Keystone logo
© photo courtesy of Slippery Rock University
Slippery Rock University

Slippery Rock University

Slippery Rock University

pengenalan

Slippery Rock University , yang diasaskan pada tahun 1889 oleh warga daerah Slippery Rock, ialah universiti kediaman awam terulung di rantau ini. Universiti dibentuk oleh warisan sekolah biasa dan dicirikan oleh komitmennya terhadap pembangunan intelek, kepimpinan, dan tanggungjawab sivik.

SRU membuka pintunya pada 26 Mac 1889, sebagai Sekolah Biasa Negeri Slippery Rock dengan mandat untuk melatih orang yang berminat dan berkebolehan untuk menjadi guru. SRSNS, selama bertahun-tahun, memenuhi mandatnya dengan baik, meluluskan ribuan pelajar untuk menjadi kakitangan sekolah awam di Pennsylvania dan di seluruh negara.

Pada tahun 1926, institusi itu telah dibeli oleh Komanwel, dinamakan semula Slippery Rock State Teachers College, menjadi kolej guru empat tahun, dan meneruskan tradisi latihan perguruan.

Slippery Rock State College ditubuhkan pada tahun 1960 dan buat kali pertama dapat menganugerahkan ijazah sarjana muda dan ijazah dalam seni liberal dan dalam profesi. Ia telah mendapat status universiti pada tahun 1983.

Hari ini SRU adalah sebuah universiti yang komprehensif yang menawarkan pelbagai program sarjana muda dan pilih sarjana.

Pembelajaran Lanjutan

Pembelajaran Lanjutan di SRU memberi anda akses kepada pendidikan berkualiti melalui pelbagai pilihan seperti penawaran kursus melalui pendidikan jarak jauh, Pusat Pembangunan Kepimpinan, Pusat Pembelajaran Alam Sekitar McKeever, Pusat Pendidikan Alam Sekitar Pennsylvania dan Institut Pembelajaran dalam Persaraan.

SRU menawarkan peluang pembelajaran untuk pelajar melalui perkongsian dan kerjasama dengan perniagaan dan industri, dan pakatan dengan syarikat dan bukan keuntungan.

182973_button_read-more-about-us.jpg

Ciri-ciri Kampus

Terletak di perbukitan Pennsylvania barat, SRU ialah institusi paling barat bagi Sistem Pengajian Tinggi Negeri Pennsylvania 14 kampus. Kampus seluas 660 ekar ini terletak kurang daripada sejam di utara Pittsburgh, satu jam di selatan Erie, dan 45 minit di timur Youngstown, Ohio. Dua lebuh raya utama, I-79 dan I-80, bersilang dalam jarak tujuh batu dari Universiti, menghubungkannya dengan mudah ke seluruh Komanwel dan kawasan bersebelahan.

Kampus ini terletak di daerah Slippery Rock di Butler County, Pennsylvania, sebuah komuniti yang selamat dan mesra dengan kira-kira 3,000 orang, diapit oleh tanah ladang, hutan dan tasik glasier yang berkilauan.

  English Language Requirements

  Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

  Lokasi

  • Slippery Rock

   1 Morrow Way Slippery Rock, , 16057, Slippery Rock

  Soalan