Keystone logo
Sri Lanka Institute of Information Technology SLIIT

Sri Lanka Institute of Information Technology SLIIT

Sri Lanka Institute of Information Technology SLIIT

pengenalan

SLIIT adalah institut pendidikan tinggi yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Grants Universiti - Sri Lanka, badan puncak sistem universiti negara. Program akademik kami memenuhi BSc Degrees serta Post Graduate Diplomas dalam bidang Pengkomputeran, Perniagaan dan Kejuruteraan. Kami bangga dengan hakikat bahawa SLIIT menghasilkan graduan berkualiti tinggi dengan tahap pekerjaan yang luar biasa. Pada tahun 2008 Institut telah diterima sebagai ahli Persatuan Universiti Komanwel, UK dan pada tahun 2013, sebagai ahli Persatuan Antarabangsa Universiti (IAU). Deg Sarjana Muda Program Ijazah Sarjana Muda di SLIIT menawarkan banyak akademik Pathways . Pelajar semasa belajar ke peringkat ijazah juga boleh mendapat kelayakan lain seperti Diploma dan Diploma Lanjutan yang direka untuk memenuhi keperluan industri. Walaupun majoriti pelajar kami menyelesaikan ijazah mereka di SLIIT, mereka yang ingin berbuat demikian mempunyai pilihan untuk memindahkan mana-mana universiti rakan kongsi SLIIT di luar negara setelah menyelesaikan dua atau dua setengah tahun pengajian untuk lulus dari salah satu daripada pasangan kami universiti di Australia, United Kingdom, Amerika Syarikat dan Kanada. Kami memberi penekanan kepada kualiti pendidikan kami. Di samping merekrut dan mengekalkan kakitangan akademik yang berkelayakan dan berpengalaman, kami terus meningkatkan persekitaran pembelajaran dan meningkatkan kurikulum untuk memastikan standard program akademik yang tinggi. Kami juga menawarkan beberapa program yang direka untuk membangunkan kemahiran lembut pelajar kami dan menjalankan program pembangunan profesional yang disahkan oleh pihak industri dengan kerjasama Microsoft, IBM, dan sistem CISCO. Pendaftaran Institut telah meningkat dengan mantap dan pada masa ini, SLIIT mempunyai lebih 7000 pelajar mengikuti program sarjana dan pascasiswazahnya. Antara pelajar kami, kami mempunyai pelajar dari negara lain di rantau Asia dan Afrika. Ini telah memperkayakan pengalaman budaya belajar di SLIIT.

Pejabat Antarabangsa di SLIIT menghargai pentingnya dunia yang semakin saling berkait. Oleh itu, kami membawa perspektif antarabangsa kepada komuniti SLIIT dengan "Pengantarabangsaan" untuk meningkatkan kesedaran global dan mewujudkan suasana yang bersifat antarabangsa dalam pengajaran, penyelidikan dan jangkauan. Ke arah Pengantarabangsaan, pelbagai perkembangan sudah pun digunakan. Melawat para ulama, kerjasama antarabangsa, kepakaran antarabangsa fakulti dan penyelidikan dan pendaftaran pelajar antarabangsa, pendedahan kepada pengetahuan tentang dan dari berbagai belahan dunia, persediaan untuk komunikasi dan bekerja dengan orang dari budaya dan negara lain, adalah beberapa perkembangan sedemikian. Kami menikmati perkongsian dengan banyak universiti terkemuka di seluruh dunia dan mereka memberi peluang kepada para pelajar untuk mendapatkan akses yang bermakna kepada amalan dan rangkaian perniagaan negara-negara lain. Selanjutnya, graduan meninggalkan SLIIT dengan hubungan sepanjang hayat, penghargaan tanggungjawab perniagaan kepada komuniti dan masyarakat, dan pengiktirafan dan pemahaman konteks multikultural dunia perniagaan hari ini. Hubungan kami dengan syarikat-syarikat global terkemuka meningkatkan laluan kerjaya graduan kami. Rangkaian alumni dan rakan-rakan kami adalah kuat, bertenaga dan berkembang di dalam dan di luar negara. Pelajar dari negara-negara di rantau SAARC dan di tempat lain, menambah watak antarabangsa kelas SLIIT. Pelajar antarabangsa boleh belajar menjauhi negara masing-masing, baik yang mencabar dan bermanfaat. Di SLIIT, kami menyediakan pelajar antarabangsa dengan peluang untuk meningkatkan pengetahuan, tenggelam dalam persekitaran budaya yang menarik. Misi kami adalah misi kami untuk membekalkan individu yang luar biasa untuk peranan kepimpinan dalam ekonomi global. Kurikulum dan program kami, fakulti dan badan pelajar semuanya dipilih untuk memberi perspektif global.

SLIIT adalah institut pemberian gelaran utama yang diluluskan oleh Suruhanjaya Hibah Universiti di bawah Akta Universiti. Institut ini juga merupakan ahli Persatuan Universiti Komanwel dan Persatuan Antarabangsa Universiti (IAU). Kami menawarkan ijazah Sarjana Muda dan Sarjana dalam Pengkomputeran, Perniagaan dan Kejuruteraan . Untuk mencapai matlamat ini SLIIT menjalankan program pengajian yang membawa kepada Ijazah BSc, BEng dan BBA, Ijazah Sarjana Muda BSc dan BBA, Diploma Pascasiswazah, Ijazah Sarjana Muda, dan beberapa program Pembangunan Profesional yang berterusan dalam bidang khusus dalam IT, Pengurusan Perniagaan dan Kejuruteraan. Pusat penyelidikan SLIIT ditubuhkan untuk memupuk dan mempromosikan penyelidikan di kalangan kakitangan akademik dan pelajar. SLIIT juga telah menubuhkan Bahagian Perkhidmatan Kejuruteraan Perisian untuk menjalankan perkhidmatan perisian dan perundingan dan Inkubator Teknologi Sri Lanka untuk menjalankan dan mempromosikan penyelidikan dan pembangunan. Program Ijazah Institut direka bentuk sedemikian rupa supaya seorang pelajar dapat menerima Diploma Bersekutu, Diploma, dan Diploma Lanjutan / Ijazah Sarjana Muda semasa melanjutkan pengajian ke Ijazah Sarjana Muda Khusus BSc / BBA / BEng. Pelajar juga boleh memilih Pathways alternatif untuk menamatkan pengajian dari universiti rakan kongsi SLIIT setelah berjaya melengkapkan Diploma. Calon yang keluar dari program ini pada tahap pekerjaan yang berlainan atau atas sebab lain boleh menyertai program masing-masing pada tahap yang sesuai untuk tamat pengajian akhir. Graduan kami diterima secara global memandangkan piawaian yang tinggi dikekalkan. SLIIT telah mewujudkan persekitaran pembelajaran dan penyelidikan dengan sumber yang optimum untuk pelajar. Walaupun menggalakkan pelajar untuk berinovasi dan komited ke arah kecemerlangan, SLIIT bermatlamat menghasilkan graduan dengan analisis yang kuat, menyelesaikan masalah dan kemahiran komunikasi.

Objektif SLIIT menyoroti perkara berikut: Pendidikan

Lokasi

  • Malabe

    New Kandy Road, Malabe 10115, , Malabe

Soalan