Keystone logo
Stellenbosch Academy of Design and Photography

Stellenbosch Academy of Design and Photography

Stellenbosch Academy of Design and Photography

pengenalan

Stellenbosch Academy of Design and Photography

Sebagai Institusi Pendidikan Tinggi swasta, Akademi komited untuk menyediakan pelajar dengan persekitaran pembelajaran yang luar biasa, kurikulum bertaraf dunia, dan asas yang kukuh untuk membina masa depan profesional yang berjaya dalam industri komunikasi visual.

Profil Sekolah

Di Stellenbosch Academy of Design and Photography kami berhasrat untuk memupuk dan mengembangkan kreatif terbaik di dunia; orang yang boleh berfikir dengan cara baru dan mencari jalan keluar untuk masalah, sama ada berasaskan komunikasi atau sebaliknya. Kami percaya bahawa dengan betul, kreativiti dapat dan akan mengubah dunia menjadi lebih baik. Dan kami berhasrat, setiap hari, untuk mewujudkan persekitaran yang tepat agar kreativiti ini berkembang.

Memupuk masa depan kreatif menyatukan semua ini. Bukan sahaja masa depan pelajar kita melalui pilihan dan kerja keras mereka di Akademi tetapi juga kesan positif kreativiti dalam masyarakat kita dan persekitaran yang lebih luas.

Visi kami adalah untuk membangun ke arah institusi pendidikan tinggi yang mandiri, yang secara konsisten mengembangkan siswazah yang merupakan pemikir kritis dan inovator bermotivasi tinggi yang menggunakan semua bentuk komunikasi visual untuk memberi kesan positif kepada bidang ekonomi, sosial, dan alam sekitar kami dalam kawasan tempatan, nasional, dan persekitaran global.

Apa yang membuat kita berbeza?

 • Kami meletakkan pelajar kami di pusat falsafah pengajaran dan pembelajaran kami.
 • Program unik kami ditawarkan dalam persekitaran pembelajaran yang luar biasa.
 • Kakitangan Akademik kami berkelayakan, berpengalaman, dan memberi inspirasi.
 • Pelajar mempunyai pilihan untuk terlibat dengan pelbagai disiplin ilmu.
 • Kami menghargai dan merangkumi perspektif yang pelbagai budaya dan inklusif.
 • Kami berusaha untuk mengembangkan potensi individu agar graduan kami menjadi pemikir yang kritis dan inovatif.
 • Pelajar kami bersedia untuk industri setelah tamat pengajian.

143026_photo-1498075702571-ecb018f3752d.jpg
Kelly Sikkema / unsplash

Perkara yang membezakan kita

Dengan adanya tiga perkara ini, jalan keluar siswazah kita dengan gabungan kemahiran teori dan praktikal antara disiplin yang tidak dapat dibandingkan di pasaran Afrika.

 1. Desakan kami untuk terus relevan dan secara konsisten meninjau kurikulum kami untuk memastikannya sesuai dengan kecepatan kilat industri komunikasi.
 2. Kesungguhan kami yang tidak putus-putus untuk menghasilkan karya kreatif terbaik di Afrika.
 3. Kakitangan akademik kami, dipilih sendiri kerana semangat, pengalaman, dan bakat mereka memastikan bimbingan dan bimbingan yang menarik dan mencabar yang memberikan yang terbaik dalam diri pelajar kami.

Lokasi

 • Stellenbosch

  41 Techno Road, Techno Park, 7599, Stellenbosch

Soalan