Keystone logo
Universidade Braz Cubas (UBC)

Universidade Braz Cubas (UBC)

Universidade Braz Cubas (UBC)

pengenalan

Dilahirkan pada tahun 1940 di bandar Mogi das Cruzes, Braz Cubas, yang memulakan aktivitinya dengan kursus kecil persediaan, kini mempunyai kira-kira 20,000 pelajar, antara kelas dan pendidikan jarak jauh modaliti.

Lebih 75 tahun di pasaran, institusi yang telah melalui beberapa perubahan, perumahan, termasuk kursus gym, perdagangan peringkat pertengahan, sehingga ia sampai ke Fakulti Undang-undang pada tahun 1965.

pendidikan tinggi, dirangsang oleh dasar pendidikan, telah berkembang di seluruh negara dan Braz Cubas, memenuhi permintaan dan keperluan pasaran, terus berkembang, baik dalam ruang fizikal dan sosial, sehingga pada tahun 1985, Lembaga Pengarah Persekutuan Pendidikan mengiktiraf Persekutuan Tanah Kolej Braz Cubas sebagai Universiti.

Berita penting datang untuk menghargai rantau Mogi das Cruzes dan memberi ganjaran kepada kerjaya yang panjang perkhidmatan yang baik kepada pendidikan Brazil, membentuk profesional yang cekap dan pasaran tenaga kerja mahir.

Misi

Menghargai orang, kebangkitan bakat melalui pembelajaran yang berbeza hari ini untuk membangunkan manusia untuk hari esok.

Lihat

Diiktiraf sebagai institusi pengajaran memberi tumpuan kepada pembelajaran.

Nilai

Kewarganegaraan, humanization, kebijaksanaan, rendah hati dan ketelusan.

Lokasi

  • Mogi das Cruzes

    Av. Francisco Rodrigues Filho, 1233 - Vila Mogilar, Mogi das Cruzes - SP, 08773-380, , Mogi das Cruzes

    Soalan