Keystone logo
University of Europe for Applied Sciences Sarjana Muda dalam Reka Bentuk UX/UI
University of Europe for Applied Sciences

Sarjana Muda dalam Reka Bentuk UX/UI

6 Semesters

Inggeris, Jerman

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2024

EUR 708 / per month *

Di kampus

* Untuk pemohon EU: 9,310 € setiap tahun; Untuk pemohon Bukan EU: 12,110 € setiap tahun

pengenalan

173092_1.png173093_2.png173094_3.png173095_UE.png

Cipta pengalaman pengguna yang mengasyikkan dan antara muka pengguna yang canggih untuk produk dan perkhidmatan digital dan peroleh salah satu set kemahiran yang paling dicari dalam industri teknologi.

Sebagai pereka pengalaman pengguna (UX), matlamat anda adalah untuk menjadikan interaksi dengan teknologi lebih mudah diakses, bermakna dan menyenangkan bagi pengguna manusia. Sebagai alternatif, sebagai pereka bentuk antara muka pengguna (UI), anda mencipta sistem dan artifak yang memudahkan interaksi ini dengan menggunakan gabungan penyelesaian reka bentuk visual, lisan dan haptik.

Pereka UX/UI merangkumi disiplin sains kognitif, penyelidikan pasaran, teknologi baru muncul, pembangunan produk dan reka bentuk untuk mencipta pengalaman yang lancar untuk kebanyakan produk, perkhidmatan dan proses digital. Mereka ingin tahu tentang tingkah laku manusia dan bagaimana reka bentuk boleh meningkatkan pengalaman teknologi untuk pelanggan dalam dunia yang semakin kompleks.

Mempelajari UX/UI di University of Europe for Applied Sciences akan memberikan anda pendidikan yang sangat dinamik dan antara disiplin dalam salah satu bidang industri kreatif yang paling berkaitan. Anda akan memperoleh pengetahuan langsung tentang disiplin anda melalui kerjasama dengan rakan kongsi industri dan pengalaman praktikal. Pilihan utama/kecil kami akan membolehkan anda menyesuaikan lagi profil profesional anda dengan menggabungkan disiplin teras anda dengan pelbagai pilihan pengkhususan seperti pengkomputeran kreatif atau pengurusan produk.

Universiti kami memberi tumpuan kepada pembangunan anda. Itulah sebabnya kami mengajar dalam kumpulan pembelajaran kecil dan dalam suasana mesra dan peribadi. Kami akan menyelia proses pembangunan individu anda dan membantu anda menentukan bakat dan kekuatan anda sambil membantu anda membangunkan tandatangan visual anda sendiri. Anda akan diajar oleh pensyarah terkenal dari industri dan belajar di kampus yang terletak dalam persekitaran teknikal dan kreatif.

Keperluan Kursus

 • EURO 3.000 (EURO tiga ribu): Yuran tempahan ini akan ditolak daripada jumlah yuran pengajian. (Tidak terpakai untuk pemohon EU);
 • Terjemahan rasmi ke bahasa Inggeris atau Jerman untuk dokumen tersebut dalam bahasa yang berbeza;
 • Program yang diajar bahasa Jerman memerlukan sijil bahasa Inggeris/Jerman;
 • Tahap bahasa Inggeris minimum ialah B1.

Keperluan permohonan:

 1. Borang permohonan;
 2. Diploma dan transkrip sekolah menengah (jika berkenaan, peperiksaan kemasukan universiti, transkrip sarjana muda; rekod, sijil ijazah sarjana muda). Jika pemohon layak untuk mengakses pendidikan tinggi di rumah mereka; negara, dia layak memohon kepada UE;
 3. Sijil bahasa Inggeris / Jerman* atau minta untuk mengetepikan**;
 4. CV – terkini;
 5. Salinan pasport;
 6. Surat motivasi (sekitar 500-800 patah perkataan, menyatakan motivasi untuk memohon di UE dan program masing-masing).

Setelah permohonan selesai, pelajar dikehendaki melengkapkan ujian dalam talian (UE menghantar butiran log masuk).

 • Kemasukan terus (kelayakan kemasukan ke pendidikan tinggi Jerman atau setara seperti Anabin): Ujian IST selama 46 minit meliputi kemahiran berangka dan angka;
 • Kemasukan tidak langsung (untuk pemohon yang UE boleh terima dengan peperiksaan kemasukan): Ujian IST selama 1 jam 40 minit meliputi kemahiran lisan, berangka dan angka.

Sila ambil perhatian: Sesetengah pemohon mungkin diminta untuk mengambil bahagian dalam temu duga (melalui Skype). Ini akan mengambil masa kira-kira 30 hingga 45 minit dan termasuk perbincangan umum tentang motivasi anda.

Keperluan portfolio:

Sertakan sehingga 10 projek visual atau interaktif (dengan siri imej yang disertakan, lakaran dan/atau bahan visual/tekstual lain). Ini mestilah karya asli yang menyerlahkan pelbagai kebolehan dan minat anda. Ini mungkin termasuk ilustrasi, hamparan novel grafik, siri poster, permainan, pembangunan watak, esei foto, kolaj, lukisan, arca, kempen pemasaran atau sosial, filem pendek, animasi, aplikasi atau tapak web, projek kreatif peribadi serta berasaskan teks projek konseptual. Kami juga berminat untuk melihat petikan daripada buku lakaran, helaian hubungan dan pembangunan penyelidikan jika berkenaan. Semua kerja hendaklah disertakan dengan teks pendek yang mencerminkan projek atau kerja. Portfolio hendaklah dikumpul dalam format PDF, dan dihantar melalui WeTransfer atau dimuat naik ke tapak web. Projek arca besar, objek 3D dan persembahan boleh dipersembahkan secara digital. Sertakan sebarang pautan media atau saluran media sosial yang berkaitan. Projek atau permainan interaktif harus dimuat naik sebagai boleh laku Windows atau sebagai pautan boleh main dalam talian.

Keperluan Bahasa:

 • IELTS 5.5 secara keseluruhan (tidak kurang daripada 5.0 untuk setiap komponen);
 • TOEFL IBT 72;
 • TOEFL ITP 500 – 547 (290-300 mendengar, 280-300 bentuk bahasa, 280-300 bacaan);
 • Ujian Pearson Bahasa Inggeris (Akademik) 59;
 • Ujian Pearson Bahasa Inggeris (Umum) Tahap 3;
 • Cambridge Exam Advanced dan Proficiency 162 secara keseluruhan;
 • Peperiksaan Cambridge Pertama (FCE) Gred C;
 • TOEIC Mendengar/Membaca 785, Bertutur 160, Menulis 150;
 • KATA LALUAN 5.5 (tidak kurang daripada 5.0 dalam setiap komponen).

Pengecualian Bahasa

Untuk meminta pengecualian ujian bahasa, anda mesti pernah belajar di negara yang bahasa pertama rasminya ialah bahasa Inggeris:

 • Sekurang-kurangnya sembilan bulan dalam tempoh;
 • Sepenuh masa;
 • Diambil di institusi yang diiktiraf di mana pengajaran dan penilaian sepanjang kursus adalah sepenuhnya dalam bahasa Inggeris;
 • Telah disiapkan dalam tempoh 2 tahun dari tarikh mula kursus yang anda mohon;
 • Bahasa Pengantar (MOI) hendaklah menunjukkan Bahasa Inggeris + SET EF atau mana-mana sijil penguasaan Bahasa Inggeris yang diterima diminta.

Kemasukan

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan