Keystone logo
Tel-Hai College

Tel-Hai College

Tel-Hai College

pengenalan

Tel-Hai College menawarkan program ijazah sarjana dan sarjana akademik yang setara dengan universiti terkemuka di negara ini dan menarik pelajar dan penyelidik berbakat ke pinggir utara.

Pengenalan

Tel-Hai College , yang diinspirasikan oleh semangat pengasasnya yang cemerlang dan keusahawanan, adalah pemimpin pendidikan tinggi dan penyelidikan saintifik di Galilee utara Israel.

Terletak di tengah-tengah pemandangan yang menakjubkan, Tel-Hai , dengan watak Galilea yang unik, telah menjadi hab yang menarik para saintis hebat dan dewasa muda berbakat dari seluruh Israel dan di seluruh dunia. Tel-Hai , bersebelahan dengan pelbagai ekosistem Lembah Hula, laluan pertanian dan laluan penghijrahan burung di sepanjang lembah Great Rift, komuniti garis depan yang bertaburan di sepanjang sempadan utara Israel, menunjuk misi untuk meneroka dan menjana sumber rantau untuk mencipta akademik dan sains kepentingan global. Diiktiraf pada tahun 1996 sebagai institusi akademik yang bebas, Bidang bidang utama bidang Tel-Hai adalah Kesihatan, Alam Sekitar dan Bioteknologi. Kebanyakan akademik yang luas dan stamina saintifik berasal dari hubungan strategik dengan MIGAL - Institut Penyelidikan Galilee yang terletak di Kiryat Shemona. Tel-Hai adalah satu-satunya kolej di Israel untuk mempunyai institut penyelidikan gabungan.

Misi

Kolej ini memanfaatkan sumber alam semulajadi yang pelbagai untuk menghasilkan penyelidikan sains yang inovatif dan inovatif yang sangat baik, yang menjana pertumbuhan masyarakat di Galilea. Tel-Hai menarik pelajar berbakat dan fakulti luar biasa dari Israel dan dunia, memanfaatkan aktiviti akademiknya untuk pembangunan strategik dan ekonomi Galilea.

Visi

Kolej ini akan menjadi pemimpin akademik dan saintifik Galilea, komited untuk kecemerlangan akademik, inovasi dan semangat perintis pengasasnya.

Nilai

Tel-Hai membangun dan mengekalkan budaya kerjasama, wacana kritikal, rasa ingin tahu, sementara sentiasa mencari pengetahuan dan wawasan baru. Pengurusan kolej menegakkan kebebasan akademik dan kebebasan bersuara semua individu di tengah-tengahnya.

Lawatan maya - Tel-Hai College

Lokasi

  • Kfar Giladi

    road 9977, Upper Galilee, Israel, 1220800, Kfar Giladi

Soalan