Keystone logo
University of Applied Sciences Aschaffenburg

University of Applied Sciences Aschaffenburg

University of Applied Sciences Aschaffenburg

pengenalan

Mengenai Aschaffenburg Universiti Sains Gunaan

Aschaffenburg Universiti Sains Gunaan (UAS) adalah sebuah universiti yang dinamik dan berkembang sains gunaan terkenal dengan pendekatan inovatif dan antara disiplin kepada pendidikan dan hubungan rapat dengan dunia perniagaan. Kami menawarkan program ijazah sarjana sarjana muda dan mempunyai fokus praktikal yang kukuh dalam bidang perniagaan, undang-undang, dan kejuruteraan.

Aschaffenburg UAS 'program yang diiktiraf sepenuhnya dan meletakkan dengan sangat baik dalam ranking universiti Jerman. Kerjasama erat dengan syarikat-syarikat Jerman dan antarabangsa serta perkongsian universiti antarabangsa memastikan pelajar mendapat pengetahuan praktikal dan pengalaman antarabangsa, meningkatkan prospek mereka untuk kerjaya yang berjaya dalam pasaran global menuntut hari ini.

University vs Universiti Sains Gunaan - Sistem Jerman

Aschaffenburg UAS adalah sebuah universiti sains gunaan, salah satu daripada dua jenis utama institusi pengajian tinggi di Jerman. Walaupun universiti tradisional sangat teori berorientasikan, universiti sains gunaan mempunyai pandangan yang lebih praktikal dan memberi tumpuan kepada mengajar kemahiran profesional. Kedua-dua jenis institusi dapat mengeluarkan ijazah sarjana muda dan sarjana. Walau bagaimanapun, universiti sains gunaan tidak bebas mengeluarkan ijazah kedoktoran; sebaliknya, tumpuan mereka terletak pada kerjasama dan interaksi dengan perniagaan, industri, dan pembekal perkhidmatan, terutama di peringkat serantau. Selaras dengan asas ini, program ijazah di Aschaffenburg UAS menggabungkan kajian akademik, on-the-job training, dan tempoh pengkhususan memuncak dalam tesis akhir.

The Frankfurt-Rhine-Main Perniagaan Rantau

Aschaffenburg UAS terletak di tengah-tengah kawasan perniagaan Frankfurt-Rhine-Main Jerman, yang mempunyai hampir 400,000 syarikat, 40 pameran perdagangan antarabangsa, dan 30 institusi pengajian tinggi. strategi ini membolehkan kita untuk memupuk perkongsian yang saling menguntungkan dengan beratus-ratus syarikat tempatan dan antarabangsa. Pelajar mempunyai peluang yang luas untuk kerja sambilan, latihan, dan pekerjaan selepas tamat pengajian, dan penyelidik akan mencari kawasan yang sesuai untuk projek-projek usaha sama.

Pendidikan yang berkualiti tinggi Jerman dalam persekitaran yang berkait rapat, mesra

Apabila anda membuat keputusan untuk belajar di Jerman, anda membuat pilihan yang berani dan berfikiran maju. Jerman adalah salah satu ekonomi yang terkemuka di dunia dan pengeksport teknologi, Terima kasih di bahagian kecil kepada standard kualiti dan tinggi sistem pendidikan. Dengan memilih untuk belajar di Jerman, anda membuat keputusan untuk mencabar diri sendiri dan tahan diri anda dengan piawaian tinggi yang sama.

Tetapi di Jerman, kualiti pendidikan boleh berbeza-beza. Belajar di Aschaffenburg Universiti Sains Gunaan bermaksud mendapat, pendidikan praktikal yang berorientasikan kerjaya di salah satu universiti top-kedudukan sains gunaan di negara ini. Pusat Jerman Pengajian Tinggi (CHE, Centrum für Hochschulentwicklung) sentiasa pangkat program ijazah kami dalam kategori "Superior", di peringkat bahagian atas kedudukan negara.

Selain menawarkan program ijazah penuh pada peringkat sarjana muda dan master, kita menjadi tuan rumah banyak melawat pertukaran dan dwi-ijazah pelajar dari seluruh dunia. Tidak kira di mana mereka datang dari, semua pelajar di sini cenderung terhadap bidang utama kami kejuruteraan, pentadbiran perniagaan, dan undang-undang - Yang bermaksud anda akan menyertai masyarakat individu-individu seperti yang berfikiran dan bermotivasi tinggi.

Mengapa Aschaffenburg Universiti Sains Gunaan?

Tidak pasti jika Aschaffenburg UAS adalah pilihan yang tepat untuk anda? Berikut adalah lapan sebab yang menjadikan kita menonjol dari pek.

1 program Top-kedudukan

program ijazah kami kerap diletakkan di bahagian atas Pusat Jerman Pengajian Tinggi (CHE, Centrum für Hochschulentwicklung) kedudukan universiti. kedudukan ini adalah berdasarkan kajian menyeluruh faktor termasuk input daripada para pelajar dan fakulti dan merupakan penunjuk yang jelas bukan sahaja kualiti tinggi program kita, tetapi juga tahap kepuasan pelajar dengan kajian di sini.

2 Dua fakulti membawa kepada kerjasama antara disiplin yang bermakna

Oleh kerana belum saling dua fakulti struktur organisasi yang khusus, pelajar dari kedua-dua fakulti mempunyai akses mudah kepada peluang kerjasama antara disiplin. Perniagaan dan undang-undang pelajar mempunyai peluang untuk mendapatkan kepakaran dalam isu-isu teknologi, manakala jurutera boleh menyegarkan kembali kemahiran pengurusan dan perakaunan mereka. Pengetahuan ini luas membuktikan yang tidak ternilai apabila memasuki pasaran buruh.

3 Banyak modul yang ditawarkan dalam bahasa Inggeris

Walaupun semua program ijazah penuh kami memerlukan pengetahuan Jerman, banyak modul individu diajar dalam bahasa Inggeris. Bagi pelajar ijazah, ini bermakna peluang untuk mendapatkan perintah yang kukuh kedua-dua bahasa, termasuk mengenai industri. Untuk melawat pelajar pertukaran, ini menjadikan ia mudah untuk belajar untuk semester atau tahun akademik sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

4 kampus Walkable dengan suasana yang mesra

kampus padat kami adalah mudah diakses secara berjalan kaki, dan saiz kecil kami mewujudkan perasaan ummah yang kuat. Pada hari biasa di kampus, anda mungkin bertemu rakan-rakan dalam perjalanan ke kelas, makan tengah hari dengan seorang profesor di dewan makan, menjalankan penyelidikan dengan rakan-rakan di makmal berteknologi tinggi, dan berhenti oleh Pusat Komputer untuk e-mel dengan rakan-rakan dan keluarga pulang ke rumah - semua dalam jarak berjalan kaki lima atau sepuluh minit.

5 Kecemerlangan dalam pengajaran dan sokongan peribadi

pengajaran bertaraf dunia adalah salah satu matlamat yang paling penting, dan guru-guru kami mempunyai sumber yang besar untuk memastikan bahawa anda memaksimumkan pembelajaran anda. saiz kelas kecil bermakna bahawa profesor dan pensyarah anda disediakan untuk anda untuk mendapatkan panduan tambahan atau sokongan, kedua-dua semasa dan di luar seminar. Selain itu, kami menawarkan perkhidmatan bimbingan akademik dan am yang banyak jika anda memerlukan sokongan dalam mana-mana aspek kehidupan anda sebagai pelajar.

6 infrastruktur, kemudahan teknologi tinggi moden

kelas, dewan kuliah, pejabat, dan makmal-makmal ditempatkan di dalam bangunan bersejarah yang indah yang telah siap diubah suai pada tahun-tahun kebelakangan dalam usaha untuk menyediakan persekitaran pembelajaran berteknologi moden. kemudahan makmal dan bengkel sedang canggih, yang menawarkan anda akses kepada peralatan terkini dalam bidang pilihan anda, dan bilik darjah dan ruang kajian dilengkapi dengan teknologi pengkomputeran moden.

7 bandar Peliharaan di kawasan perniagaan berkembang pesat

Aschaffenburg terletak di tengah-tengah rantau perniagaan Frankfurt-Rhine-Main, iaitu Jerman teras industri dan perniagaan dan rumah kepada beribu-ribu syarikat-syarikat. Ini bermakna peluang yang luas untuk pelajar pelatih, kerja, dan melakukan penyelidikan di perniagaan terkemuka. Pada masa yang sama, bandar Aschaffenburg adalah kecil dan mesra, dengan seni bina indah dan daya tarikan bersejarah. pengangkutan awam yang banyak memberikan akses mudah ke seluruh rantau ini, memberi peluang kepada pelajar yang terbaik daripada kedua-dua dunia.

8 Industri dan antarabangsa sambungan

Kami memupuk perkongsian yang meluas dengan syarikat serantau dan global serta universiti di seluruh Eropah dan seluruh dunia. Ini memberikan anda akses yang sangat baik untuk industri pilihan anda, memberikan anda peluang yang luas untuk meletakkan teori ke dalam amalan dan belajar subjek anda dari perspektif yang berbeza.

Lokasi

  • Aschaffenburg

    Würzburger Straße 45 , 63743, Aschaffenburg

Soalan