Keystone logo
Technion International

Technion International

Technion International

pengenalan

Technion - Institut Teknologi Israel ialah pusat utama untuk sains, teknologi dan penyelidikan gunaan, dan salah satu universiti sains dan kejuruteraan terkemuka di dunia. Technion ialah universiti awam, ditubuhkan pada 1912, ia merupakan universiti tertua di Israel. Kampus Technion terletak di Gunung Carmel di Haifa, menghadap ke Laut Mediterranean.

Universiti ini menawarkan program sarjana dan siswazah sains dan kejuruteraan yang unik yang diajar dalam bahasa Inggeris. Universiti ini menawarkan program sarjana dan siswazah sains dan kejuruteraan yang unik yang diajar dalam bahasa Inggeris. Institut ini berada di kedudukan universiti pertama di Eropah untuk Kecerdasan Buatan (Peringkat CS) dan menduduki tempat ke-8 universiti di dunia untuk menghasilkan pemenang Hadiah Nobel.

Technion ialah sumber utama inovasi dan kuasa otak yang memacu ekonomi. Graduan Technion mewakili 70 peratus tenaga kerja teknologi tinggi Israel. Mereka menubuhkan infrastruktur perindustrian Israel, memperkukuh keupayaan pertahanan teknologinya, dan mempelopori perusahaan berasaskan teknologinya. Ini memperoleh reputasi negara sebagai "Negara Permulaan" dunia. Terletak di kampus moden, Technion adalah rumah kepada fakulti terkemuka, antaranya tiga penerima Nobel baru-baru ini, dan senarai panjang alumni terkenal termasuk jurutera, saintis, pakar perubatan, profesor dan usahawan. Institut ini juga telah diiktiraf sebagai salah satu ekosistem keusahawanan terkemuka dunia dan menjadi ahli keenam EuroTech Universities Alliance yang berprestij, rangkaian universiti berasaskan penyelidikan peringkat atas yang terkenal dengan kecemerlangan saintifik dan ekosistem inovasi yang bertenaga.

Technion terletak di Haifa, bandar ketiga terbesar di Israel. Ia mempunyai banyak restoran, pantai, dan tapak kebudayaan, serta penduduk berbilang budaya. Haifa juga merupakan rumah kepada beberapa syarikat teknologi terbesar di dunia, termasuk Apple (satu-satunya Pusat R&D di luar AS), Microsoft, Amazon dan banyak lagi.

<img class=" inserted-image image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/137856_137725_summerschool.jpg " alt=" 137856_137725_summerschool.jpg " data-json=" {"author":"© ","author_url":"","source" :""}" />

Technion International

Technion International menyelia semua program akademik antarabangsa Technion dan menyokong inisiatif antarabangsa dan perjanjian akademiknya dengan rakan kongsi asingnya di seluruh dunia (menjumlahkan lebih daripada 200 universiti dan rangka kerja penyelidikan). Ia memberi perkhidmatan kepada semua pelajar antarabangsa yang masuk dan sedang mendaftar di universiti dan menggalakkan integrasi mereka ke dalam komuniti Technion secara amnya.

Alami Kecemerlangan Kejuruteraan dan Pemikiran Inovatif di Luar Negara

Sertai pelajar dari seluruh dunia dan pilih daripada pelbagai program kejuruteraan lanjutan, sains dan keusahawanan serta inovasi. Sebagai sebahagian daripada pengalaman belajar di luar negara anda bersiap sedia untuk kehidupan pelajar yang bertenaga, tinggal di asrama moden di kampus, menggunakan kemudahan sukan Technion yang sangat baik, belajar bahasa Ibrani (pilihan), dan mengambil bahagian dalam aktiviti sosial dan budaya yang menarik.

Program Akademik & Peluang Penyelidikan dalam Bahasa Inggeris

Pelbagai program akademik bertauliah Technion dan peluang penyelidikan yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris ditawarkan dalam pelbagai bidang yang menarik. Gabungan unik ahli akademik peringkat tinggi Technion, sikap antara disiplin dan pendekatan pembelajaran langsung, yang difasilitasi melalui fakulti terkemuka dan kemudahan canggih, menjadikan pengalaman pembelajaran yang menyediakan pelajar untuk cemerlang dalam kerjaya akademik dan profesional masa depan mereka.

Kedai Sehenti untuk Pelajar Antarabangsa

Technion International menjaga semua perkhidmatan pelajar antarabangsa, termasuk kemasukan, pentadbiran akademik, perumahan, kaunseling, program orientasi, dan bantuan lain. Ia juga menganjurkan aktiviti kebudayaan dan sosial yang termasuk lawatan di Israel, siri kuliah tentang budaya Israel dan banyak lagi.

Peluang Seumur Hidup

Sertai kami untuk peluang yang tidak dapat dilupakan untuk mempelajari cara baharu untuk mendekati masalah dan cabaran saintifik dan kejuruteraan moden di Israel, yang kaya dengan sejarah dan untuk kemajuan saintifiknya yang tidak terukur, dan juga dikenali sebagai "Negara Permulaan" dunia.

<img class=" inserted-image image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/137855_137726_screen.jpg " alt=" 137855_137726_screen.jpg " data-json=" {"author":"© ","author_url":"","source" :""}" />

Lokasi

  • Haifa

    Technion - Israel Institute of Technology, 2nd floor Technion City, 3200003, Haifa

Soalan