Keystone logo
St Joseph University

St Joseph University

St Joseph University

pengenalan

Misi Universiti St. Joseph adalah untuk menjadi sekolah perubatan terkemuka yang khusus untuk penyediaan latihan perubatan bertaraf dunia dan berkualiti tinggi. Ini akan dicapai dengan menggunakan prinsip pendidikan yang kukuh, dibangunkan di peringkat antarabangsa, amalan, dan kakitangan yang terlatih untuk menyediakan kepimpinan dalam penyampaian pendidikan dan pembelajaran berkualiti tinggi. Ia juga bertujuan untuk dilihat sebagai rakan kongsi utama oleh Perkhidmatan Kesihatan di Dominica dan diiktiraf sebagai contoh untuk penglibatan prinsip kerja bersama yang berkesan untuk manfaat profesion, pesakit, orang awam, dan perkhidmatan kesihatan nasional dan serantau. .

Matlamat kami

Matlamat Sekolah Perubatan St Joseph University ialah:

  1. Untuk memberi inspirasi dan mendidik pemimpin masa depan dalam persaudaraan perubatan.
  2. Untuk memastikan bahawa semua graduan menunjukkan pemahaman dan pengetahuan tentang kaedah perubatan dan saintifik dan aplikasinya untuk Perkhidmatan Kesihatan.
  3. Untuk menyediakan pelajar yang prihatin, berkemahiran, komited, dan tegas yang memiliki set kemahiran yang melahirkan dan memastikan keupayaan mereka untuk mendiagnosis dan mengurus keadaan pesakit.
  4. Menjadi sumber untuk rakyat dan masyarakat yang dilayaninya.
  5. Menyediakan pelajar dengan pengalaman yang terbaik, secara pendidikan dan peribadi.
  6. Untuk menyediakan pelajar asas yang kukuh untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang masing-masing.
  7. Untuk menyediakan perkhidmatan yang membolehkan pelajar memberi sumbangan bermakna kepada pembangunan masyarakat dan menjadi ahli yang berguna kepada negara, masyarakat serantau dan global.

Lokasi

  • Roseau

    3rd Floor Adams Tower, Cnr Great Marlborough, , Roseau

Soalan