Keystone logo
University of the West

University of the West

University of the West

pengenalan

Untuk mewujudkan sebuah universiti di Quetzaltenango yang objektifnya adalah untuk mendidik para pelajarnya dengan falsafah berdasarkan kebebasan, yang bertujuan untuk membina masyarakat bebas dan damai dengan tahap akademik yang tinggi dan juga cenderung untuk menawarkan kerjaya yang mempersiapkan pelajarnya. pelajar untuk menghadapi cabaran masa depan, perluasan Universiti Francisco Marroquín di bandar El Alto ditubuhkan pada tahun 1994.

University of the West akan menjadi kelanjutan dari orientasi doktrin peluasan Universiti Francisco Marroquín ketika ia menarik diri dari Quetzaltenango. Ia ditubuhkan oleh sekumpulan ahli perniagaan dan profesional Quetzaltecan, yang membentuk lembaga pengawas untuk penciptaannya dan memulakan prosedur yang sesuai untuk kebenarannya.

Sebilangannya adalah bekas pelajar dan profesor UFM dan anggota Majlis Tertinggi yang mengatakan bahawa universiti telah dilantik untuk mengarahkan dan mentadbir dengan kebebasan ekonomi. Pembelian tanah untuk penubuhan Ibu Pejabat Pusat Universidad de Occidente bermula dan selari dengan ini, kerja dan koordinasi yang memerlukan pembukaan dua peluasan di Bandar Guatemala dan di jabatan Escuintla, Suchitepéquez, Retalhuleu, Huehuetenango dan San Bahagian Pedro San Marcos. Ia memulakan operasinya seperti di kota Quetzaltenango pada tahun 2010 ketika Majlis Pendidikan Tinggi Swasta membenarkan operasinya dan diterbitkan dalam Warta Rasmi pada 3 Mac 2010.

Misi universiti adalah pengajaran dan penyebaran Falsafah Liberty dengan tanggungjawab peribadi dalam semua bidang kehidupan manusia untuk menyumbang kepada kemajuan material dan spiritual umat manusia.

Lokasi

  • Quetzaltenango

    Avenida Las Americas,9-84, , Quetzaltenango

    Soalan