Keystone logo
TED University

TED University

TED University

pengenalan

Mustafa Kemal Atatürk, pengasas Turki, yang mempercayai pentingnya peranan pendidikan untuk pemodenan negara, menyatakan dalam ucapannya pada perasmian Majlis Nasional Besar Turki pada bulan November 1925 bahawa untuk mencapai tujuan ditetapkan untuk sistem pendidikan moden di Turki, ada keperluan untuk penglibatan syarikat swasta. Persatuan Pendidikan Turki ditubuhkan pada 31 Oktober 1928, berdasarkan visi ini dan sejajar dengan usaha perintis Atatürk dan rakan-rakannya. Pada 12 Disember 1939, ia diberi status undang-undang 'Association for Public Good' dengan keputusan Kabinet.

Seperti yang dinyatakan dalam klausa kedua piagamnya, Presiden Republik Turki adalah Penjaga Persatuan Pendidikan Turki. TED adalah organisasi masyarakat sivil yang telah lama wujud yang memberi biasiswa kepada pelajar yang berjaya dengan pendapatan terhad, membuka sekolah dan asrama dengan bahasa asing sebagai bahasa pengantar di Turki dan di luar negara, membina platform ilmiah untuk melanjutkan usaha untuk meningkatkan tahap pendidikan di Turki setaraf dengan piawaian dunia kontemporari, memberi kesedaran tentang masalah sistem pendidikan di Turki dan kemungkinan penyelesaiannya, dan menyumbang kepada penggubalan dasar pendidikan Turki. Setakat ini, TED memiliki 38 sekolah, 2 pejabat perwakilan, asrama pelajar, pejabat alumni, dan banyak kelab sukan yang berafiliasi dengan sekolahnya.

65334_TedUniversitesi37.JPG

TEDU

TED University ( TEDU ) ditubuhkan pada tahun 2012 oleh Persatuan Pendidikan Turki (TED), yang telah mempelopori pengembangan pendidikan di Turki sejak tahun 1928. TEDU adalah institusi akademik progresif yang menawarkan pendekatan bersepadu untuk pendidikan tinggi dan pelajar berkualiti tinggi -pengalaman pendidikan yang difokuskan Melalui kerja kursus yang ketat dari segi akademik, pengajaran yang dinamik, penyelidikan yang bermakna, dan banyak peluang untuk pelajar terlibat dalam dan luar negara, kami berusaha untuk membina komuniti pelajar yang bertanggungjawab dari segi sosial, berpikiran global, sepanjang hayat.

Dengan ini kami menjemput pelajar untuk mengambil bahagian secara aktif dalam persekitaran pembelajaran dan penghasilan berterusan di TEDU dan untuk menikmati keistimewaan menjadi pelajar TEDU dengan banyak peluang biasiswa.

60779_0Tedu138.jpg

Misi TED University

TED University menjalankan misi memupuk graduan yang kreatif, pelbagai aspek, berfikiran kritis, yakin pada diri sendiri, pelajar sepanjang hayat dengan menggunakan kaedah pengajaran dan kurikulum yang inovatif yang mempunyai keseimbangan kedalaman hingga luas yang diperlukan oleh ekonomi pengetahuan global; menyumbang kepada dunia sains dengan menjana pengetahuan baru melalui pelbagai penyelidikan ilmiah dan usaha kreatif dalam bidang fokus keutamaan institusi; dan menjadi institusi yang telus, bertanggungjawab, amanah dan terbuka untuk belajar yang bertujuan untuk kesinambungan dan pembangunan lestari. Dengan struktur yang telus dan organisasi, TED University bertujuan untuk menjadi institusi yang bertanggungjawab dan boleh dipercayai untuk semua pemegang kepentingannya, dengan fokus pada kestabilan dan pembangunan lestari, dan universiti yang terbuka untuk belajar.

Visi TED University

Visi TED University adalah untuk memberikan pengalaman pendidikan terbaik kepada para pelajarnya dan menjadi salah satu universiti yayasan terkemuka di Turki.

Nilai teras

 • Menghormati nilai etika
 • Integriti, perpaduan, dan saling menghormati
 • Kedudukan institusi yang progresif dan sekular
 • Kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan
 • Budaya kualiti yang mantap dan bersepadu
 • Semangat perkongsian dan kerjasama
 • Penyertaan pihak berkepentingan
 • Tradisi TED

Pengangkutan

Kampus TED University berada di pusat bandar dan jauh dari mana-mana sahaja. Dengan lokasinya di persimpangan jaringan pengangkutan, ia memberikan akses mudah kepada pelajarnya.

TEDU bina TEDU menawarkan ruang pendidikan yang selesa dan selesa kepada pelajar kami yang mendorong kerja. Universiti kami, yang melengkapkan infrastrukturnya dengan teknologi canggih memberikan keyakinan kepada pelajar kami dengan kemudahan teknikal yang paling cekap, berguna, dan pantas.

Perkhidmatan katering

Terdapat kafe (Chill-in dan Coffee Break) dan dewan makan (Diner by Coffee Break) yang melayani pelajar TED University di kampus kami. Pelajar kami boleh menggunakan kafe dan kafetaria ini untuk keperluan makanan dan minuman mereka. Di samping itu, kafe kami membolehkan pelajar kami meluangkan masa secara sosial. Di samping itu, pelajar kami juga dapat memanfaatkan mesin penjual makanan dan minuman yang terletak di pelbagai tempat di kampus kami.

Persekitaran

TED University Campus menawarkan semua jenis persekitaran berkualiti tinggi yang mungkin diperlukan oleh pelajar kita dalam konteks sosial, budaya, seni, dan sukan. Ahli kami boleh menggunakan Pusat Sukan TEDU secara percuma setelah menyerahkan dokumen yang diperlukan untuk keahlian ke Pusat Sukan kami. Selain itu, pelajaran berkumpulan dan peribadi tersedia di kemudahan kami dengan kakitangan pakar kami.

Kolam Renang Dalaman
Kolam renang dalaman mempunyai ciri separa Olimpik dan panjang 25m, lebar 12m, dan kedalaman 2m. Ia mempunyai 5 lorong. Kolam renang dalaman terletak di tingkat B1 Blok E.

Pusat kecergasan
Pelbagai peralatan kardio, mesin berat, dan berat percuma ada di ruang kecergasan, memenuhi keperluan semua orang yang ingin bersenam. Pusat kecergasan terletak di tingkat 1 Blok E.

Dewan Sukan Prof Dr Rüştü Yüce
Gimnasium kami bersaiz biasa dan mengadakan banyak pertandingan. Ia boleh digunakan oleh ahli TED University pada waktu yang ditentukan. Peralatan sukan yang diperlukan (bola, jaring, dll.) Disediakan oleh universiti kami. Gim kami terletak di tingkat bawah Blok E.

Studio Sukan
Di studio sukan kami yang terletak di tingkat B2 Blok E, pelajaran berkumpulan dan pelajaran peribadi diadakan.

Akreditasi

Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

Lokasi

 • Ankara

  Ziya Gökalp Caddesi No:48 06420, Kolej Çankaya ANKARA, , Ankara

Soalan