Keystone logo
NHL Stenden University of Applied Sciences

NHL Stenden University of Applied Sciences

NHL Stenden University of Applied Sciences

pengenalan

Memperluas sempadan anda adalah apa yang berlaku, itulah yang kami percaya. Dunia berada di kakimu dan anda boleh mencapai apa sahaja. Kami terus mencabar pelajar, kakitangan, dan rakan-rakan kami untuk menemui dan mengembangkan bakat mereka. Ini adalah jalan yang membawa kepada inovasi dengan berkolaborasi dengan bidang profesional dan persekitaran yang segera.

Semua program pengajian di NHL Stenden University of Applied Sciences diakreditasi oleh Organisasi Akreditasi Belanda-Flemish (NVAO). Dengan cara ini, anda dijamin mendapat pendidikan berkualiti tinggi, yang memenuhi standard pendidikan antarabangsa.

Kami adalah universiti pelbagai ilmu kampus, dengan akar Belanda tetapi mempunyai tumpuan antarabangsa yang kuat. Itulah sebabnya kami mempunyai kampus cawangan antarabangsa di Bali, Qatar, Afrika Selatan, dan Thailand, sebagai sebahagian daripada 'Grand Tour' kami. Kami berusaha mencari jalan baru untuk mengintegrasikan pendidikan, penyelidikan, dan perkembangan terbaru dalam dunia profesional. Pelajar, pensyarah, dan penyelidik kami bekerjasama dalam pasukan kecil dalam kes-kes kehidupan sebenar. Mereka menguji ide inovatif mereka dalam amalan. Kursus kami menggabungkan trend dan perkembangan dalam semua industri dan di peringkat kebangsaan serta antarabangsa.

Panggilan masa depan untuk profesional yang profesional dan akal. Profesional yang tahu bagaimana untuk menterjemahkan pengetahuan mereka ke dalam penyelesaian inovatif. Mereka akan mempunyai visi dan keberanian yang mereka perlukan untuk melihat di luar bidang profesional mereka sendiri.

79685_NHLStendenGebouwLeeuwarden-1044-copy.jpg

Sebab # 6

Hidup adalah mengenai penembusan sempadan. Di universiti sains gunaan antarabangsa kami, kami ingin mendorong anda setiap hari untuk mencari dan mengembangkan bakat anda. Untuk membimbing anda dalam perjalanan yang akan membawa anda melampaui batas pendidikan anda, bantu anda untuk melihat di luar bidang anda sendiri, dan berkembang melalui kerjasama dengan orang lain.

Mengapa NHL Stenden : 6 sebab untuk memilih NHL Stenden

 1. Pendidikan berkualiti tinggi: memberikan anda ijazah yang sangat berkesan!
 2. Rangkaian global dinamik: menawarkan rangkaian global dinamik yang akan membawa anda ke tempat.
 3. Konsep pendidikan inovatif: mengajar anda untuk mengubah idea menjadi penyelesaian praktikal.
 4. Prospek kerjaya yang sangat baik: memberi anda kemahiran untuk memulakan.
 5. Kehidupan pelajar yang hebat: menjadi pelbagai, terbuka, dan bergaul. Oleh itu, anda boleh menjadi anda.
 6. Pendidikan yang berpatutan: membantu anda memanfaatkan sepenuhnya pengajian anda.

Konsep pendidikan: Pendidikan Berasaskan Reka Bentuk

Dengan Pendidikan Berasaskan Reka Bentuk (DBE) mengubah idea menjadi penyelesaian praktikal. Dalam kumpulan kecil, antara disiplin, pelajar mengerjakan tugasan daripada pelanggan sebenar. Ini adalah kaedah terbaik untuk mempersiapkan diri untuk bidang masa depan anda. Cara kerja ini memberi tumpuan yang kuat terhadap perkembangan peribadi pelajar kita; mereka bertanggungjawab untuk jalan belajar mereka sendiri. Konsep pendidikan baru kami akan digunakan dalam 32 kursus kami, mulai September 2018 dan seterusnya. Ia juga akan dilaksanakan dalam baki program pengajian pada tahun-tahun yang akan datang.

Mengapa Holland?

Pasti ada sebab mengapa terdapat 90,000 pelajar antarabangsa dari 160 negara berbeza yang belajar di Belanda. Anda boleh membaca di bawah ini mengapa Belanda adalah tempat yang sesuai untuk memulakan karier antarabangsa anda.

Pendidikan yang cemerlang

Pengajian tinggi di Belanda terkenal di seluruh dunia kerana kualiti dan persekitaran pengajian antarabangsa yang tinggi. Institut pendidikan Belanda mendapat skor yang baik di peringkat antarabangsa, dan NHL Stenden University of Applied Sciences, misalnya, sangat dihormati kerana kualiti pendidikannya. Untuk tahun ketiga berturut-turut, kami telah disenaraikan sebagai salah satu universiti sains gunaan 3 besar terbaik di Belanda menurut Panduan Pengajian Tinggi Belanda 2021.

“Saya suka prinsip pengajaran dan bagaimana ia menekankan hubungan peribadi. Tumpuannya adalah untuk membimbing dan menyokong pelajar dan kerana guru mengawasi saya, saya dapat memberi tumpuan kepada pembelajaran. " - Kyra Bar bercakap mengenai konsep pendidikan NHL Stenden

Sistem pendidikan yang inovatif

Sistem pendidikan Belanda bersifat interaktif dan berfokus pada kerja berpasukan, yang bermaksud dapat membantu pelajar antarabangsa bertemu antara satu sama lain. Semasa belajar, anda memperoleh dan mengembangkan kemahiran seperti analisis masalah dan penyelesaian dan pemikiran kreatif. Anda belajar bagaimana membentuk pendapat anda sendiri, menjaga minda terbuka dan meningkatkan orientasi antarabangsa anda. NHL Stenden adalah salah satu sebab # 6 mengapa pelajar antarabangsa memilih NHL Stenden . Ia dipanggil Pendidikan Berasaskan Reka Bentuk dan ini bermaksud pelajar mengusahakan tugasan dari dunia nyata dan mengubah idea mereka menjadi penyelesaian praktikal. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai pendapat pelajar kami mengenai konsep pendidikan kami dan mengapa ia menjadi alasan untuk belajar di NHL Stenden di sini dan bagaimana ia berfungsi di sini.

Kemahiran Inggeris bukan asli terbaik

Belanda mempunyai penduduk berbahasa Inggeris terbesar dari mana-mana negara di benua Eropah. Sebenarnya, orang Belanda adalah penutur bahasa Inggeris bukan asli terbaik! Di bandar-bandar besar, warga negara asing bahkan dapat mencari pekerjaan tanpa syarat untuk dapat berbahasa Belanda, terutama jika berada di salah satu dari banyak syarikat multinasional yang lebih besar. Negara kita juga merupakan pembekal program kursus yang diajar bahasa Inggeris terbesar di Eropah. NHL Stenden menawarkan program sarjana muda & sarjana yang diajar bahasa Inggeris.

Berpikiran terbuka, selamat, dan ramah

Sekiranya anda memutuskan untuk belajar di Belanda, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti antarabangsa yang mempunyai lebih daripada 200 kewarganegaraan. Orang Belanda dianggap berpikiran terbuka dan langsung yang bermaksud cukup mudah untuk bertemu mereka dan bertukar idea. Belanda juga merupakan salah satu negara paling selamat di dunia menurut indeks Keamanan Global, dan ia berada di 10 negara teratas di dunia yang paling bahagia di dunia. Secara keseluruhan, Belanda hanyalah tempat yang bagus untuk mengikuti pengajian anda.

Pendidikan Berpatutan

Kehidupan di Belanda tidak mahal berbanding dengan negara berbahasa Inggeris. Pendidikan tinggi Belanda disubsidi oleh pemerintah dan ini bermakna yuran pengajiannya agak rendah. Anda juga mungkin layak mendapat pinjaman untuk menampung yuran pengajian atau mendapat biasiswa dari kerajaan Belanda. Pendidikan yang berpatutan sebenarnya adalah salah satu sebab # 6 mengapa pelajar datang untuk belajar di NHL Stenden . Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai pendapat pelajar kami mengenai subjek ini di sini.

Negara kecil tetapi bersemangat

Belanda adalah sebuah negara kecil tetapi bersemangat. Pengangkutan awam akan membawa anda hampir ke mana sahaja anda mahu pergi, tetapi basikal adalah cara paling murah dan termudah untuk berkeliling - terutamanya jika anda tinggal di bandar. Terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan di Belanda dan semuanya boleh dilakukan dalam anggaran pelajar. Pergi perjalanan sehari ke Amsterdam, menyewa kapal di kota terusan Giethoorn yang indah, pergi ke salah satu festival hebat atau pergi berbasikal dan berenang di salah satu Kepulauan Wadden. Belanda mempunyai banyak yang ditawarkan.

Lokasi pusat di Peta

Belanda mempunyai banyak yang ditawarkan tetapi anda mungkin ingin melebarkan sayap anda lebih jauh dan melakukan perjalanan antarabangsa pada hujung minggu atau semasa cuti. Cuma lihat peta Eropah dan anda akan melihat betapa berpusatnya Belanda. Ini menjadikannya sangat mudah untuk bersiar-siar di negara-negara seperti Jerman, Belgia, Perancis, dan UK, dan hanya mengambil masa sekitar 45 minit untuk terbang dari Amsterdam ke Paris, Berlin, Brussels, atau London. Belanda juga mempunyai sambungan kereta api yang hebat ke hampir semua bandar utama Eropah.

NHL Stenden berpusat di utara Belanda, dekat dengan Jerman seperti ke lapangan terbang antarabangsa di Amsterdam, menjadikannya sangat mudah untuk pergi ke luar negeri. Walau begitu menggoda, tetap dekat dengan kampus juga bagus. Bandar-bandar kampus mungkin agak kecil, tetapi ada banyak kaitan dengan kemudahan pelajar yang hebat, kelab sukan, aktiviti yang dianjurkan oleh persatuan pelajar, dan tasik, kawasan hutan, dan pulau-pulau di sana untuk diterokai. Klik di sini untuk mengetahui mengapa pelajar berfikir #reason 5 kehidupan pelajar yang hebat adalah salah satu sebab # 6 untuk belajar di NHL Stenden .

Tahun Orientasi

Sebagai sebahagian daripada inisiatif pemerintah Belanda untuk menarik bakat antarabangsa, lulusan bukan EU dari institusi pendidikan tinggi Belanda boleh memohon izin 'Tahun Orientasi' setelah tamat pengajian. Permit ini membolehkan graduan mencari pekerjaan atau memulakan perniagaan mereka sendiri selama satu tahun tanpa perlu memohon izin kerja. Sebilangan besar siswazah bertahan lebih lama; penyelidikan baru-baru ini menunjukkan bahawa satu perempat daripada semua pelajar antarabangsa tinggal di Belanda sepanjang hayat mereka setelah menamatkan pengajian (Nuffic, 2016).

Perumahan

Mencari penginapan di Belanda

Mencari tempat tinggal di utara Belanda di mana NHL Stenden terletak agak mudah.

Setelah anda diterima dan mendaftar untuk mengikuti program pengajian di NHL Stenden , anda harus mula mencari tempat tinggal. Kami mengesyorkan anda memulakan lebih awal dengan mencari tempat penginapan yang sesuai. Dengan cara ini anda dapat memastikan anda mendapat tempat tinggal yang tepat semasa belajar.

Jenis penginapan

Di Belanda, adalah perkara biasa bagi pelajar untuk menyewa bilik di rumah atau pangsapuri bersama dengan pelajar lain. Terdapat juga pilihan untuk menyewa apartmen satu bilik atau studio. Penginapan pelajar biasanya disediakan oleh ejen harta tanah atau tuan tanah swasta yang mengiklankan bilik mereka di platform yang berbeza.

Kontrak dan kos sewa

Di Belanda, anda biasanya akan diminta untuk menandatangani pajakan sekurang-kurangnya 12 bulan dan membayar sewa sekurang-kurangnya satu bulan sebagai deposit jaminan. Sebilangan besar tuan tanah menawarkan bilik yang belum diperbaiki dengan dapur dan bilik mandi lengkap yang anda kongsi dengan rakan serumah anda. StudentStay adalah pengecualian; mereka menawarkan bilik yang lengkap. Sewa biasanya dibayar setiap bulan.

Maklumat am

Kemasukan

Kedudukan

Pendidikan yang cemerlang

Pendidikan tinggi di Belanda terkenal di seluruh dunia dengan kualiti tinggi dan persekitaran pengajian antarabangsanya. Institusi pendidikan Belanda mendapat markah yang baik di peringkat antarabangsa, dan NHL Stenden University of Applied Sciences, sebagai contoh, sangat dipandang tinggi untuk kualiti pendidikannya. Untuk tahun ketiga berturut-turut, kami telah disenaraikan sebagai salah satu daripada 3 universiti besar terbaik sains gunaan di Belanda mengikut Panduan Pendidikan Tinggi Belanda 2021.

Testimoni Pelajar

Lokasi

 • Leeuwarden

  NHL Stenden Leeuwarden Rengerslaan 8, 8917 DD, Leeuwarden

  • Groningen

   NHL Stenden Groningen (Dutch programs) Phebensstraat 1, 9711 BL, Groningen

   • Emmen

    NHL Stenden Emmen Van Schaikweg 94, 7811 KL , Emmen

    • Meppel

     NHL Stenden Meppel (PABO-course, in English) Van der Duyn van Maasdamstraat 1, 7942 AT , Meppel

     • Assen

      NHL Stenden Assen (Dutch programs) Zeemanstraat 1, 9406 BZ , Assen

      Chat with students

      Soalan