Keystone logo
Tunku Abdul Rahman University College

Tunku Abdul Rahman University College

Tunku Abdul Rahman University College

pengenalan

Tunku Abdul Rahman University College ('TAR UC') telah ditubuhkan pada tahun 1969 sebagai Kolej TAR dengan fokus menyediakan peluang pendidikan tinggi kepada anak muda Malaysia tanpa mengira kaum, kelas dan kepercayaan yang sedang mencari pendidikan berkualiti serta memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk manusia. modal daripada perniagaan dan industri. Kolej ini bermula dengan sebuah kampus tunggal di Setapak, Kuala Lumpur yang kini menjadi Kampus Induk. Selepas itu, lima kampus cawangan telah ditubuhkan di Pulau Pinang, Perak, Johor, Pahang dan Sabah.

Kampus Induk TAR UC di Kuala Lumpur terletak di atas sebidang tanah seluas 171 ekar dan kampus ini merupakan mercu tanda ikonik untuk prestasi seni binanya dalam menggabungkan bangunan bersejarah dengan struktur moden serta kehijauan yang menghijau. Sementara itu, kampus cawangan di Pulau Pinang, Perak, Johor, Pahang dan Sabah dibina khas lengkap dengan infrastruktur dan kemudahan pembelajaran dan pengajaran yang terkini.

Lokasi

 • Kuala Lumpur

  Department of International Student Office (DISO)
Address: 
Ground Floor, Tan Sri Khaw Kai Boh Building, Jalan Genting Kelang, 53300 Setapak, Kuala Lumpur, MALAYSIA., , Kuala Lumpur

 • George Town

  F73M+7X Tanjung Bungah, Penang, , George Town

  • Perak

   Jalan Kolej, Taman Bandar Baru, 31400, Perak

   • Johor Bahru

    Jalan Segamat / Labis 85000 Segamat, Johor, , Johor Bahru

    • Kuantan

     Tunku Abdul Rahman University College, , Kuantan

     • Penampang

      Tunku Abdul Rahman University College, , Penampang

      Soalan