Keystone logo
Spelman College

Spelman College

Spelman College

pengenalan

Pemimpin global dalam pendidikan wanita keturunan Afrika, Spelman diakreditasi oleh South Association of Colleges and Schools Commission on Colleges (SACSCOC), dan kami berbangga menjadi anggota Konsortium Pusat Universiti Atlanta.

Hari ini badan pelajar kita terdiri daripada lebih daripada 2,100 pelajar dari 43 negeri dan 10 negara asing. Spelman memberi kuasa kepada wanita untuk melibatkan banyak budaya di dunia dan mengilhami komitmen untuk perubahan sosial yang positif melalui perkhidmatan. Kami berdedikasi untuk kecemerlangan akademik dalam seni dan sains liberal dan pengembangan intelektual, kreatif, etika, dan kepimpinan pelajar kami.

Spelman bangga dengan kadar kelulusan 76 peratus (rata-rata lebih dari enam tahun), salah satu yang terbaik di negara ini, tetapi sokongan kami tidak berhenti setelah anda melangkah ke pentas untuk mengambil diploma. Jaringan alumni global kami kuat, menyediakan hubungan dan membantu para graduan ketika mereka memulakan perjalanan penglibatan global mereka.

Spelman College , sebuah kolej Black yang bersejarah dan pemimpin global dalam pendidikan wanita keturunan Afrika, didedikasikan untuk kecemerlangan akademik dalam seni dan sains liberal dan pengembangan intelektual, kreatif, etika, dan kepemimpinan pelajarnya. Spelman memberi kuasa kepada seluruh orang untuk melibatkan banyak budaya di dunia dan mengilhami komitmen untuk perubahan sosial yang positif.

Lokasi

  • Atlanta

    Spelman Lane Southwest,350, 30314, Atlanta

    Soalan