Keystone logo
Sup'De Com : Ecole Superieure de Communication

Sup'De Com : Ecole Superieure de Communication

Sup'De Com : Ecole Superieure de Communication

pengenalan

SUP'DE COM School of Communication menawarkan kerangka penstrukturan di sekitar projek pendidikan yang inovatif. Semua program latihan disahkan oleh Diploma Negeri (Komunikasi BTS) atau dengan Tajuk yang didaftarkan dalam Direktori Nasional Pensijilan Profesional.

Kursus latihan yang berkembang akan membuka pintu kepada kedudukan tanggungjawab dalam agensi atau perkhidmatan komunikasi.

SUP'DE COM adalah sekolah komunikasi rangkaian. Dengan 9 kampus, ia adalah sekolah komunikasi pertama di Perancis. Bagi anda, ini adalah jaminan kedekatan.

SUP'DE COM adalah untuk melatih ahli strategi komunikasi masa depan, media dan bukan media, dalam dan luar talian untuk integrasi profesional dalam sektor yang terus berkembang.

Ketika pendidikan tinggi mempertanyakan penyesuaiannya yang diperlukan terhadap evolusi, teknologi, dan generasi masyarakat, itu adalah pekerjaan yang telah dilakukan oleh sekolah komunikasi SUP'DE. KOM. Dengan persoalan utama: nilai apa yang ingin dihantar kepada pemain masa depan dalam komunikasi?

4 nilai (Inovasi, Kepelbagaian, Komitmen, Keberanian) SUP'DE COM , yang terkait dengan nilai HEP (Humanisme, Keusahawanan, Profesionalisme) jaringan C&D, dipilih sebagai pendekatan kolaboratif dalam SUP'DE COM Rangkaian SUP'DE COM . Sekolah berhati-hati untuk memastikan bahawa nilai-nilai ini dijalani setiap hari, baik oleh pekerja, pelajar, dan pelatih.

Lokasi

 • Montpellier

  Rue de la Croix Verte,499, 34196, Montpellier

  • Nantes

   Boulevard Général de Gaulle,16, 44200, Nantes

   • Bordeaux

    Rue Lucien Faure,114, 33300, Bordeaux

    • Lyon

     Rue Jean-Marie Leclair,7, 69009, Lyon

     • Île-de-France

      Avenue des Chasseurs,7-11, 75017, Île-de-France

      Soalan