Keystone logo
Trevecca Nazarene University Sarjana Muda Sastera dalam Bahasa Inggeris (Sastera dan Penulisan Kreatif)
Trevecca Nazarene University

Sarjana Muda Sastera dalam Bahasa Inggeris (Sastera dan Penulisan Kreatif)

Nashville, Amerika Syarikat

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Aug 2024

USD 28,590 / per semester

Di kampus

pengenalan

TreveccaIjazah Sarjana Muda Sastera dalam Bahasa Inggeris menyediakan anda untuk memasuki mana-mana daripada pelbagai bidang yang menghargai kreativiti, pemikiran kritis, kepintaran menulis, dan keupayaan untuk mencipta dan menyampaikan hujah dan kandungan yang meyakinkan. Selain membina asas yang kukuh dalam bahasa Inggeris, anda akan menyesuaikan kerja kursus anda agar sepadan dengan minat dan matlamat anda dengan memilih daripada penumpuan dalam sastera atau penulisan kreatif.

Faedah Program

  • Lulus dengan pengetahuan dan kemahiran yang anda perlukan untuk berdaya saing dalam pelbagai pilihan kerjaya.
  • Belajar daripada fakulti yang memiliki ijazah tinggi dalam bidang mereka, yang mempunyai pengalaman dunia sebenar yang relevan dan berharga, dan yang berusaha untuk mengenali anda secara peribadi.
  • Nikmati saiz kelas kami yang kecil dan komuniti kampus yang menyokong.
  • Manfaatkan latihan luar biasa dan pekerjaan yang tersedia di pasaran Nashville yang menarik.

Apa yang Dijangkakan

Ijazah Bahasa Inggeris anda daripada Trevecca memberikan fleksibiliti yang luar biasa dalam kedua-dua kerja kursus dan kerjaya anda. Pelbagai kursus merangkumi penulis kanonik dan kontemporari dalam banyak genre sastera, jadi anda boleh memilih kelas yang sepadan dengan minat dan matlamat anda. Anda akan mengambil sembilan kursus sastera teras sebelum bercabang sama ada kepekatan kesusasteraan atau kepekatan penulisan kreatif. Kedua-dua kepekatan bahasa Inggeris boleh dipasangkan dengan mana-mana kanak-kanak di kampus untuk menyesuaikan pendidikan anda.

Di Trevecca, pendidikan anda diteruskan di luar bilik darjah, di mana anda boleh mengasah kraf anda dalam bengkel penulisan yang menyokong yang didedikasikan untuk fiksyen, puisi dan bukan fiksyen kreatif. Anda juga boleh menghadiri pembacaan di kampus dan acara pengarang yang dihoskan oleh jabatan Bahasa Inggeris. Atau anda boleh menimba pengalaman menyunting sebagai ahli kakitangan editorial The Cumberland River Review, jurnal sastera kebangsaan kami yang dibangunkan sebagai sebahagian daripada program penyelidikan sarjana muda teguh Treveccayang dipanggil FLARE (Pengalaman Penyelidikan Akademik Diterajui Fakulti). Jurnal ini memberi peluang kepada pelajar untuk memilih, mengedit dan menerbitkan tulisan penulis yang diiktiraf di peringkat kebangsaan dan bukannya kiriman pelajar yang biasanya diterbitkan dalam penerbitan kampus. Pelajar lepas juga telah menghadiri Persidangan Persatuan Penulis dan Program Penulisan (AWP) di Los Angeles untuk menghadiri perbincangan panel, membina hubungan rangkaian profesional dan mewakili The Cumberland River Review di pesta buku persidangan.

Fleksibiliti ijazah bahasa Inggeris tidak berakhir dengan tamat pengajian. Dengan ijazah Bahasa Inggeris anda, anda akan dilengkapi dengan baik untuk mengajar atau meneruskan pengajian siswazah. Anda juga akan bersedia untuk memasuki bidang yang menarik seperti penerbitan dan penyuntingan, penulisan bebas, perhubungan awam, analisis penyelidikan pasaran, strategi kandungan, kemanusiaan perubatan, pengurusan jenama, pengajaran dan banyak lagi.

Mengapa Memilih Trevecca?

Ditubuhkan pada tahun 1901 dan peneraju dalam pendidikan dalam talian selama lebih daripada dua dekad, Trevecca membantu pelajar menemui dan meneruskan panggilan individu dengan menyediakan arahan yang inovatif; memupuk komuniti yang menyokong, berpusatkan Kristus; dan mewujudkan hubungan yang membuka pintu.

Diiktiraf di peringkat kebangsaan dan tempatan untuk kualiti akademik, Trevecca telah memperoleh reputasi untuk menyediakan dunia dengan pemimpin yang berkhidmat, penyelesai masalah dan pembuat perbezaan. Pendekatan holistikTreveccaterhadap pendidikan merangkumi pertumbuhan intelek, sosial, emosi, fizikal dan rohani.

Sebagai universiti Kristian, kami menawarkan program yang meneroka cara iman bersilang dengan bidang pengajian anda. Anda akan diajar untuk menjelaskan dan mempertahankan pandangan dunia alkitabiah dan melihat kesusasteraan dari semua zaman melalui kerangka alkitabiah. Pada Trevecca, anda akan memperoleh ijazah Bahasa Inggeris anda dalam komuniti Kristian yang menyokong dengan saiz bilik darjah yang kecil dan ahli fakulti yang terlibat yang mengambil berat tentang anda dan matlamat anda.

Kurikulum

Peluang kerjaya

Kemasukan

Testimoni Pelajar

Mengenai Sekolah

Soalan