Keystone logo
St. Theresa International College Sarjana muda pentadbiran perniagaan dalam perniagaan penerbangan
St. Theresa International College

Sarjana muda pentadbiran perniagaan dalam perniagaan penerbangan

Nakhon Nayok, Thailand

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

THB 495,700 / per year

Di kampus

pengenalan

Kelajuan komunikasi dan pertumbuhan adalah beberapa kelebihan utama yang kompetitif dalam dunia perniagaan antarabangsa. Oleh itu, ia adalah sangat penting bahawa eksekutif perniagaan antarabangsa dapat berulang-alik di seluruh dunia dalam jangka masa yang singkat. Ini tidak dapat tidak mempengaruhi kejayaan industri penerbangan, dengan lebih daripada 2000 syarikat di lebih 3,700 lapangan terbang di seluruh dunia.

Di St Theresa, kami menjemput anda untuk menjadi sebahagian daripada peluang besar ini. program Syarikat Penerbangan Perniagaan Kami menawarkan pelajar dengan kursus dinamik dan moden yang menyimpan dengan keperluan yang sentiasa berubah-ubah industri penerbangan.

Diperhalusi oleh pakar-pakar industri penerbangan, program ini telah direka untuk menyediakan pelajar dalam mendapatkan kemahiran perniagaan yang penting bersama-sama dengan amalan yang berkaitan dengan penerbangan sebenar yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam profesion syarikat penerbangan itu.

Tamatnya program ini bermakna bahawa anda hendaklah bersedia untuk mencapai impian anda dalam industri yang dinamik dan kompetitif.

Apa yang saya Adakah Belajar?

Syarikat Penerbangan Perniagaan matlamat utama untuk melahirkan graduan kelas pertama dalam bidang perniagaan syarikat penerbangan.

Pelajar-pelajar kita akan mengalami suasana pembelajaran antarabangsa semua kursus yang dijalankan dalam bahasa Inggeris. kemudahan mesra seperti kabin simulasi mengejek bersama-sama dengan kursus yang diarahkan oleh pakar-pakar syarikat penerbangan yang berpengalaman dan profesional akademik, hendaklah menyediakan pelajar untuk kerjaya yang mencabar di hadapan.

Melalui lawatan lapangan, pelajar-pelajar kita akan mempunyai peluang untuk melawat pelbagai industri perniagaan syarikat penerbangan seperti Lapangan Terbang Suvarnabhumi, Pusat Operasi TG (OPC), Thai Airways International Cargo dan Thai Catering di mana mereka akan juga berjinak dengan rutin kehidupan sebenar.

Program kami termasuk "On-the-Job-Training" peluang kepada pelajar tahun 4, dengan tujuan untuk melibatkan mereka dalam kemahiran praktikal yang diperlukan untuk pembangunan profesional dalam kedua-dua tempatan dan industri penerbangan antarabangsa seperti Nok Air, Qatar Airways, Air France, Lufthansa, AirAsia, Thai Airways International, Thai Airways Royal Orchid Lounge, Emirates, Austrian Airlines, EVA Air dan Pihak Berkuasa Lapangan Terbang Thailand (AOT).

Graduan akan bersedia untuk melangkah keluar dan mendapatkan jawatan penting, bekerja bersama-sama dengan profesional dalam perniagaan syarikat penerbangan itu, bukan sahaja dalam negara tetapi di peringkat antarabangsa juga.

Jika anda bermimpi menjadi sebahagian daripada dunia Syarikat Penerbangan Perniagaan, kami ingin mengalu-alukan anda semua di atas kapal St Theresa College International.

Kemungkinan yang tidak berkesudahan

Apabila diminta untuk menyenaraikan pekerjaan yang terdapat di industri penerbangan, kebanyakan orang segera bayangkan krew juruterbang dan kabin. Walaupun mereka adalah jawatan penting, terdapat banyak peranan lain yang penting untuk kejayaan industri penerbangan.

Setelah selesai program Syarikat Penerbangan Perniagaan kami, anda akan bersedia untuk mengambil banyak pelbagai jawatan dalam industri penerbangan - terdapat hampir akan ada had kepada berapa tinggi anda boleh terbang!

Kerjaya

 • Pramugari
 • Wakil Perkhidmatan Penumpang
 • Pegawai AgentCustoms Cargo
 • Tiket dan Tempahan Pegawai
 • Operasi penerbangan
 • beban Master

Akreditasi

Sejak tahun 2013, Sarjana Muda program Pentadbiran Perniagaan dalam perniagaan syarikat penerbangan telah diiktiraf sepenuhnya oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi. Kami juga dinilai oleh Jawatankuasa Jaminan Kualiti setiap tahun untuk meningkatkan kualiti program untuk memastikan penyampaian graduan perniagaan syarikat penerbangan yang berkelayakan yang mampu bersaing dalam pasaran yang pesat berkembang.

Kami juga adalah rakan kongsi jangka panjang dengan banyak syarikat penerbangan domestik & antarabangsa dan perusahaan yang bermurah hati dalam menyediakan peluang latihan dan pengalaman hidup sebenar kepada pelajar-pelajar kita.

Sebelum Anda Guna

 • Pemohon mestilah telah berjaya menamatkan sekolah tinggi (M.6) atau setara.
 • Pemohon perlu mempunyai penguasaan yang memuaskan dalam bahasa Inggeris.
 • Pemohon mestilah daripada akhlak yang baik dan mempunyai kesihatan mental yang baik dan tidak ada penyakit berjangkit.

Pemohon perlu menghantar kepada kami di bawah dokumen yang disenaraikan:

 • Borang permohonan dan yuran.
 • Salinan transkrip rasmi rekod.
 • Salinan kad pengenalan Negara atau pasport.
 • Dua (2) baru-baru diambil 2 × 2 keping gambar inci.
 • Salinan sijil pertukaran nama (jika ada).

Mengenai Sekolah

Soalan