Keystone logo
© Eva Dang
The Academy of Contemporary Music

The Academy of Contemporary Music

The Academy of Contemporary Music

pengenalan

Kenapa Pilih ACM? Pembelajaran dengan Melakukan Ethos

ACM memahami bagaimana industri muzik berfungsi hari ini dan telah mewujudkan persekitaran pembelajaran yang mendalam dan komprehensif, yang menghubungkan terus dengan industri. Pembelajaran kami dengan melakukan etos membantu mempermudahkan bagaimana industri berfungsi dan menghasilkan pandangan yang jelas tentang laluan kerjaya dan pilihan. Pendekatan yang jelas dan praktikal mempercepat pembelajaran.

Pendedahan terperinci kepada semua aspek industri seperti yang berlaku (hidup!) Mendedahkan pilihan dan destinasi, yang sangat membantu pelajar kita membuat pilihan yang jelas dan membina peta yang mereka perlukan untuk membimbing mereka di sana. Sekiranya anda seorang pengeluar, anda akan tahu bahawa anda memerlukan genggaman asas mengenai struktur lagu dan penulisan lagu, tetapi anda juga perlu mengetahui tentang aliran hasil dan harta intelektual, dari mana anda akan memperoleh pendapatan.

Anda juga perlu memahami bagaimana muzik anda dimonetkan melalui persembahan langsung, kredit lagu dan penerbitan, termasuk penyegerakan dan pelesenan. Kami akan mengajar anda semua ini secara menyeluruh di ACM dengan menghubungkan anda dengan pasukan yang melakukan ini setiap hari di Metropolis.

Begitu juga, anda boleh menjadi pemain drum, yang tumpuan utamanya adalah melakukan dan memperoleh sebanyak mungkin pengalaman dengan bermain sesi. Dalam kes ini, anda masih perlu memahami bagaimana anda dibayar, dan bagaimana, jika anda mempengaruhi trek, anda mungkin boleh menulis bersama dan membantu penciptaan produk. Dalam kes ini, sesi bermain sebenarnya menjadi penulisan. Anda perlu tahu perbezaan bagaimana anda dibayar untuk bermain dan menulis.

Semasa anda belajar, anda akan membina portfolio anda, dan kami akan membantu anda memahami bagaimana untuk memanfaatkan badan kerja yang anda buat untuk membina pangkalan peminat anda sendiri, dan bukan sekadar menjadi pemuzik yang mengamalkan. Ini memaksimumkan peluang pekerjaan anda sebagai ahli muzik profesional dengan membuat apa yang anda inginkan dengan hanya memasarkan diri anda sebagai aset utama. Kami akan mengajar anda ini kerana kami mempunyai profesional industri yang terbaik untuk melakukan ini setiap hari.

Mengayakan kerajinan anda sebagai seorang artis dengan harapan mendapat tanda tangan dari label utama adalah konsep ketinggalan zaman dan tidak lagi cara perniagaan beroperasi. Matlamat kami adalah untuk menanamkan setiap artis yang datang melalui ACM, kepercayaan, keinginan dan kefahaman tentang bagaimana menjadi artis yang boleh dipercayai, mandiri. Sebaik sahaja anda berada di kedudukan itu, anda perlu dilengkapi untuk membincangkan istilah, dengan keyakinan, dengan band, pengeluar, pengurus, label dan penerbit. Kami akan melengkapkan anda untuk menguruskan kerjaya anda sendiri, berbanding dengan anda berlumba untuk menandatangani dengan seorang pengurus semasa menamatkan pengajaran tanpa memahami sepenuhnya bagaimana untuk menguruskan kerjaya dan peluang anda sendiri.

Melalui hubungan bersepadu kami yang mendalam dengan Metropolis, ACM mempunyai jari pada nadi, ini membantu untuk memperkasakan pelajar kami untuk menentukan tempat mereka di dalamnya. Kami tahu di mana industri sekarang kerana, di Metropolis, pasukan bekerja di semua peringkat termasuk jurusan, bebas dan terus dengan artis yang ditandatangani dan tidak ditandatangani, jenama, rakan pengedaran dan pencipta kandungan.

ACM merangkumi industri dari hujung ke hujung, di mana hari ini dan muzik esok ditulis, dihasilkan, dicampur, dikuasai, diedarkan, dipasarkan dan diterbitkan. Pelajar kita tidak belajar dari buku tetapi melalui pengalaman perniagaan muzik. Ia adalah hubungan intrinsik, hidup, bernafas antara ACM dan Metropolis yang memberikan para pelajar kami perspektif dan peluang yang unik ini.

Sambungan intrinsik antara ACM dan Metropolis memberikan peluang kepada pelajar kita untuk belajar daripada tawaran yang kami buat ketika mereka berlaku. Ian Brenchley, Ketua Pegawai Eksekutif Metropolis, telah menjalankan studio itu selama tujuh tahun, setelah sebelumnya bekerja selama lebih dari lima belas tahun di label utama termasuk Universal. Melalui pertemuannya dengan para profesional di peringkat tertinggi industri dan tawaran yang dihasilkan daripada mereka, Ian membawa pandangan dan pembelajaran yang paling relevan kepada pelajar ACM. Berikut adalah beberapa contoh yang membenamkan kandungan industri praktikal ke dalam pembelajaran pengalaman pelajar kami dalam kata-kata Ian:

"Saya bertemu Andy Ross dan Charles Barsamian dalam perjalanan perniagaan baru-baru ini ke LA. Mereka berdua bekerja pada filem-filem canggih dan bertanggungjawab untuk penyelarasan, pengawasan muzik dan meletakkan skor orkestra. Mereka memulakan sebuah syarikat baru bernama Exit Strategy Productions, yang mengkhususkan diri dalam pengawasan dan penerbitan muzik. Kami kemudian mengambil mereka sebagai perunding untuk menjana peluang penerbitan untuk kami melalui filem-filem Hollywood dan perniagaan teras melalui skor orkestra untuk studio yang kami jalankan di Doha, Qatar, Katara Studios oleh Metropolis. Pengajaran dari pembinaan hubungan baru ini dan bagaimana kami mengembangkan strategi untuk memanfaatkan perniagaan teras kami kemudiannya digunakan sebagai kandungan masterclass untuk pelajar-pelajar ACM Business. Kami akan terus mengemas kini pelajar mengenai evolusi projek Metropolis ini dalam masa nyata. Di samping itu, pelajar-pelajar dari Business School yang menyertai kami di Metropolis sebagai pelatih, akan membantu kami dalam pembangunan katalog penyegerakan sebenar, dari mana kami mengarahkan untuk filem-filem yang kami penyeliaan.

Kami juga baru-baru ini bertemu dengan Shazam yang kami minta untuk membantu kami mempromosikan pertunjukan kami di studio. Ini mengakibatkan syarikat menawarkan kami pasukan jualan jenama mereka untuk menjual dua format TV kami kepada jenama cip biru. Mereka juga akan menggunakan aplikasi Vinil Maya kami. Ini akan memberi kita akses kepada 600 juta pengguna. Ini adalah contoh yang sempurna tentang bagaimana kami bekerjasama dengan jenama dan organisasi lain untuk mengeksploitasikan secara komersial apa yang dapat kami tawarkan dan menguatkan impaknya. Kerjasama adalah kunci kepada keberkesanan industri muzik semasa ia beroperasi hari ini. Dalam kes ini, pembelajaran akan dipersembahkan kepada pelajar ACM melalui podcast mingguan saya, yang mereka boleh menonton, dengan tujuan untuk menganalisis bagaimana perniagaan itu selesai, dan kemudian mempunyai peluang untuk terlibat dengan saya melalui Q & A secara langsung. Mereka akan dapat mencadangkan idea kandungan mereka sendiri, yang akan dipertimbangkan ketika kami mencipta produk masa depan kami dengan kerjasama pemain terbesar dalam industri hari ini. "

Ketua Pegawai Eksekutif Metropolis Studios Ian Brenchley

Lokasi

 • Guildford

  Rodboro Buildings, Bridge Street, Guildford, GU1 4SB, Guildford

 • London

  London, United Kingdom

  • Birmingham

   Birmingham, United Kingdom

   Soalan