Keystone logo
Unitec Institute of Technology

Unitec Institute of Technology

Unitec Institute of Technology

pengenalan

Tentang Kita

Unitec adalah teknologi institut terbesar di New Zealand, dengan lebih daripada 20,000 pelajar mengkaji lebih 150 program berorientasi pekerjaan. Kami menawarkan pendidikan yang berpusat kepada pekerjaan di dua kampus kami di Mt. Albert, dan Waitākere.

Pembelajaran dan Pengajaran

Pembelajaran dan pengajaran adalah di tengah-tengah transformasi kami.

Pembelajaran dan pengajaran adalah perniagaan utama kami, dan kami komited untuk melakukannya dengan lebih baik supaya graduan kami mendapat pekerjaan yang lebih baik, kerjaya yang lebih baik dan kehidupan yang lebih baik.

Bagaimana kita berubah?

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kebanyakan guru kami telah menggunakan kaedah pengajaran baru yang merangkumi pembelajaran berasaskan pembelajaran yang lebih banyak, teknologi baru, dan gaya yang berbeza untuk bekerja dengan pelajar.

Kami panggil ini Kurikulum Hidup.

Pendekatan ini semua direka untuk menjadikan graduan kami lebih berkemampuan.

Sekarang fokus kami ialah menerapkan pendekatan baru ini di seluruh program di Unitec, supaya setiap pelajar dapat memastikan pendidikan Unitec mereka benar-benar mempersiapkan mereka untuk kerjaya yang mereka pilih.

Sepanjang tiga tahun akan datang (2015-2017) setiap program sedang dikaji semula dan direkodkan untuk mempunyai komponen pembelajaran berasaskan kerja, pembelajaran dalam talian, pembelajaran bersemuka dan kerja bebas / kumpulan.

Bagaimanakah guru kita berubah?

Kami melabur banyak dalam pembangunan profesional supaya guru kami dapat memanfaatkan teknologi baru dan masa bersemuka dengan pelajar.

Dekan Pengajaran dan Pembelajaran Linda Keesing-Styles berkata: "Kami meminta guru untuk menghadapi pendekatan semasa mereka untuk belajar dan mengajar dan meluaskan amalan mereka menjadi pendekatan baru yang selari dengan trend kontemporari. Ini termasuk amalan berpusatkan pelajar, penggunaan komponen penting dalam pembelajaran berasaskan web dan menggunakan amalan baru seperti gamification dan makerspaces. "

Bagaimanakah kita mempersiapkan graduan kita untuk bekerja?

Kami menutup jurang antara pendidikan dan industri.

Kami tahu dari penyelidikan kami bahawa majikan di New Zealand mahukan pelajar kami mempunyai lebih banyak peluang pembelajaran bersepadu semasa mereka belajar, sehingga mereka mempunyai akses kepada lulusan yang berkebolehan dan berkemahiran tinggi.

Kami bergerak ke tahap pembelajaran praktikal yang lebih bersepadu dalam semua program kami. Untuk mencapai matlamat ini, kami mencari lebih banyak hubungan yang lebih dalam dengan rakan industri. Kami ingin menjadikannya lebih mudah dan lebih bermanfaat untuk perniagaan dan organisasi lain untuk bekerja dengan kami supaya kami dapat menyambungkannya dengan kurikulum, kakitangan kami dan pelajar kami - dan akhirnya menyerahkan mereka dan industri mereka untuk mengambil pekerjaan.

Bagaimana kita mengubah ruang kita?

Satu lagi faktor dalam membangunkan graduan yang berpengalaman dan berpengalaman adalah memastikan mereka mempunyai ruang yang tepat untuk belajar dengan teknologi terbaik yang tersedia untuk menyokong mereka.

Kami telah membangunkan ruang pembelajaran prototaip di Mt. Kampus Albert yang membolehkan para pelajar dan staf pengajar mengalami pengalaman baru yang inovatif untuk belajar dan mengajar dengan teknologi dan kemudahan pendidikan terbaik. Ruang baru menggalakkan pelajar untuk berkolaborasi, berkongsi idea, bekerjasama dengan pelajar dari program lain, dan belajar kemahiran lembut berharga seperti kerja berpasukan.

Kami mengumpul maklum balas pengguna dan data penggunaan di ruang ini dan menggunakannya untuk meningkatkan persekitaran pembelajaran dan pengajaran dan reka bentuk untuk ruang baru.

Lihat di bawah untuk video pengajar guru kami dalam ruang pembelajaran dan pengajaran prototaip kami yang baru:

Baca lebih lanjut mengenai revolusi pengajaran kami

Lokasi

  • Auckland

    Unitec Institute of Technology, Private Bag 92025, Victoria Street West, 1142, Auckland

    Soalan