kampus diwujudkan, termasuk unit-unit Pusat Tijuca (Pius X) Padre Miguel, Jacarepagua dan Meier, sebagai tambahan kepada Niterói dan Araruama, keadaan Rio de Janeiro, dan Vitória, Espírito Santo. Pada tahun 2001, Institut Kemanusiaan timbul, mengintegrasikan pengajaran, penyelidikan dan pengembangan, dengan program penyelidikan saintifik yang luas. Menambah dua pusat pengajian dan kursus siswazah dalam bentuk bujang dan sarjana muda, dan ijazah dalam Sains Sosial, Sejarah, Sastera, Fotografi, Seni dan Budaya, Pelancongan dan Perhubungan Antarabangsa.

The Candido Mendes University menonjol dari rakan-rakan kerana ia adalah institusi sejarah komited untuk kecemerlangan dalam aktiviti penyelidikan dan siswazah, mengadakan pusat-pusat dan institusi penyelidikan, program tujuh sarjana dan dua kedoktoran, serta berpuluh-puluh kursus sensu selepas tamat pengajian. Menerbitkan enam jurnal.

Institusi ini dibuka, bermula pada tahun 2011, kampus baru di kawasan-kawasan yang berlainan di Rio de Janeiro, sebagai contoh, unit Santa Cruz dan Bangu, di Zon Barat dan perpaduan Penha terletak di utara bandar.

Tersebar di sejumlah 15 unit dengan 21 ijazah dan lain-lain lagi dalam terma berurutan dan teknologi, aktiviti-aktiviti Mendes University Candido, disokong oleh lebih daripada satu abad tradisi dan kecemerlangan, yang telah mengukuhkan kedudukannya sebagai rujukan kebangsaan dan antarabangsa dalam Sains Kemanusiaan dan sosial, bersama-sama lebih daripada 20,000 pelajar dan 1,000 guru dan penyelidik.

Lokasi

  • Rio de Janeiro

    Rua da Assembleia, 10 - Centro Rio de Janeiro - RJ CEP: 20011-901, , Rio de Janeiro

    Soalan