Keystone logo
Universidade de Ribeirão Preto 

Universidade de Ribeirão Preto 

Universidade de Ribeirão Preto 

pengenalan

Kualiti Unaerp

• universiti pertama di kawasan Ribeirão Preto, ditubuhkan pada 1 Jun 1924 • Diiktiraf oleh MEC sebagai Universiti pada bulan Disember 1985. • Kampus berpangkalan di Ribeirao Preto kampus dan di Guaruja dengan ijazah, ijazah sarjana muda dan teknologi pendidikan tinggi di dalam bilik darjah dan jarak kaedah pembelajaran dan pengajaran infrastruktur, penyelidikan dan makmal, peralatan, perpustakaan dan sumber teknologi. • 500,000 panggilan yang dibuat kepada masyarakat di lebih 30 program outreach, klinik, makmal, hospital itu sendiri dan di hospital, UPA dan UBDS bandar dan wilayah.

Misi

Menjana dan menyebarkan pengetahuan untuk menggalakkan dan menyumbang kepada pembangunan individu dan masyarakat, berdasarkan prinsip-prinsip etika dan Kristian, dengan kebebasan penyelidikan, pengajaran dan inovasi lanjutan masa yang sama mengekalkan interaksi yang berterusan dengan konteks negara dan antarabangsa.

Sejarah

UNAERP The - Universiti Ribeirão Preto merupakan institusi pengajian tinggi pertama di rantau Ribeirão Preto. Ditubuhkan pada 1. Jun 1924 sebagai Persatuan Sekolah Pharmacia dan Ribeirão Preto Sekolah Pergigian, sekumpulan kesihatan idealistik profesional, cendekiawan dan pendidik, sejak dilaksanakan bertujuan untuk menggalakkan pembangunan sosial, pendidikan dan budaya modal kopi begitu kaya hari ini tebu Polo País.Daquele projek awal berwawasan utama, trajektori UNAERP mempunyai pertumbuhan kukuh sejak akhir 1950-an, apabila Profesor Electro Bonini (1913-2011), mengambil alih pengurusan.

Struktur organisasi

Pentadbiran Universiti Ribeirão Preto terdiri daripada entiti aktif dalam bersepadu, menyelaras semua aktiviti pengajaran, penyelidikan dan pengembangan. Adakah Majlis Tinggi, Canselor, Dekan, Pengurus Kumpulan, Pengarah, Penyelaras dan Collegiate.

Infrastruktur

The Unaerp mempunyai dua kampus: ibu pejabat kampus di Ribeirao Preto, dipasang pada Ribeirânia Quarter, dan kampus kedua di Guaruja, kejiranan Cove. Kesemua projek itu dirancang dan dilengkapi dengan klinik, makmal, perpustakaan, bilik darjah, perkhidmatan dan mesyuarat dewan, akademik dan sektor pentadbiran untuk menyokong pengajaran, penyelidikan dan pengembangan, serta bidang perkhidmatan, hidup dan percutian yang membolehkan dan layak kehidupan kolej.

Oleh itu, orang-orang yang tinggal di sini lebih daripada infrastruktur akademik, penyelidikan dan pengembangan. Kampus Ribeirão dan Kampus Guaruja dirancang ruang dan berhati-hati untuk menjaga kebajikan orang beribu-ribu orang yang selama transit mereka sepanjang tahun, kerana selain fakulti, kakitangan dan pelajar, ahli-ahli masyarakat juga menghadiri kampus di carian perkhidmatan dan kemudahan.

Lokasi

  • São Paulo

    São Paulo, Brazil

Soalan