
BSc in
Sarjana Muda Sains (Kepujian) dalam Sains Makanan dan Keselamatan
Technological and Higher Education Institute of Hong Kong

Maklumat Utama
Lokasi kampus
Hong Kong, Hong Kong
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
2 - 4 tahun
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
HKD 400,620 *
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Minta maklumat
* untuk keseluruhan program
pengenalan
Matlamat Program
Program ini bertujuan untuk melengkapkan graduan dengan pengetahuan teori dan kemahiran praktikal dalam sains dan keselamatan makanan, termasuk kimia makanan, sains pemakanan, mikrobiologi makanan, deria dan penilaian makanan, kejuruteraan makanan dan kawalan kualiti dan pengurusan keselamatan makanan. Spektrum luas modul ini dirancang untuk memudahkan kecekapan pelajar untuk berprestasi dengan berkesan dalam industri makanan, pemakanan dan katering serta menyelesaikan masalah teknikal yang bermasalah yang berkaitan dengan bidang sains dan keselamatan makanan. Ia juga akan menyediakan pelajar dengan kemahiran pengurusan generik, kerja pembelajaran bersepadu sama ada dalam makanan tempatan dan luar negara dan industri yang berkaitan untuk memperkukuhkan kebolehkerjaan mereka dalam komuniti yang kompetitif.
Pengiktirafan Profesional
Program ini telah diluluskan oleh Jabatan Kebersihan Makanan dan Alam Sekitar Kerajaan Hong Kong (FEHD). Setelah berjaya menamatkan kursus ini, kelayakan mereka telah dilindungi dan dikecualikan dari peperiksaan untuk mendapatkan pendaftaran Pengurus Kebersihan Makanan di bawah skim ini. Graduan boleh memohon profesional pengujian yang berkelayakan ke Skema Pensijilan Profesional Pengujian Persatuan Pengujian, Pemeriksaan dan Persijilan Hong Kong (HKTIC).
Kemasukan
Galeri
Peluang kerjaya
Prospek Kerjaya Lulusan boleh mengikuti karier berikut: Saintis Makanan / Teknolog Penyelia Kebersihan Penyelia Kawalan Kualiti Pegawai Rantai Bekalan Makanan Juruaudit Pemeriksa Kesihatan Kerajaan Pengawas Pengeluaran Makanan Pembeli Makanan Global