Keystone logo
Texas State University

Texas State University

Texas State University

pengenalan

Memperkenalkan Masa Depan yang Cerah, Bersama

Satu adalah nombor penting di Texas State. Terdapat ribuan kita, tetapi kita bersatu dengan satu tujuan bersama: untuk membuat kesan positif di dunia kita. Lebih daripada 38,000 pelajar siswazah dan siswazah memilih lebih daripada 200 program sarjana, sarjana dan kedoktoran - dari biologi hingga muzik ke perniagaan ke geografi dan banyak lagi. Dan setiap pelajar mendapati sokongan peribadi dan peluang yang diperlukan untuk berjaya di luar kelas. Satu tidak pernah menjadi nombor kesepian di Texas State kerana setiap daripada kita mempunyai beribu-ribu Bobcats membimbing dan memberi inspirasi kepada kita dalam perjalanan.

Misi, Nilai dan Matlamat

Misi kita

Texas State University adalah institusi pemberian doktoral, berpusatkan pelajar yang didedikasikan untuk kecemerlangan dan inovasi dalam pengajaran, penyelidikan, termasuk ekspresi kreatif, dan perkhidmatan. Universiti ini berusaha untuk mewujudkan pengetahuan baru, untuk memeluk kepelbagaian orang dan idea, untuk memupuk pembangunan budaya dan ekonomi, dan menyediakan graduannya untuk mengambil bahagian sepenuhnya dan bebas sebagai rakyat Texas, negara dan dunia.

Nilai Dikongsi Kami

Dalam mengejar misi kami, kami, fakulti, kakitangan, dan pelajar Texas State University , dipandu oleh koleksi nilai bersama:

 • Pengajaran dan pembelajaran berdasarkan penyelidikan, penglibatan pelajar, dan pertukaran idea secara percuma dalam persekitaran yang menyokong;
 • Aktiviti penyelidikan dan kreatif yang merangkumi pelbagai disiplin akademik-penyelidikan dengan kaitan, dari sains ke seni, dari teori kepada yang diterapkan;
 • Penanaman watak, integriti, kejujuran, kesopanan, belas kasihan, keadilan, penghormatan, dan tingkah laku etika dalam semua ahli komuniti universiti kami;
 • Kepelbagaian orang dan idea, semangat inklusif, perspektif global, dan rasa masyarakat sebagai syarat penting untuk kehidupan kampus;
 • Komitmen terhadap perkhidmatan dan kepimpinan untuk kebaikan masyarakat;
 • Pengawasan yang bertanggungjawab terhadap sumber dan persekitaran kita; dan
 • Pantulan dan penilaian yang berterusan untuk memastikan kekuatan kita sebagai komuniti sentiasa memberi manfaat kepada orang yang kita berkhidmat.

Diluluskan oleh Kabinet Presiden pada 3 Oktober 2016 dan Disemak pada 19 Disember 2016 (Diluluskan oleh Lembaga Bupati pada 16 Februari 2017, dan oleh Lembaga Penyelaras Pendidikan Tinggi Texas pada 24 Februari 2017.)

Matlamat kami

 • Menggalakkan kejayaan semua pelajar.
 • Menawarkan program akademik dan pendidikan berkualiti tinggi.
 • Mencapai kemajuan yang ketara dalam penyelidikan dan aktiviti kreatif seperti diukur oleh piawaian kebangsaan.
 • Menyediakan perkhidmatan, sumber dan prasarana yang diperlukan untuk menyokong arah strategik universiti.

Jopwell / Peksel

131039_pexels-photo-2422294.jpeg

Akademik

Di Texas State, kami percaya untuk menyambungkan apa yang anda pelajari di sini ke dunia di luar kolej. Dengan program ijazah untuk mempersiapkan anda untuk beratus-ratus laluan kerjaya yang menarik, anda akan dapati yang membakar cita-cita anda. Dan fakulti yang berdedikasi akan membantu anda memperoleh pengalaman yang anda perlukan untuk menerapkan penemuan kelas semasa anda memenuhi cabaran dunia nyata.

Penyelidikan

Jika ada idea yang membakar imajinasi anda, Negeri Texas mempunyai peluang untuk anda membuat penyelidikan secara langsung sebagai sebahagian utama perjalanan akademik anda. Berhubung dengan ahli fakulti yang membuat penemuan dan menolak sempadan dalam setiap disiplin dalam kejuruteraan, penjagaan kesihatan, kesenian dan banyak lagi.

Sejarah

Ditubuhkan pada tahun 1899 untuk menyediakan guru-guru terbaik di Lone Star State, kami mempunyai warisan untuk menyediakan pelajar untuk memberi impak di dunia, termasuk Lyndon B. Johnson, satu-satunya presiden AS yang menamatkan pengajian dari sebuah kolej di Texas. Nama kami telah berubah beberapa kali, tetapi komitmen kami untuk pembelajaran sepanjang hayat tidak pernah berubah.

 • 1918: Southwest Texas State Normal College
 • 1923: Kolej Guru Negeri Southwest Texas
 • 1959: Southwest Texas State College
 • 1969: Southwest Texas State University
 • 2003: Texas State University -San Marcos
 • 2013: Texas State University

Setiap nama mencerminkan pertumbuhan kami dari institusi pengajaran kecil ke sebuah universiti utama, pelbagai guna. Melalui sembilan kolej akademik kami, Texas State menawarkan lebih daripada 200 sarjana muda dan sarjana pascasiswazah untuk memenuhi keperluan generasi masa depan Texans.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

 • San Marcos

  University Drive,601, 78666, San Marcos

 • Round Rock

  University Boulevard,1555, 78665, Round Rock

  Soalan