Keystone logo
The Hong Kong Polytechnic University Department of English and Communication

The Hong Kong Polytechnic University Department of English and Communication

The Hong Kong Polytechnic University Department of English and Communication

pengenalan

Di Jabatan Bahasa Inggeris dan Komunikasi, misi utama kami adalah untuk menyediakan pengajian bahasa Inggeris gunaan untuk profesion, dan kami berhasrat untuk diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai penyedia terkemuka pengajian sarjana muda dan pascasiswazah yang memfokuskan pada komunikasi profesional. Kajian bahasa Inggeris gunaan termasuk bukan sahaja pemerolehan tahap kemahiran bahasa Inggeris yang sangat tinggi yang diperlukan untuk berjaya secara profesional tetapi juga pemahaman yang menyeluruh dan kritis tentang bahasa Inggeris dan kesedaran yang dibangunkan tentang komunikasi bahasa Inggeris dalam konteks profesional pelbagai budaya.

Terdapat keperluan yang jelas di Hong Kong untuk graduan dengan pengetahuan bahasa dan komunikasi yang sangat maju, bersama-sama dengan kemahiran pemikiran kritis, yang mampu menyumbang kepada pelbagai konteks profesional dan perniagaan. Tidak kira sama ada di peringkat sarjana muda atau pasca siswazah, Jabatan Bahasa Inggeris dan Komunikasi ialah salah satu penyedia utama graduan Hong Kong dengan jenis komunikasi dan kemahiran bahasa Inggeris serta pengetahuan yang sangat dihargai oleh profesion.

Program kami mempunyai ciri-ciri inovatif yang menjadikan mereka sangat popular dengan pelajar, ibu bapa dan majikan mereka yang akhir-akhir ini, dan membantu pelajar-pelajar kami untuk membangunkan kemahiran dan ciri-ciri yang dihargai oleh PolyU dan masyarakat keseluruhannya.

Lokasi

  • Hong Kong

    Room AG428 Chung Sze Yuen Building The Hong Kong Polytechnic University Hunghom, Kowloon, , Hong Kong

    Soalan