Keystone logo
Tohoku University Of Art & Design

Tohoku University Of Art & Design

Tohoku University Of Art & Design

pengenalan

Ditubuhkan pada bulan April 1992 oleh Yamagata Prefecture dan Yamagata City, Universiti Seni dan Reka Bentuk Tohoku adalah usaha pertama seumpamanya di Jepun di mana sebuah universiti yang dibina dengan dana oleh pemerintah telah diserahkan untuk dikendalikan sebagai universiti swasta sepenuhnya.

Universiti Seni dan Reka Bentuk Tohoku memegang prinsip-prinsip berikut: untuk memberikan pengetahuan secara luas sebagai pusat budaya akademik; untuk mendidik dan menjalankan penyelidikan sepenuhnya dalam bidang seni dan reka bentuk; untuk memupuk manusia yang, sambil mengembangkan potensi intelektual, etika dan penerapannya, merasa gembira dalam proses penciptaan, seperti yang disedari melalui penyatuan seni dan pembelajaran; dan untuk menyumbang kepada peningkatan budaya akademik dan pengembangan industri.

Universiti ini terletak di Yamagata, di bahagian tengah Wilayah Tohoku. Kawasan ini mempunyai sejarah yang kaya bermula dengan akar budaya Jepun asli Era Jomon kuno lebih dari sepuluh ribu tahun yang lalu. Persekitaran ini membantu mencapai matlamat kita untuk mewujudkan visi baru dunia yang menggunakan sains dan teknologi bersama dengan penciptaan artistik dan usaha yang teliti.

Lokasi

  • Yamagata

    3-4-5 Kami-Sakurada, 990-9530, Yamagata

    Soalan