Keystone logo
Swiss School of Business Research

Swiss School of Business Research

Swiss School of Business Research

pengenalan

Swiss School of Business Research menawarkan kecemerlangan akademik dengan kualiti Switzerland kepada pelajar kami yang memohon dari seluruh dunia untuk mengikuti Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan Kedoktoran yang inovatif. Kami menyediakan pelbagai faedah dan peluang untuk pertumbuhan dan pembangunan, dalam persekitaran antarabangsa yang dinamik, di mana pelajar boleh meraikan kepelbagaian antara budaya dan gaya pengajaran yang inovatif.

Pendidikan Berkualiti untuk Semua

SSBR telah dibentuk daripada sekumpulan sekolah perniagaan untuk membentuk institusi pengajian tinggi dalam talian khusus yang menawarkan ijazah di semua peringkat.

Pengasas dan pasukan pengurusan kanan kami telah bekerja di peringkat tertinggi di berpuluh-puluh universiti dan sekolah perniagaan di seluruh dunia. Setelah melihat begitu banyak ketidakadilan, layanan buruk terhadap pelajar, pendidikan berkualiti rendah, harga tinggi, dan lain-lain, SSBR telah dibentuk untuk menghasilkan persekitaran pengajian yang lebih baik tanpa sekatan kawalan kecil dari begitu banyak universiti pada harga yang sangat menjimatkan.

Pengalaman luas kakitangan dan fakulti kami yang diperolehi selama ini telah menunjukkan SSBR apa yang diperlukan untuk menghasilkan pengalaman pembelajaran yang unggul untuk pelajar kami. SSBR berdedikasi untuk memberikan pendidikan unggul ini kepada semua pelajar kami.

Kami berhasrat untuk mencipta dan mengekalkan harapan yang tinggi untuk pelajar dan fakulti kami. Pelajar kami bukan sahaja pelanggan kami tetapi rakan kongsi kami dan penyelidik kami. Dengan bersikap jujur dan fleksibel kepada keperluan pelanggan kami, kami telah mencipta program yang teliti, relevan dan menambah nilai kepada kerjaya pelajar kami.

Visi SSBR

Mereka berkata pendidikan adalah penyeimbang yang hebat. Walau bagaimanapun, ini tidak benar apabila ia berkaitan dengan kualiti pendidikan tinggi. Sebilangan besar penduduk dunia tidak mempunyai akses kepada pendidikan berkualiti baik.

Penyataan Visi

Pendidikan adalah kunci kepada masa depan pelajar kita. SSBR berusaha untuk membolehkan pelajar memperoleh kunci itu dengan menyediakan laluan alternatif untuk memperoleh kelayakan Sarjana Muda, Sarjana atau Kedoktoran, dan menetapkan mereka dalam perjalanan amalan sepanjang hayat pembelajaran motivasi diri, dalam persekitaran yang menyediakan mereka untuk kehidupan yang berjaya dalam abad ke-21 global. Dengan bantuan teknologi, kami menyasarkan untuk mengubah status quo dengan menawarkan pendidikan dalam talian berkualiti pada harga yang boleh diakses oleh semua orang.

Misi SSBR

SSBR wujud untuk menyediakan pendidikan tinggi berkualiti dari peringkat sarjana muda hingga ke peringkat doktor falsafah kerana kami percaya pendidikan berkualiti tinggi adalah hak asasi manusia.

Kenyataan Misi

 1. Kami menyediakan pendidikan yang berkualiti dan rapi sambil mengambil kira gaya hidup dan keupayaan pembelajaran setiap pelajar.
 2. Kami memupuk persekitaran yang membolehkan pelajar, tanpa sekatan masa dan tempat, mengambil pemilikan dan tanggungjawab terhadap pendidikan mereka dengan menjadi fleksibel dengan pemilihan kursus dan langkah kursus untuk membantu mereka mencapai matlamat yang mereka inginkan.
 3. Kami menyediakan akses kepada teknologi termaju abad ke-21; mewujudkan kepelbagaian melalui kurikulum dan badan pelajar untuk memberi mereka kelebihan daya saing dalam abad ke-21 global ini.
 4. Kami memupuk budaya sekolah berdasarkan perkongsian yang kukuh dan berkesan antara pentadbiran, profesor, sekolah rakan kongsi dan pelajar kami.

Nilai SSBR

 1. Kami menghargai kualiti dalam pendidikan. Kami mahu pelajar kami dicabar dengan betul supaya mereka cukup bersedia untuk menghadapi langkah seterusnya dalam kehidupan, sama ada kolej atau kerjaya. Kami menghargai guru berkualiti yang tidak sabar-sabar untuk melihat pelajar mereka berjaya, dan kami mengharapkan pelajar untuk menghasilkan kerja yang terbaik mengikut kemampuan mereka, dan tidak menyerahkan tugasan dengan niat untuk melakukan sekadar yang mencukupi.
 2. Kami menghargai kejujuran dan integriti. Kami tidak membuat kenyataan yang mengelirukan untuk "membuat jualan" kepada bakal ibu bapa atau pelajar, Kami berusaha untuk membentangkan aspek sekolah kami setepat mungkin. Kami menjalankan operasi harian kami dengan mengambil kira kejujuran dan integriti, dan mengharapkan pelajar kami melakukan perkara yang sama.

Mengapa Belajar di Swiss School of Business Research

Program Pengajian Fleksibel

Program pengajian fleksibel kami adalah berdasarkan model pendidikan tinggi Eropah, membenarkan pelajar memilih kursus mereka berdasarkan keperluan program, kajian terdahulu, minat semasa dan cita-cita masa depan.

Semua program kami adalah dalam talian sepenuhnya atau dijalankan di sekolah rakan kongsi kami.

Tarikh Permulaan Pelbagai

Pelajar boleh memilih antara beberapa tarikh mula pada setiap tahun akademik. Reka bentuk kursus modular dan struktur program kami membolehkan perancangan pendidikan tinggi yang optimum.

Pindahan Kredit daripada Institusi Terdahulu

Pelajar boleh berpindah dari kolej, sekolah atau universiti sedia ada. Menyediakan kebolehpindahan kredit yang lebih mudah, program pengajian adalah serasi dengan Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS). Kalendar akademik fleksibel kami membolehkan pengalaman belajar berterusan membenarkan pelajar belajar di bilangan sekolah yang hampir tidak terhad di seluruh dunia dan memasuki kursus SSBR.

Komuniti benar-benar Global

Komuniti pelajar, fakulti dan kakitangan kami yang benar-benar global, terdiri daripada 50+ kewarganegaraan berbeza dari seluruh dunia, dengan pelajar menunjukkan penghargaan yang mendalam terhadap kepelbagaian budaya dan inisiatif keusahawanan.

Profesor Berpengalaman Profesional

Guru besar yang berkelayakan dan berpengalaman secara profesional menghubungkan teori dan praktik dengan membawa kajian kes kontemporari ke dalam kelas, mempersiapkan pelajar untuk menjadi pemimpin global masa depan.

Kaedah Pengajaran Interaktif

Saiz kelas yang kecil dengan sehingga 30 pelajar membolehkan profesor menggunakan kaedah pengajaran interaktif, dengan itu meningkatkan interaksi kumpulan, meningkatkan dinamik kumpulan dan membina hubungan yang berpanjangan di kalangan pelajar.

Akreditasi & Pensijilan

Swiss School of Business Research ialah sekolah perniagaan swasta yang merangkumi nilai kualiti tinggi dan perhatian individu dalam program yang mematuhi piawaian tertinggi. IPT swasta dan awam di Switzerland duduk bersebelahan dan menawarkan pelajar pilihan pengalaman dan peluang. Satu laluan tidak lebih baik daripada yang lain, tetapi adalah penting untuk menyedari bahawa setiap jenis institusi menawarkan pengalaman dan hasil yang berbeza untuk pelajar.

Institusi awam - seperti universiti - menawarkan Pathways pendidikan tradisional yang biasa tetapi selalunya menyekat dari segi pendekatan dan disusun dengan cara yang membolehkan pelajar tersesat dalam khalayak ramai, tanpa perhatian individu yang diperlukan oleh pelajar. Universiti juga boleh menjadi lambat untuk mengiktiraf dan bertindak balas terhadap perubahan dalam dunia perniagaan dan dalam menyediakan program pendidikan terkini.

Institusi swasta, seperti SSBR, boleh dianjurkan dengan cara yang lebih responsif dan menyediakan pelajar dengan jenis sokongan yang mereka perlukan untuk berkembang maju. Program SSBR direka bentuk untuk membantu anda memperoleh wawasan, kemahiran dan pengalaman untuk menyediakan anda untuk langkah seterusnya dalam kerjaya anda. Ijazah SSBR yang diiktiraf sepenuhnya bermakna anda telah mencapai tahap pengetahuan yang sama seperti di universiti tradisional, tetapi dengan cara yang akan membantu anda menonjol di tempat kerja atau semasa anda memohon pekerjaan. Belajar di SSBR akan memberi anda peluang untuk meneroka idea baharu dan membina keyakinan anda untuk masa hadapan.

 • SSBR diiktiraf sepenuhnya oleh ASIC - Perkhidmatan Akreditasi untuk Sekolah, Kolej dan Universiti Antarabangsa. ASIC ialah badan jaminan kualiti UK bebas utama yang mengkhusus dalam akreditasi institusi penyedia pendidikan di seluruh dunia. ASIC diiktiraf oleh UKVI di UK dan merupakan ahli penuh The International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE), ialah ahli BQF (British Quality Foundation) dan merupakan ahli institusi EDEN (European Distance and E- Rangkaian Pembelajaran).
 • SSBR diperakui oleh eduQua , label kualiti Switzerland untuk institusi pendidikan lanjutan. EduQua ialah badan jaminan kualiti kebangsaan Switzerland dan label kualiti Switzerland pertama yang menjurus kepada pendidikan berterusan dewasa. Ia diiktiraf dan disokong oleh Kerajaan Gabungan Switzerland dan merupakan pensijilan kualiti pertama untuk institusi pendidikan awam dan swasta di Switzerland. EduQua ialah skim akreditasi badan jaminan kualiti utama untuk pendidikan berterusan.
 • SSBR ialah pusat pembelajaran OTHM yang diluluskan. Kursus OTHM diluluskan dan dikawal oleh Ofqual Kerajaan UK (Peraturan Pejabat Kelayakan dan Peperiksaan)

Ciri-ciri Kampus

  Lokasi

  • Barcelona

   Barcelona Campus Carrer de Llull,321, 08019, Barcelona

   • Zürich

    Nüschelerstrasse,31, 8001, Zürich

    Program

     Institusi juga menawarkan:

     Soalan